První skici vozu Škoda Enyaq RS Race: koncepční studie kombinující DNA motorsportu a udržitelnost

„Udržitelnost je základním kamenem strategie Škoda Motorsport. Již v roce 2021 jsme se s vozem Škoda Fabia RE-X1 pustili do oblasti elektrických rally vozů. Poznatky a zkušenosti, které jsme přitom získali, jsme využili při vývoji nového unikátního vozu Škoda Enyaq RS Race. Tento fascinující vůz dokazuje, že motorsport, který je hluboce zakořeněn v DNA značky Škoda, nejen posiluje emocionální působení značky, ale také přispívá cennými zkušenostmi a technologiemi k připravovaným silničním modelům Škoda.“


Michal Hrabánek, šéf Škoda Motorsport

Výkonná koncepční studie vycházející z modelu Enyaq Coupé RS
Enyaq RS Race vznikl na základě modelu Škoda Enyaq Coupé RS. Nová Škoda Enyaq RS Race, vybavená pohonem všech kol, demonstruje široké možnosti, které z hlediska výkonnosti nabízí modulární elektrická platforma koncernu Volkswagen. Svým agresivním designem je Enyaq RS Race skutečným lákadlem pro oči, což podtrhuje jeho silné spojení se závody a světem motorsportu. Jeho rozšířený podvozek zajišťuje ještě stabilnější jízdní vlastnosti, zatímco výrazné zadní křídlo poskytuje potřebný přítlak. Cílem studie je získat praktické poznatky prostřednictvím konkrétních technických a konstrukčních úprav vysokovýkonných elektrických vozů. Tyto přístupy by mohly být potenciálně implementovány do budoucích sériových modelů.

„Škoda Enyaq RS Race není designová studie, která zůstane jen na papíře, ale bude to skutečný vůz. Bude nižší, širší, lehčí a hlavně dynamičtější. Proto bylo od začátku jasné, že design musí být agresivní a mít silnou závodní DNA. Když se podíváme na aerodynamiku, navrhli jsme jej vlastně podobně jako současnou Škodu Fabia RS Rally2. Má ostře tvarovanou příď, výrazně rozšířené blatníky a masivní zadní křídlo. Vypadá rychle i na papíře, a to je vždycky dobrý začátek.“


Daniel Petr, senior designér Škoda Auto

Škoda podporuje udržitelnost v motorsportu – od her až po skutečné rallyové tratě
Enyaq RS Race představuje po nedávno představené studii Škoda Vision GT další inovativní koncept Škoda Motorsport s elektrickým pohonem. Škoda Fabia RE-X1, představená v roce 2021, byla postavena na podvozku vozu Škoda Fabia Rally2 evo a vybavena elektromotorem pracujícím s napětím 860 V a nejvyšším výkonem 260 kW. Homologace rakouského svazu motoristického sportu AMF (ÖAMTC) umožnila týmu Baumschlager Rallye&Racing startovat v rakouském mistrovství v rally. S modelem Vision GT zvolila Škoda v poslední době zcela jiný přístup: tento ohromující, plně elektrický jednomístný vůz byl navržen výhradně pro hru Gran Turismo 7 pro PlayStation. Koncepční studie inspirovaná vozem 1100 OHC Spider z roku 1957 rozšiřuje působení značky Škoda ve světě digitálních závodů.

Všechny tyto koncepční vozy podtrhují závazek společnosti Škoda rozvíjet v rámci motorsportu udržitelnost. Vůz Fabia Rally2 již ve WRC2 jezdí na 100% udržitelné palivo bez fosilního základu a poskytuje tak ideální testovací prostředí pro hodnocení technické životaschopnosti, odolnosti a životnosti nových inovací v oblasti elektromobility v extrémních podmínkách.

Další informace o závodním voze Enyaq RS Race jsou k dispozici na Škoda Storyboard. Toto video navíc přináší zajímavý pohled na vývoj projektu.

The post První skici vozu Škoda Enyaq RS Race: koncepční studie kombinující <br/>DNA motorsportu a udržitelnost appeared first on Škoda Storyboard.


Zařazenočt 02.05.2024 12:05:00
ZdrojŠkoda auto tiskové
Originálskoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/prvni-skici-vozu-skoda-enyaq-rs-race-koncepcni-studie-...
KategorieModely, Tiskové zprávy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V