Město Turnov (nejen) pro seniory

Koncerty, cestovatelské přednášky, informační kampaň v oblasti podvodů na seniorech nebo spolupráce s neziskovým sektorem v rámci péče o seniory. To vše patří mezi nadstavbové aktivity odboru sociálních věcí městského úřadu.

Odbor sociálních věcí Městského úřadu Turnov pořádá pro seniory zdarma hned několik akcí ročně. Cestovatelské přednášky fotografky a cestovatelky Pavly Bičíkové v Domě přírody Českého ráje v Dolánkách se těší velké popularitě. Pravidelně sem zavítá 60 až 70 seniorů. Další ze setkání s fotografkou se koná ve středu 15. května ve 14 hodin.

V předvánočním období se koná každoroční adventní koncert se smíšeným pěveckým sborem Musica Fortuna, který pravidelně zaplní městské divadlo. Také sem mohou senioři a osoby se zdravotním postižením zajít bez vstupného.

Po odmlce se nyní vrací přednášky s Vladimírem Hladíkem z Městské policie Turnov v Domě s pečovatelskou službou Výšinka (14. května od 15 hodin) a domě pro seniory v Žižkově ulici (13. května od 15 hodin). Podtitul přednášek je výmluvný – Šmejdi po telefonu aneb Nejen ilegální manipulace a podvody na seniorech. V rámci prevence v oblasti podvodného jednání navazují na městskou kampaň A dost…, která si za cíl rovněž kladla prevenci rizikového chování ve městě a v posledním období se právě na naše starší spoluobčany zaměřila.

Řada aktivit se odehrává také pod záštitou Zdravého města Turnov. V letošním roce například město navázalo spolupráci se spolkem Arbo de Vivo, který se zabývá problematikou demence v regionu Semilska, Českolipska a Jablonecka a v rámci inovačního projektu Evropského sociálního fondu vyvinul edukační nástroj nazvaný „Café nazpaměť“. Bezplatné testování paměti se v rámci Café nazpaměť v Turnově odehraje ve čtvrtek 16. května 2024 v pobočce městské knihovny na vlakovém nádraží. Více informací vám brzy přineseme.

„Café nazpaměť“ by neměla být ojedinělou aktivitou v našem městě k problematice demence. Naší snahou je navázat se spolkem Arbo de Vivo dlouhodobější spolupráci a zajistit poradenskou službu pro osoby s demencí a pro jejich pečující. Toto onemocnění se netýká jen osob ve vysokém věku. Potřebná je včasná diagnostika, edukace a pomoc rodinám, dostupné poradenství může nesnadnou situaci v rodině významně posunout," dodává ke spolupráci s Arbo de Vivo místostarostka Petra Houšková.

Určitě nevynechte ani akci Hravě jak žít zdravě v pátek 17. května 2024 v Polyfunkčním komunitním centru Fokusu Turnov a okolí ve Skálově ulici. Během celého odpoledne si můžete ověřit stav ukazatelů zdravotního stavu jako je množství tuku v těle, krevní tlak nebo hladinu cukru v krvi. Nasbíráte řadu podnětných informací, kompletní pozvánka zde.

Srdečně zveme.


Marcela Jandová,

tisková mluvčí


Dolanky_plakátu Hřebenovka.jpg

Šmejdi po telefonu

Šmejdi po telefonu

Náhled pro tisk
Vytvořeno 3.5.2024 9:06:29 | přečteno 1x | marcela.jandova

Zařazenopá 03.05.2024 09:05:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/zdrave-mesto-turnov-a-ma21/mesto-turnov-nejen-pro-seniory.html
guidwww.turnov.cz clanek 352775

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V