Valašské Meziříčí spolupracovalo na projektu Zapojení veřejnosti do rozvoje obce

Předávat si zkušenosti, čerpat z příkladů dobré praxe a realizovat je při komunikaci s občany bylo hlavním cílem projektu města Otrokovice, do kterého bylo zapojeno jedenáct měst a obcí z Česka, mikroregion Ivančicko sdružující 14 obcí a také norské město Fredrikstad. Jedním ze zapojených měst bylo i Valašské Meziříčí.

Více než dva roky se partneři projektu scházeli, aby řešili témata, které je spojují. Přesto, že každé město či obec je něčím specifické a zabývá se jinými tématy, jednu věc mají společnou – komunikaci s občany. Za pomoci odborníků na témata komunikace ve veřejné správě všichni partneři absolvovali tři intenzivní vícedenní workshopy, jak efektivně informace lidem předávat a jak je do rozhodování o rozvoji obce více zapojit.

Na základě získaných zkušeností obce postupně vytvořily komunikační plán pro dané téma, který také realizovaly. Každá obec či město si mohlo vybrat téma podle své potřeby. „Ve Valašském Meziříčí jsme se zaměřili na dostupnost bydlení a oslovili jsme občany prostřednictvím ankety, ve které jsme se ptali na to, jak bydlí a co jim oblasti bydlení vyhovuje nebo schází,“ informovala místostarostka Yvona Wojaczková a dodala, že s výstupem ankety se občané mohli seznámit na veřejné diskuzi, která proběhla v listopadu loňského roku.

Průběh projektu v jednotlivých obcích byl shrnut v rámci konference, na které vystoupili všichni partneři projektu se svými příspěvky, a to včetně zahraničního partnera z norského města Fredrikstad. Jeho návštěva byla současně jednou z prvních aktivit celého projektu, protože nastavení komunikace občanů s veřejným i soukromým sektorem je zde na vysoké úrovni a jako samozřejmá součást všech aktivit s dopadem na dění ve městě. Z Norska si tak účastníci přivezli mnoho zkušeností, které se pak snažili realizovat v českém prostředí. „Jsme rádi, že jsme norským partnerům mohli počátkem dubna ukázat místa v našem městě, která vznikla ve spolupráci s veřejností v rámci participativního rozpočtu Náš Valmez. Společně jsme si šli prohlédnout například taneční parket na nábřeží Bečvy,“ doplnila místostarostka.

Cílem projektu bylo zlepšení schopnosti veřejné správy reagovat na potřeby obyvatel prostřednictvím zapojení veřejnosti do rozhodovacích procesů a zajištění rozvoje odborných kompetencí zaměstnanců veřejné správy a volených zástupců v oblasti občanské participace.

Projekt s registračním číslem GG-MGS1-003 je v plné výši financován z Fondů Evropského hospodářského prostoru, do kterého přispívá Norsko, Lichtenštejnsko a Island.

logo projektu - komunikace







Město Otrokovice má v projektu roli žadatele a hlavního realizátora, partnery projektu jsou norský Fredrikstad, dále pak obce a města Halenkovice, Jeseník, Kopřivnice, Kurovice, Kutná Hora, Nová Dědina, Říčany, Turnov, Uherský Brod, Valašské Meziříčí, Žlutava a Mikroregion Ivančicko.

Termín realizace: 1. 4. 2022 – 30. 4. 2024

Rozpočet: 4 869 846 Kč


Zpracovala:

Alena Střítezská

referentka

Odbor Kancelář starosty

Oddělení rozvoje města

+420 571 674 334

stritezska@muvalmez.cz


Zodpovídá: Mgr. Veronika Macková
Vytvořeno / změněno: 29.4.2024 / 29.4.2024

Zařazenopá 03.05.2024 10:05:00
ZdrojValašské Meziříčí
Originálvalasskemezirici.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=17636&id=55828
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V