Víkendové střípky městské policie

07.05.2024 - Zatímco v pátek dopoledne pomáhali jablonečtí strážníci dceři zvednout maminku ze země na zahradě, odpoledne už pacifikovali zloděje v obchodě. A v neděli časně ráno zadrželi řidiče, který sedl za volant, ačkoliv před tím vypil víc než jednu skleničku.

Tu stovku platit nebudu

V pátek 3. května odpoledne volal okrskáři ze Žižkova vrchu majitel obchodu nedaleko konečné tramvaje. Pan N. vzrušeně oznamoval, že má v obchodě agresivního zloděje.

Okrskář, který právě obcházel svou lokalitu, byl nedaleko, na pomoc zavolal ještě hlídku a sešli se u obchodu. Hned u vchodu zastihli křičícího muže. Legitimovat se nechtěl, opakoval, že nic neudělal, všechno zaplatil. Navzdory varování se neustále přibližoval k okrskáři, nedal si říct, a tak skončil na zemi s pouty na rukou. Pak už bylo jednoduché zjistit, že jde o pana K.

Poté pan N. popsal, jak viděl pana K. dávat si do kapsy růžové plastové pouzdro s tužkou a kružítkem a malý plastový hrnek, vše tak za stovku. Pokladní jej vyzvala, aby ukázal obsah kapes. Pan K. ukradené zboží ukázal, ale platit nechtěl. Naopak se rozčileně začal sápat po pokladně i samotné pokladní. To mu znemožnil pan N., který jej vyvedl ze dveří a přivolal městskou policii. Kromě svědka krádež zaznamenala i kamera v obchodě.

Řidič nadýchal přes dvě promile

V neděli 5. května časně ráno kontrolovala hlídka městské policie ulici Palackého a zastavila ji dvojice mužů s tím, že v ulici U Kostela je černý Volkswagen, který naboural do autobusové zastávky. Řidič je zjevně opilý, mluví nesrozumitelně a je z něj cítit alkohol.

Hlídka MP skutečně v ulici U Kostela našla černý Volkswagen, kterému se ještě kouřilo z kapoty a byl cítit zápach spáleného spojkového obložení. Z vozu v tu chvíli vystupovala žena a od volantu muž ve světle modré mikině. Pan V. potvrdil, že je řidičem vozu, a souhlasil s dechovou zkouškou – přístroj naměřil 2,26 ‰. Pan V. se nesnažil utéct, podepsal protokol, potácel se a špatně artikuloval. Bez námitek nastoupil do vozu strážníků, aby ho převezli na obvodní oddělení Policie ČR. Během jízdy minuli u okružní křižovatky u kapličky sražený díl ochranného zábradlí. Zda je to jeho dílo, pan V. netušil.

Pravdu o jízdě pana V. vydal kamerový záznam. Podle něj černý Volkswagen s mužem ve světle modré mikině za volantem 10 minut po třetí hodině ráno projížděl okružní křižovatkou ve Mšeně, na výjezdu narazil do posledního pole zábradlí, srazil jej a ujel. O šest minut později v ulici Palackého najel do protisměru na přechodu pro chodce u zastávky MHD a pokračoval do ulice U Kostela.


Zařazenoút 07.05.2024 15:05:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=238&clanek=42895

Související témata

Windows 7 | IPhone 5
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V