Slovo starosty - květen 2024

Naposledy upraveno: 3. květen 2024

Milí spoluobčané,

máme za sebou duben, který nebyl úplně standardní. Příroda si s námi opět zahrála. Začátkem měsíce nezvyklé teplo, které vystřídaly mrazy, jež spálily velkou část květů. To, že se s drahými polovičkami na 1. máje nepolíbíme pod rozkvetlým stromem, je asi ten nejmenší problém. Letošní úroda ovoce nebude žádná sláva.

V polovině dubna se konaly přijímací zkoušky na střední školy. Mnozí z žáků naší školy a jejich rodiče teď čekají na výsledek přijímacího řízení. Z vlastní zkušenosti vím, jak je ten měsíc nejistoty strašně dlouhý. Přeji všem uchazečům, ať to vyjde a dostanou se na školu, kterou si vybrali a která je bude bavit.

A teď k dění v naší městské části. Vybrali jsme firmu, která bude realizovat celkovou rekonstrukci sportovišť v areálu Masarykovy základní školy. Vznikne zcela nové hřiště na malou kopanou nebo házenou a hned vedle něj víceúčelové hřiště. Práce by měly být zahájeny v nejbližší době a měly by trvat zhruba čtyři měsíce. Po dokončení budou hřiště sloužit školákům i veřejnosti k aktivnímu trávení volného času. Časem bychom se chtěli podívat i na atletický ovál, na kterém je jeho věk také znát.

V průběhu dubna také došlo k dokončení další fáze parku ve Zbyslavské. Byly dokončeny mlatové cesty a instalováno osvětlení. A tím nekončíme. Z Magistrátu hlavního města Prahy jsme získali dotaci 2 mil. Kč na podzemní nádrže na vodu, které budou umístěny na pozemcích základní a mateřských škol. O tuto podporu jsme žádali již před delší dobou a děkujeme za ni. V nádržích budeme schraňovat dešťovou vodu, která bude dále využívána na zavlažování zeleně v sušších obdobích, čímž budeme šetřit dosud používanou pitnou vodu a finanční prostředky na ni vynakládané. Projekt bude realizován v letošním roce.

Z mnoha akcí, které se v Újezdě budou v květnu konat, bych vyzdvihl tři. Pro děti je to 11. 5. tradiční Běh za újezdskou sovou, ve stejném termínu Den matek pro seniory v areálu naší multifunkce. A 18. 5. již třetí ročník festivalu s výborným street foodem a bohatou nabídkou piv z celé republiky v Čentické ulici. Věřím, že se na těchto akcích potkáme.

Závěrem bych vám rád poděkoval za zájem o dění v naší městské části. Dostávám mnoho různých podnětů, které se spolu s kolegyněmi a kolegy z úřadu snažíme řešit. Někdy to jde rychle, někdy si řešení nějaký čas žádá. Ale vždy se podnětem zabýváme. Přeji vám krásný květen.

VÁŠ STAROSTA

MICHAL HAZDRA

Michal.JPG

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Hazdra Michal
Zařazenopá 03.05.2024 08:05:00
ZdrojPraha 21
Originálpraha21.cz/aktuality/8633-slovo-starosty-kveten-2024?template=protostar
Přílohy
imgpreview?c=force (39.4912109375kB)
KategorieAktualita

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V