Cenu Křesadlo za dobrovolnictví získala v Hlinsku Hana Zlámalíková



Dobrovolnické centrum Fokusu Vysočina v regionu Hlinsko pod záštitou organizace HESTIA uspořádalo další ročník předávání ceny Křesadlo. Symbolika udělované ceny i jejího názvu je více než zřejmá: dobrovolníci jsou těmi, kdo pomáhají vykřesat jiskry lidství. Krajský radní pro sociální péči a neziskový sektor Pardubického kraje Pavel Šotola mohl letos pogratulovat Haně Zlámalíkové, která je již dvanáct let stálicí při organizaci programu Centra volného času pro děti a mládež v Centru Jana XXIII.

„Velmi mě potěšilo, co znamená činnost Hany Zlámalíkové pro centrum, u jehož vzniku jsem před lety v Hlinsku byl a pomáhal mu na svět. Právě díky takovým lidem může dál plnit své poslání. Paní Zlámalíková se kromě toho ale zapojuje i do mnoha dalších projektů charitativního rázu, pomáhá na akcích, na příměstských táborech, a sama vyrábí různé pozvánky a upomínkové předměty pro jejich účastníky. Bylo mi ctí jí poděkovat,“ uvedl Pavel Šotola.

Cenu města Hlinsko získal Martin Komárek, který se podílí na činnosti spolku "Klub zotavení". Jeho cílem je začleňování osob se zkušeností s duševním onemocněním do společnosti. V loňském roce se pan Komárek stal předsedou tohoto spolku, kde má na starosti nejen administrativu, ale také program, a snaží se klub propojovat s podobnými skupinami v kraji. Navíc sám ostatní členy podporuje v tom, aby se podíleli na realizaci programu a byli v klubu aktivní.

Poděkování obdrželi i další dobrovolníci z regionu.

O významu Křesadla

Organizace HESTIA se již 25 let věnuje podpoře, rozvoji a propagaci dobrovolnictví v České republice. Od roku 2001 uděluje HESTIA dobrovolníkům za jejich dlouhodobou práci ve prospěch druhých cenu s názvem Křesadlo. Hlavním cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit práci dobrovolníků, upozornit na přínos dobrovolnických činností v naší společnosti, zviditelnit příběhy vzájemné a nezištné pomoci a především podpořit další lidi k zapojení se do dobrovolnických aktivit.

Křesadlo se snaží oceněným dobrovolníkům získat respekt k jimi vykonaným aktivitám a zájem širší veřejnosti o dobrovolnickou službu. Jde o symbolické poděkování těm, kteří zdarma svůj volný čas věnují obecně prospěšným činnostem, pomáhají postiženým lidem či vedou různé organizace, které rehabilitují myšlenku dobrovolnictví. Dobrovolníky nominují neziskové organizace i sami občané. O tom, komu bude náležet ocenění cenou Křesadlo, rozhoduje komise složená ze zástupců neziskových organizací, novinářů, zástupců státní správy a samosprávy a komerčních firem.

obrázky


Zařazenost 15.05.2024 00:05:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/124615/cenu-kresadlo-za-dobrovolnictvi-ziskala-v-hlinsku-hana-zlamalikov...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.