Osadní výbor informuje

Vážení sousedé, nastal jarní, ač proměnlivý čas, co se týká počasí. Ráda bych poděkovala předchozímu redaktorovi ŽO panu Rezkovi za jeho nezdolnou a neúnavnou píli a pracovitost na přípravě periodika a doufám, že se mi podaří alespoň v malé míře přiblížit k jeho dosavadní dvacetileté tvorbě. Velmi ho obdivuji za jeho výdrž v této redaktorské činnosti. I nynějším ostatním členům osadního výboru bych ráda poděkovala za milé a přátelské přijetí. Jelikož náš tým není kompletní, popřemýšlejte, hlavně občané mladších ročníků, zdali vám není lhostejné okolní prostředí, a nechtěli byste doplnit naše řady a pomoci rozhodovat o své budoucnosti.

Připravují se webové stránky, jelikož chceme Žireč jako takovou přiblížit lidem, abychom se mohli trochu zviditelnit mezi takovými skvosty, jako je samotné město Dvůr Králové nad Labem, Safari park, Braunův Betlém i nedaleký hospitál Kuks a další.

Jak jste si jistě všimli, v průběhu září a října minulého roku proběhly stavební práce na přeložení chodníku od bytovek až po autobusovou zastávku směrem na Zboží.

Společně jsme se setkali 2. prosince 2023 na rozsvěcení vánočního stromu, což bylo doprovázeno bohatým kulturním programem, ale i rolničkovým průvodem, fireshow a úžasným světelným ohňostrojem.

V roce 2023 byla dokončena stavba nové kanalizace. Po domluvě s městem byly některé práce u stavební firmy reklamovány, některé jsou vyřešeny, další se ještě řeší. Dne 30. dubna skončil zkušební provoz nové čistírny odpadních vod.

V tomto roce dojde k nákupu techniky (traktůrku), který bude využíván na údržbu místních komunikací a cyklostezky v Žirči. Aktuálně probíhá stavební řízení a dokončuje se prováděcí dokumentace stavby chodníků „Skřivanov a Nádraží“. Také probíhají úpravy projektové dokumentace „Revitalizace náměstíčka“.

Zase jsme o kousek blíž zpřístupnění Žirče dalším návštěvníkům. Dokončuje se část Labské cyklostezky od Žirče do Stanovic. Hotové je již vodorovné dopravní značení a nainstalovány dopravní značky. Cyklistika dnes patří k nejoblíbenějším sportům, jak pro jednotlivce i celé rodiny. Přesto věřím, že všichni účastníci na této stezce budou k sobě i k ostatním účastníkům, především k vozíčkářům z Domova sv. Josefa, velice ohleduplní.

A na co se ještě můžeme těšit v průběhu jarních a letních měsíců? Každoročně pořádají naši hasiči „Pálení čarodějnic“, kde si děti mohou zasoutěžit, opéci si špekáčky, ale i pro dospělé občany je připraveno občerstvení. A na samotný závěr ve večerních hodinách se pod dohledem místních hasičů zapálí fatra s kralující čarodějnicí. Jelikož žirečští občané jsou ochuzeni o společné kulturní akce, kde se mohou sousedé trochu pobavit, padl nápad na uskutečnění akce pod pracovním názvem „Kotlíkový guláš“, který se uskuteční 22. června 2024. Tento den bude finančně podpořen z prostředků rozpočtu osadního výboru. Zároveň se zde mohou jakkoli prezentovat místní spolky. Jednak zde proběhne soutěž družstev ve vaření kotlíkového guláše, ze které bude na konci vyhlášen vítěz. Ale nebude nouze ani o bohaté občerstvení. Pro děti budou připraveny různé soutěže, také malování na obličej i zaplétání copánků. Vše bude upřesněno ve vytištěných letáčcích, které dostanete do svých schránek. Je přece krásné v dnešní uspěchané době se na chvilku pozastavit a pobavit se sousedy.

Prosím, přijďte podpořit místní spolky. Pokud se akce vydaří, můžeme i v následujících letech přemýšlet o zavedení nové tradice. Všem občanům obce přeji příjemné prožití jarních i letních dní, hlavně v plném zdraví. Budeme rádi za případné náměty, požadavky i připomínky od vás, občanů. Rádi vás přivítáme na společných schůzích. Pokud vás něco trápí, je možné se obrátit na jakéhokoli člena OV a my se budeme snažit o zdárné vyřešení vašich požadavků.

Daniela Čeřovská, členka OV


Zařazenopo 13.05.2024 13:05:00
ZdrojDvůr Králové nad Labem
Originálmudk.cz/cs/mesto/osadni-vybory/osadni-vybor-zirec/osadni-vybor-informuje.html
guidwww.mudk.cz clanek 353175

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.