Události řešené MPPV z týdne 19/2024

Události řešené MPPV z týdne 19/2024

3. 5. 2024
Labrador si volnosti příliš neužil. V odpoledních hodinách se na strážníky provádějící autohlídku obrátila pětačtyřicetiletá žena a oznámila, že se jí při venčení vytrhl její pes i s vodítkem a utekl pryč. Za čtvrt hodiny po oznámení bylo na linku 156 přijato sdělení o uvázaném psovi v Kolářových sadech. Psa bez majitele si povšimla kolemjdoucí osoba a přivolala strážníky. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o hledaného labradora. Pes se vodítkem zachytil za křoví, čímž jeho toulky skončily. Majitelka psa byla vyrozuměna a pro svého čtyřnohého útěkáře si zanedlouho přišla.

4. 5. 2024
Srdce na chodníku. V podvečer bylo prostřednictvím linky 156 přijato oznámení o sprejující osobě na ulici Studentská. Na místě hlídku kontaktoval oznamovatel a uvedl popis muže, který se měl skutku dopustit a ještě před příjezdem strážníků utekl. Při propátrávání okolí nebyl podezřelý muž nalezen. Na chodníku v blízkosti školy po sobě zanechal nasprejované velké srdce. Jelikož vzniklo důvodné podezření, že byl spáchán trestný čin, přivolali strážníci na místo Policii ČR, která si celý případ převzala k dalšímu šetření.

5. 5. 2024
Porušil provozní řád. V odpoledních hodinách byli strážníci přivoláni k řešení konfliktu na DDC. V areálu dětského dopravního hřiště se nacházel muž, který si vypůjčil čtyřkolku a následně svojí rychlou jízdou ohrožoval ostatní osoby pohybující se na hřišti. Na nevhodné chování byl upozorněn obsluhou dopravního centra. Na výtky nereagoval, ba naopak začal obsluze nadávat a urážet ji. Čtyřiatřicetiletý muž je svým jednáním důvodně podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Celou záležitost projedná příslušný správní orgán.

7. 5. 2024
Krádeže. Během hodiny řešili strážníci čtyři krádeže zboží v prostějovských obchodech. Dvakrát se drobné krádeže v supermarketech dopustili pánové ve věku 39 a 28 let. Ti si z regálu vybrali zboží, které si vložili do kapes a prošli přes pokladní zónu bez zaplacení. V obou případech byli zadrženi pozornou ostrahou. Při další krádeži byly přistiženy dvě ženy ve věku 31 a 29 let. Jejich protiprávní jednání spočívalo v tom, že si do již zvážené zeleniny a ovoce vložily další kusy, které již nezvážily a pokusily se z obchodu odejít. I v tomto případě si jejich nečestného počínání povšimla ostraha, která je po projití pokladní zóny zadržela. Všechny případy strážníci vyřešili s přestupci uložením pokuty příkazem na místě.

1.jpg, obrázek se otevře v novém okně 54971.jpg, obrázek se otevře v novém okně

9. 5. 2024
Rušil noční klid. Před pátou hodinou ranní vyjížděla hlídka prověřit telefonické oznámení týkající se rušení nočního klidu v bytovém domě v Krasicích. Strážníci na místě událost potvrdili. V jednom z bytů zkontaktovali třiačtyřicetiletého muže. Dotyčný měl nahlas puštěné rádio a navíc se velmi hlasitě projevoval i na balkoně. Řešit celou situaci se strážníky odmítl. Své jednání bude vysvětlovat u příslušného správního orgánu, kde byla celá záležitost oznámena. Rušením nočního klidu se třiačtyřicetiletý muž dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, za který mu hrozí pokuta do výše 10.000 Kč.

Tereza Greplová – MP PV


Zařazenoso 11.05.2024 11:05:00
ZdrojProstějov
Originálprostejov.eu/cs/samosprava/mestska-policie/udalosti-z-uplynuleho-tydne/udalosti-resene-mppv-z-tydne-...

Související témata

COVID 19 - koronavirus
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.