Nadace ČEZ opět přispěla královskému městu na výsadbu další zeleně

14. 5. 2024

Udržitelný rozvoj a ESG Životní prostředí a obnovitelné zdroje Ostatní Charita a sponzoring

Nadace ČEZ opět přispěla královskému městu na výsadbu další zeleně

Kadaň – Další výsadbu nové zeleně financovanou Nadací ČEZ v rámci grantu Stromy má za sebou královské město Kadaň. Za 149 982 koruny + 50 000 z městské kasy se vzrostlých stromů dočkala Chomutovská ulice, která je hlavní dopravní tepnou sídlištěm od Prunéřova až po kruhový objezd Na průtahu. Respektive osazen byl prostor před dlouhým devíti vchodovým panelovým domem, konkrétně habrem obecným, dubem letním, jilmem drsným, borovicí lesní, javorem mléč, bukem lesním a olší lepkavou (vše po třech kusech). Stromy budou časem poskytovat stín chodcům i hrajícím si dětem, pročistí ovzduší v jinak rušné ulici a společně s okrasnými záhony a vodní fontánkou vytvoří něco na způsob městského parčíku.

„V této zelené části sídliště došlo během let k postupnému odumření některých starších a méně vytrvalých dřevin, které musely být kvůli bezpečnosti kolemjdoucích odstraněny. Vzniklo tak prázdné místo, jen travnatá plocha s cestami pro pěší a lavičkami. Aby se zaplnil tento prázdný kout sídliště a jeho obyvatelé zde opět měly příjemné prostředí pro trávení volného času, rozhodli jsme se tradičně zažádat o finanční podporu u Nadace ČEZ. S grantem Stromy už máme výborné zkušenosti a věřili jsem, že to vyjde, a vyšlo, i letos. Děkujeme,“ říká Jan Losenický, starosta Kadaně.

Grant Stromy Nadace ČEZ funguje už od roku 2011 a za tu dobu podpořil výsadbu více než 127 000 stromů a dalších dřevin za částku přesahující 84 milionů korun. Obě čísla pochopitelně narůstají a mění se v čase, kdy průběžně probíhají výsadby stromů již schválených projektů. „Zájem o grant Stromy je stále velký – samosprávy, ale třeba i obecně prospěšné spolky a další neziskové organizace, jako jsou například hasiči, mohou na výsadbu zeleně získat až 150 000 korun. Zatímco jarní kolo už máme za sebou, o žádosti v rámci podzimní výsadby bude možné zažádat od 1. června do 31. července,“ dodává Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Jen vloni proběhla nová výsadba zeleně, ať v rámci jarního či podzimního sázení, za bezmála 2 600 000 korun, na 17 místech Ústeckého kraje. VZ toho hned třikrát v chomutovském okrese. A to, jak také jinak, v Kadani, kde myslí na ozdravení zeleného prostředí ve městě a tím i zlepšení životního prostředí jeho obyvatel prakticky každoročně. Dále v Pětipsech, kde se pustili do druhé etapy výsadby lipového háje, a také v Boleboři.

Ota Schnepp , mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy


Zařazenoút 14.05.2024 16:05:00
ZdrojČEZ - Tiskové zprávy
Originálcez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/nadace-cez-opet-prispela-kralovskemu-mestu-na-vysadbu-dalsi-zelen...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.