Žirečští chovatelé informují o své činnosti

V minulém příspěvku jsem končil tím, co jsme si naplánovali za akce na konec roku 2023, a tím byly tradiční výstavy v Lysé nad Labem a moravská výstava v Brně. Podzimní výstava v Lysé nad Labem se uskutečnila v polovině listopadu 2023 a jednalo se o národní chovatelskou výstavu, kde byli ve dvou halách ke zhlédnutí králíci, vodní a hrabavá drůbež, holubi, morčata i exotické ptactvo. Výstavy se zúčastnili i členové našeho spolku a svými zvířaty velmi dobře prezentovali svoje chovy. Celkem bylo na této výstavě k vidění zhruba 4 tisíce zvířat všech uznaných plemen i některá novošlechtění. Na výstavu jsme uspořádali zájezd a všichni zúčastnění si akci pochvalovali včetně zajištěného zázemí se stánky a občerstvením.

Začátkem prosince 2023 se pořádala jako každoročně jihomoravská výstava drobného zvířectva na výstavišti v Brně spojená s vánočními trhy. I na tuto výstavu někteří naši členové svá zvířata nahlásili a okresní svaz zajistil přepravu zvířat tam i zpět. Naplánovali jsme na výstavu zájezd a tento celodenní výlet si všichni pochvalovali. Výstava se vydařila, a i naši členové získali několik velmi dobrých výsledků na oceněná zvířata.

V novém chovatelském roce 2024 jsme se poprvé sešli v únoru na výborové schůzi, kde jsme se dohodli na činnosti, kterou bychom v tomto roce chtěli vykonávat, a určili jsme termín členské výroční schůze. Zároveň v únoru pro nás začala výstavní sezona, neboť koncem února se konala první chovatelská výstava roku 2024 v České Skalici a březnová výstava v Úpici, kterých jsme se zúčastnili. Na 6. dubna 2024 jsme sezvali členy na výroční členskou schůzi do naší klubovny v Žirči, kde jsme představili program na rok 2024 a vyhodnotili nejlepší chovatele králíků, drůbeže a holubů v naší ZO. Zároveň jsme vyhodnotili nejlepšího mladého chovatele, kterým se stal přítel Zdeněk Blažek ml., jenž se svým chovem zakrslých plymutek bodoval na několika výstavách. Po ukončení oficiálního programu následovalo malé občerstvení a po diskuzích jednotlivých členů jsme schůzi ukončili.

Na závěr bych chtěl všechny občany Žirče pozvat na tradiční chovatelskou výstavu, která se bude tento rok konat 24. srpna 2024 v zámeckém parku Domova sv. Josefa. Zároveň zvu všechny zájemce o chovatelství, aby rozšířili naše řady, a tím přispěli k rozvoji chovatelství v našem okrese.

Jiří Baier, místopředseda ZO


Zařazenopo 13.05.2024 14:05:00
ZdrojDvůr Králové nad Labem
Originálmudk.cz/cs/mesto/osadni-vybory/osadni-vybor-zirec/zirecsti-chovatele-informuji-o-sve-cinnosti.html
guidwww.mudk.cz clanek 353334

Související témata

Povodně
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V