Studenti představili výstavu, radní hledali možnosti spolupráce s Itálií

Zlín – Studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati Zlín přivezli své umění do Itálie. Na prestižním italském festivalu Milan Design Week 2024 představili, spolu s dalšími zahraničními univerzitami, vybrané studentské práce prostřednictvím výstavy Identita.

Slavnostního zahájení designové výstavy se zúčastnili i představitelé zlínské radnice radní Martina Hladíková, Jana Bazelová, Pavel Brada a vedoucí městského odboru kultury Eva Ryndová.

„Výstavu tvůrčí práce nadaných studentů ze Zlína u příležitosti prestižního festivalu designu v Miláně finančně podpořilo město Zlín. Účast na tomto festivalu je velký úspěch pro fakultu multimediálních komunikací, která už přes dvacet let formuje zlínské talenty, ale také výborná reprezentace našeho města v zahraničí,“ uvedla náměstkyně primátora města Zlína Martina Hladíková, která má na starosti oblast školství a kultury.

Zlínská delegace v rámci návštěvy Milána obdržela pozvání nejenom na designový festival, ale také na diplomatickou půdu. Na Generálním konzulátu České Republiky se jí ujal zástupce generálního konzula Michal Bucháček. Na neformálním setkání s ním debatovali zástupci našeho města o možné pomoci při podpoře mladých firem zlínského kulturního a kreativního odvětví, společných aktivitách sportovních klubů či případném propojení s italskými firmami.

Zajímavý příklad z praxe poskytlo město Sesto San Giovanni. Toto partnerské město Zlína je součástí metropolitní oblasti Milána a připravuje velmi inspirativní projekt konverze bývalých slavných oceláren Falck do nově budované moderní smart čtvrti MilanoSesto Next City, na kterém spolupracují např. Renzo Piano a Norman Foster. Samotné město Miláno již realizuje projekt výstavby čtvrti MIND, tedy Milano Innovation District, kde na ploše 1100.000 m2 vzniká nový univerzitní kampus, sídla technologických firem, bydlení, technologický park, nemocnice atd.

„Rádi bychom použili některé modely přípravy této čtvrti při realizaci našeho projektu čtvrti Březnická a následně ve spolupráci se Zlínským krajem při zástavbě rozvojové plochy ve vlastnictví Zlínského kraje v Malenovicích. Město Miláno je velmi silné v oblasti kreativních průmyslů a v tomto vidíme podobnost se Zlínem a možnost čerpat z jejich zkušeností a poznatků. Tato návštěva a možné zahájení spolupráce i např. s Technologickým inovačním centrem Zlína byla velmi přínosná,“ doplnil náměstek primátora města pro oblast majetku a rozvojových ploch Zlína Pavel Brada.

Příslib pomoci ze strany konzulátu zazněl u podpory mezinárodní spolupráce při organizaci výměnných pobytů žáků nebo u zintezivnění vzájemných vztahů se zlínským partnerským městem Sesto San Giovanni. Pozitivně byla vnímána i možnost uspořádání koncertu Filharmonie Bohuslava Martinů v hlavním městě Lombardie.

„Panu zástupci generálního konzula Michalu Bucháčkovi jsme nastínili plán výměnných pobytů našich žáků ze základní školy Komenského I do Itálie, kde se nyní vyučuje italština jako alternativa, tedy druhý cizí jazyk. Při realizaci plánu bychom uvítali ze začátku pomocnou ruku, která by se primárně týkala nasměrování na vhodné školy v Itálii. Od běžných výměnných pobytů do rodin bychom chtěli organizovat pobyty našich žáků v Itálii skupinově,“ uvedla náměstkyně primátora Martina Hladíková.

Výstava Identity: after Milano 2024 bude k vidění v rámci festivalu Zlin. Design Week 9. května v 17 hodin ve studiu Elements ve Zlíně.

Foto: UTB FMK


Zařazenopá 03.05.2024 13:05:00
ZdrojZlín.eu
Originálzlin.eu/tiskove-zpravy/studenti-predstavili-vystavu-radni-hledali-moznosti-spoluprace-s-italii-6634
Přílohy
6634ca665da69010db2d25b3 (171.1318359375kB)
Kategorieaktuality / tiskové zprávy

Související témata

Město Zlín | Zlín | Student Agency | Rating Itálie | Itálie
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V