Události řešené MP PV z týdne 18/2024

Události řešené MP PV z týdne 18/2024

27. 4. 2024
Vychutnávali vodku. Chvíli před třináctou hodinou si strážník obsluhující městský kamerový systém povšimnul čtveřice osob, jak přímo v centru města konzumuje alkoholický nápoj. Vyslaná hlídka zjistila, že se jedná o čtyřiašedesátiletou ženu, jednoho šestačtyřicetiletého muže a dvojici mužů ve věku jednatřicet let. Skupinka sedící na lavičce popíjela z půllitrové lahve vodku. Strážníci popíjejícím osobám vysvětlili, že se nachází na místě, kde je konzumace veškerých alkoholických nápojů zakázána obecně závaznou vyhláškou města Prostějova. Rozpitá láhev byla hlídkou odebrána a zjištěné protiprávní jednání bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu.

Během uplynulých 14 dní strážníci řešili celkem 45 případů porušení obecně závazné vyhlášky města Prostějova, týkající se konzumace alkoholu na veřejném prostranství. Hlídkami bylo za toto období odebráno 35 rozpitých lahví různého druhu alkoholu.

Láhev vodky.jpg, obrázek se otevře v novém okně

28. 4. 2024
Mladická neuváženost. Dívka mladší patnácti let vyrazila kolem osmnácté hodiny na nákup do jednoho z prostějovských supermarketů. Po vstupu na prodejní plochu si do kapsy od mikiny vložila bagetku s anglickou slaninou a nápoj ledový čaj. Jakmile měla slečna vybráno, prošla přes pokladní zónu bez zaplacení a z obchodu chtěla odejít. Její chování však spatřila pozorná ostraha, která ji zastavila a vše oznámila na městskou policii. Přivolaná hlídka zjistila odcizené zboží v hodnotě 26, 80 Kč. Dívka se ke krádeži přiznala a při vysvětlení celé události strážníkům uvedla, že sama neví, proč vyhlédnuté zboží odcizila. Hlídka mladou slečnu předala zákonnému zástupci. Jednání spočívající v porušení zákona proti majetku bylo oznámeno správnímu orgánu.

Krádež.jpg, obrázek se otevře v novém okně

29. 4. 2024
Strážníci pomohli seniorce. Hlídku vykonávající dohled u přechodu pro chodce kontaktovala před osmou hodinou ranní devadesátiletá žena a požádala o pomoc. Strážníkům uvedla, že doma ve svém bytě při běžné chůzi upadla na zem a způsobila si poranění v oblasti hlavy. Následně se vydala ke své praktické lékařce, kam jí hlídka raději doprovodila. Po prvotním ošetření bylo zjištěno, že důsledkem pádu si žena přivodila tržnou ránu, kterou bude nutné zašít. Strážci zákona devadesátiletou ženu převezli do nemocnice na chirurgickou ambulanci, kde ji předali ošetřujícímu lékaři.

30. 4. 2024
Poctivá nálezkyně. Pochvalu zasloužíosmatřicetiletá žena, která našla pánskou peněženku nedaleko centra města. Ani na chvíli nezaváhala a nález přišla odevzdat na služebnu městské policie. Obsahem peněženky byla finanční hotovost ve výši 1192 Kč, občanský průkaz, karta zdravotního pojištění a permanentka na volnočasové aktivity. Majitele se nepodařilo kontaktovat a nález nebyl předmětem trestné činnosti, tak byl hlídkou předán na ztráty a nálezy města Prostějova.

Od středy 5. června bude probíhat značení kol

Městská policie Prostějov v rámci Programu prevence kriminality bude v měsících červnu pokračovat již v osmé etapě značení jízdních kol, koloběžek a kompenzačních pomůcek syntetickou DNA. Pro zájemce je tato služba zdarma.

Značení se bude konat každé pondělí a středu na služebně Městské policie Prostějov v době od 8:00 do 11:00 a od 12:00 do 16:00 hod.

Značení je určeno nejen pro obyvatele města Prostějova, ale i okresních obcí. V případě zájmu je třeba se objednat přes objednávkový systém na webových stránkách města Prostějova, který je již aktivní nebo kontaktovat skupinu prevence telefonicky na číslech 582 402 261, 737 671 221.

S sebou je nutné přivést očištěné jízdní kolo, předložit občanský průkaz, doklad o nabytí jízdního kola, popřípadě je možné jej na místě nahradit čestným prohlášením.

Značení nelze provádět z technologických důvodů za deštivého počasí a při teplotách nižších jak 10°C.

Zájemci o forenzní značení se mohou objednávat a vybrat termín, který jim vyhovuje.

Odkaz na rezervační systém:

https://www.prostejov.eu/cs/obcan/objednavani-na-urad/objednani-k-obslouzeni.html

Značení kola.JPG, obrázek se otevře v novém okně



Zařazenopá 03.05.2024 13:05:00
ZdrojProstějov
Originálprostejov.eu/cs/samosprava/mestska-policie/udalosti-z-uplynuleho-tydne/udalosti-resene-mp-pv-z-tydne...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V