Praha 12 otevírá obnovená hřiště a odpočinková místa na sídlištích

Pozvánka

TISKOVÁ ZPRÁVA


Ve čtvrtek 16. května budou za přítomnosti zástupců radnice Prahy 12, Státního fondu životního prostředí ČR a zhotovitele stavby, společnosti ENVIRONMENTAL BUILDING, a.s., slavnostně otevřena a představena veřejnosti obnovená hřiště a odpočinková místa ve vybraných sídlištních lokalitách. Jedná se o ulice Hausmannova, Botevova, Pejevové, Plevenská a Rakovského, na nichž v uplynulém půlroce došlo k radikální proměně z nepříliš přívětivého a neútulného prostoru původních asfaltových ploch na krásná místa zvoucí ke hrám či relaxaci.

Přestřižením pásky v 15 hodin na hřišti v ulici Hausmannova (před domem 3047/18), v 15:30 hodin v ulici Botevova (vedle domu 3095/1), v 16 hodin v ulici Pejevové (u ZUŠ A. Voborského), v 16:30 hodin v ulici Plevenská (za domem 3115/2) a v 17 hodin v ulici Rakovského (u retenční nádrže Dolní) budou tato hřiště oficiálně otevřena malým i velkým návštěvníkům, kteří si tu v budoucnu mohou, kromě aktivního a pasivního odpočinku, rozšířit třeba i své znalosti botaniky a seznámit se s množstvím bylinek využitelných při přípravě různých kulinářských dobrot.

„Mám velkou radost, že se projekt podařilo dotáhnout do zdárného konce a občané tak budou mít nová krásná místa k trávení volného času a navíc drobnou špetkou přispějeme ke zlepšení klimatu nejen v naší městské části. Největší radost mám z nového mobiliáře, který se opravdu povedl, a pevně věřím, že v dobrém stavu nám bude sloužit co nejdéle. Za skvělé považuji, že nové sídlištní plochy nejsou jen dětská hřiště, ale že budou sloužit všem generacím občanů,“ uvádí radní pro oblast investic Jan Chalupný.

Rekonstrukce a revitalizace ploch byla fyzicky zahájena předáním staveniště vybrané společnosti ENVIRONMENTAL BUILDING, a.s., v prosinci 2023 s pevně daným termínem dokončení stavby k 30. 4. 2024. Projekt bylo možné zrealizovat jen díky podpoře ze Státního fondu životního prostředí ČR z dotační výzvy číslo Call-4B z programu „Životní prostředí, ekosystémy a změna klimatu“ financovaného z Norských fondů 2014–2021, přičemž poskytnutá částka ve výši 8.982.000 Kč zajistila úhradu 90 % všech nákladů spojených s odstraněním starých nepropustných asfaltů a betonů, jejich následnou výměnou za povrchy propustné (mlat, trávníky a záhony) a výsadbu rostlin. Zbylých 10 % celkových předpokládaných nákladů tvořila spoluúčast městské části.

Vytipované lokality projektu byly vybrány z Adaptační strategie, kterou má městská část již několik let zpracovanou a která poskytuje portfolio konkrétních míst určených k realizaci opatření mírnících dopady probíhající klimatické změny. Výsledná podoba jednotlivých míst pak byla dána na základě participace s místními občany, která proběhla hned v několika termínech v dubnu 2023, a zcela jasně z ní vyplynulo, zda si lidé přejí nové hřiště nebo klidné relaxační místo. Na základě těchto výstupů pak společnost Atregia, s.r.o., která podala nejvýhodnější nabídku ve výběrovém řízení na zhotovitele projektové dokumentace, připravila návrhy revitalizací, jejichž slavnostní otevření a představení ve čtvrtek 16. května 2024 proběhne.


logo norské fondyMA21


„Podpořeno Norskem prostřednictvím Norských fondů.“

Zodpovídá: Mgr. Petra Svobodová, LL.M.
Vytvořeno / změněno: 30.4.2024 / 30.4.2024
  • Sdílet na Facebooku
  • Sdílet na Twitteru


Zařazenoút 30.04.2024 15:04:00
ZdrojPraha 12
Originálpraha12.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=80112&id=104746
guiddokumenty104746
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V