Kavárenský kvíz trhá rekordy, chystá se dětská i letní verze

Začínal jako oddechová zábava v kavárně KUS. Účastnilo se ho pár týmů a šlo hlavně o příjemně strávený čas s přáteli. V průběhu let se stával čím dál oblíbenějším, a když byla vyvinuta originální hlasovací aplikace, bylo třeba se z kapacitních důvodů přesunout do velkého sálu Střelnice. Kavárenský kvíz Kultury Turnov letos oslavil osmé narozeniny.

Když kvíz v sezoně 2016/2017 startoval, byla to zábava pro několik nadšenců. S každou další sezonou zájemci přibývali a soutěž neusnula ani v covidové době. V letech 2020 a 2021 se kvíz přesunul do online prostoru a jeho příznivci na něj nezanevřeli. Účast byla hojná i po sítích.

Nyní už je stálicí programu Kulturního centra v Turnově. „Kapacitu kvízu jsme neustále navyšovali. Pak jsme však museli počet týmů zastropovat na čísle 35. Víc už nejsme bohužel schopni pojmout – jak prostorem, tak technicky. Nejvíc mě mrzelo, když jsme v posledních letošních měsících museli i několik týmů odmítnout, protože už nebylo místo,“ komentuje zájem o kvíz Romana Holubová, jedna z moderátorské dvojice, která kvíz připravuje.

Poslední oficiální Kavárenský kvíz sezony 2023/2024 se uskutečnil ve čtvrtek 2. května. Poprvé byl vyhlášen absolutní vítěz sezony, který si odnesl trofej a věcné ceny z oficiálního merche Kultury Turnov. Na 1. příčce se s 341,5 body umístil tým Já nevím, 2. příčku obsadilo s 331 body Společní hlupců a na 3. příčce skončily s 317 body dámy z týmu Barakuda.


Kavárenský kvíz - aplikace.JPG

Hlasovací aplikace Kavárenského kvízu

Kavárenský kvíz - Absolutnívítěz (Tým Já nevím).JPG

Absolutní vítěz sezóny 2023/2024 tým Já nevím

Kavárenský kvíz je fenoménem a proto letos přišel nápad v podobě kvízu pro další věkové kategorie. Kavárenský kvíz pro děti, určený školákům ve věku od 6 do 11 let, který se bude konat ve čtvrtek 6. června. „Kvíz bude výrazně kratší než ten klasický, pro děti připravujeme pouze tři soutěžní kola. Témata jim samozřejmě šijeme na míru a věřím, že se budou líbit. Téma kvízu ostatně jako u toho pro dospěláky nezveřejňujeme předem, ale můžu slíbit, že minimálně u jednoho tématu jsem si více než jistá, že na prvních stupních prostě frčí,“ dodává s úsměvem Holubová. Všechny informace o tom, jak se kvízu zúčastnit, jsou na webových stránkách www.kulturaturnov.cz/program/kviz-pro-deti.

Aby dospělákům nebylo líto, že se přes léto kvíz nekoná, rozhodli se organizátoři připravit ještě jeden prázdninový. Ten se uskuteční 8. srpna v baru Letňák. Bude mít ale omezenou kapacitu. Přihlásit se může pouze 15 týmů, protože venkovní bar více lidí nepojme. Aktuální pokyny k tomuto kvízu budou také dostupné na webu www.kulturaturnov.cz a na sociálních sítích.


Kávarenský kvíz Kultury Turnov.JPG


Do další, deváté sezony kvíz vstoupí 3. října 2024. „V minulosti se často některý z týmů přihlašoval na řadu kvízů za sebou a pak třeba nedorazil. Nově proto bude možné přihlašovat se pouze na kvíz, který proběhne v následujícím měsíci. Chceme, aby šance soutěžit byla stejná pro všechny,“ říká jednatel Kulturního centra v Turnově David Pešek, který je zároveň součástí moderátorské dvojice. Ta se v nové sezoně rozšíří a o zajímavé otázky se postará trojice lidí, kteří budou kvízy připravovat. Stávající moderátory doplní Zuzana Uchytilová, kterou mohou lidé znát z recepce Střelnice.


Romana Holubová,

Kultura Turnov


102-Kava´rensky´ kvi´z pro deti-web.jpg

Náhled pro tisk
Vytvořeno 14.5.2024 12:25:40 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenoút 14.05.2024 12:05:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/kultura/kavarensky-kviz-trha-rekordy-chysta-se-detska-i-letni-verze.html
guidwww.turnov.cz clanek 353394

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.