Den Země spojil ekologické vzdělávání se zábavou


Poznání, zábava, hry a především užitečné informace – to byl Den Země s Prahou 4 na Roztylském náměstí na Spořilově ve středu 24. dubna 2024.

Poznání, zábava, hry a především užitečné informace – to byl středeční Den Země s Prahou 4 na Roztylském náměstí na Spořilově. Městská část pro předškoláky, školáky i dospělé letos kromě změny místa připravila ve spolupráci s partery a sponzory zbrusu nový program, který při ekologickém vzdělávání spojuje příjemné s užitečným a míří i na nevšední zážitky.

„Děti i dospělí se během Dne Země mohli seznámit s ekologickými službami, které naše město nabízí, seznámili s detaily každodenní práce lesníků, včelařů a sokolníků, mohli si vyzkoušet mobilní planetárium a pobavit se u divadélka - hrané pohádky. I když mohlo být tepleji, akce se i díky krásnému prostředí pečlivě udržovaného parku na Roztylském náměstí vydařila a doufám, že se i líbila,“ uvedl radní pro životní prostředí a místní Agendu 21 Tomáš Hrdinka (ANO 2011), s jehož podporou se akce pod hlavičkou místní Agendy 21 uskutečnila.

Návštěvníci se mohli seznámit s technikou, kterou disponuje firma starající se o zeleň a čistotu v Praze 4, včetně profesionální americké sekačky a moderní vysávací čtyřkolky, nebo se sebevzdělat v nejnovějších trendech ohledně třídění odpadů. A při chladnějším počasí si třeba pohmatem zjistit, jak si topí v úlu včely.

„Po třech letech v parku Na Pankráci jsme letos změnou lokality vyrazili více za obyvateli, chtěli jsme se Dnem Země a ekologickým vzděláváním přijít přímo za nimi a udělat ze Dne Země putovní akci i po jiných částech Prahy 4, jako je náměstí Hrdinů, park Antonína Engela či park Jezerka. A třeba se zas do centralparku jednou vrátíme. Nezbývá mi, než všem, co se na přípravě a průběhu akce podíleli, ať už partnerům, sponzorovi nebo jednotlivcům, za odvedené úsilí a hladký průběh poděkovat,“ uzavřel radní Hrdinka.

Více foto z akce najdete ve fotogalerii ZDE .

O Dni Země informovala též Praha TV ve své reportáži ZDE .

Poznání, zábava, hry a především užitečné informace – to byl Den Země s Prahou 4 na Roztylském náměstí na Spořilově ve středu 24. dubna 2024.Poznání, zábava, hry a především užitečné informace – to byl Den Země s Prahou 4 na Roztylském náměstí na Spořilově ve středu 24. dubna 2024.Poznání, zábava, hry a především užitečné informace – to byl Den Země s Prahou 4 na Roztylském náměstí na Spořilově ve středu 24. dubna 2024.



Zařazenopo 29.04.2024 16:04:00
ZdrojPraha 4
Originálpraha4.cz/Den-Zeme-spojil-ekologicke-vzdelavani-se-zabavou-4.html

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V