Pražský maraton si o víkendu dočasně vyžádá dopravní omezení v centru města

Prague Marathon 2023 Foto: Run Czech

Hlavní město čeká v neděli 5. května 2024 opět jedna z největších běžeckých událostí - Prague International Marathon 2024, kterého by se mělo zúčastnit více než osm tisíc běžců. Polovinu z nich budou tvořit účastníci ze zahraničí, konkrétně z 91 států. Už 29. ročník závodu zároveň krátkodobě omezí dopravu v metropoli, opatření se budou týkat automobilové dopravy a také provozu tramvajových a autobusových linek městské hromadné dopravy.

  • 2. května 2024

Pražský maraton odstartuje v neděli v 9:00 hodin ze Staroměstského náměstí a běžce čeká 42,195 km dlouhá trať napříč ulicemi hlavního města. Trasa povede převážně v okolí řeky Vltavy na území městských částí Praha 1, 2, 4, 5, 7 a 8. Ukončení závodu se předpokládá v 16:00 hodin.

V souvislosti s tímto sportovním svátkem se chystá řada krátkodobých dopravních opatření. Dopravu bude během závodu řídit Policie ČR ve spolupráci s Městskou policií Praha a od 8:00 do 16:00 hodin bude postupně po trase závodu uzavírat a otevírat ulice a křižovatky. Mimo tento čas bude platit běžný dopravní režim s výjimkou ulic Pařížská, Staroměstské a Václavské náměstí, kde bude kvůli budování zázemí závodu platit omezení déle. Kompletní přehled je k dispozici zde.

Kvůli konání závodu budou dočasně uzavřeny pro automobilový provoz tyto komunikace v Praze 1: Celetná, Čechův most, Dvořákovo nábřeží, Jiráskův most, Karlův most, Klárov, Křižovnická, Mánesův most, Masarykovo nábřeží, Mostecká, Na Příkopě, Národní, Pařížská, Staroměstské náměstí, Těšnovský tunel a nábřeží Ludvíka Svobody, 28. října, nábřeží Edvarda Beneše, U plovárny, Kosárkovo nábřeží, náměstí Jana Palacha, Malostranské náměstí, Tomášská a Valdštejnská.

Uzavírka ulic bude platit i na některých místech v Praze 2, konkrétně na Rašínově nábřeží, Palackého mostě v ulicích Na Slupi, dále se bude týkat ulic Svobodova, Sekaninova a Jaromírova. Dopravní omezení bude také v Praze 4 pro oblast Podolského nábřeží a v Praze 5 se bude jednat o Diezenhoferovy sady, Zborovskou, Lidickou, Nábřežní a Strakonickou ulici, o ulici Svornosti i o Hořejší a Janáčkovo nábřeží. V Praze 7 se uzavírka zase dotkne Bubenského nábřeží, ulic Jankovcova, Jateční a Komunardů i nábřeží Edvarda Beneše a kapitána Jaroše. V neposlední řadě se dopravní omezení týká části Prahy 8, konkrétně Libeňského mostu, ulic Štorchova, Voctářova a Rohanského nábřeží.

Kromě toho bude také v sobotu a v neděli 4. a 5. května 2024 platit z důvodu zachování bezpečnosti po celé trase závodu zákaz parkování. V případě nerespektování tohoto zákazu budou jejich vozidla odtažena.

V souvislosti se závodem bude omezen také provoz některých linek tramvají a autobusů městské hromadné dopravy. S ohledem na změny v povrchové dopravě v centru města je doporučeno využívat hlavně linek metra, které budou případně kapacitně posíleny. Informace o změnách jsou dostupné na webu Dopravního podniku hl. m. Prahy nebo na infolince dopravního podniku: 296 191 817.

Až do soboty 4. května 2024 (vždy od 9:00 do 18:00 hodin) je také k dispozici bezplatná dopravně-informační linka: 800 165 102. V den závodu, tedy v neděli 5. května 2024, od 8:00 do 16:00 hodin je navíc k dispozici ještě linka: 800 100 991. Veškeré informace k letošnímu Pražském maratonu jsou k dispozici na webu pořadatele akce.


Zařazenočt 02.05.2024 14:05:00
ZdrojPraha
Originálpraha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/prazsky_maraton_si_o_vikendu_docasne...
KategorieTiskové zprávy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V