Slavia Vás od května nejenom pojistí, ale i sveze

Na šestiměsíční pouť po pražských ulicích vyjede ve čtvrtek 1. května speciálně upravená tramvaj v barvách Slavia pojišťovny. Tříčlánkový nízkopodlažní vůz Škoda 15T bude připomínat oslavy 155 let od první pojistné smlouvy pod hlavičkou Slavia.

Až do konce října bude Škoda 15T vozit cestující, kteří se v interiéru zábavnou formou dozví mnoho zajímavosti a historických souvislostí. Pasažéři také mohou soutěžit o 155 cen. Počínaje zájezdem do exotiky, přes roční cestovní pojištění a vstupenky na Velkou pardubickou, až po řadu dalších hodnotných cen.

„Tramvaj Slavia pojišťovny bude vozit Pražany i návštěvníky našeho hlavního města po různých linkách, takže se rozhodně neokouká. Věřím, že zábavně zpracované zajímavosti a historické souvislosti spojené se Slavií zpestří jízdu všem cestujícím a během následujícího půl roku se s naší tramvají rádi opakovaně svezou,“ říká marketingový ředitel Slavia pojišťovny Ondřej Svoboda.

Dozvědí se například, že první myšlenka na založení dnešní Slavia pojišťovny se zrodila už v roce 1864 v hlavě významného českého národohospodáře, ale také básníka a vydavatele Františka Ladislava Chleboráda, který už tehdy dokonce sepsal podrobné stanovy pojišťovny. Na jejich uvedení do života si ale musel ještě pět let počkat. Jedním z prvních ambasadorů Slavie byl politik a historik František Palacký. A nesmazatelný otisk do její historie udělal také Alfons Mucha, který vytvořil známý portrét Josefíny a navrhl i první podobu loga pojišťovny.

Ve Slavii však také pracoval Jaroslav Hašek, takže nikoho nepřekvapuje, že je o ní řeč i v Osudech dobrého vojáka Švejka. O Slavii se zmiňuje rovněž Karel Čapek, ve filmu Pytlákova schovanka o ní zpívá Hana Vítová a známá je i tvorba živého obrazu v Divadle Járy Cimrmana, nazvaného „Škodu nezjistí, kdo se pojistí." Praha má celkem 150 km tramvajových tratí po kterých jezdí 26 denních a 9 nočních linek. Denně přepraví přes 900 tisíc cestujících.

_155let_Slavia_TRAMVAJ


Zařazenopo 29.04.2024 12:04:00
ZdrojO Pojištění.cz
Originálopojisteni.cz/spektrum/tiskove-zpravy/slavia-vas-od-kvetna-nejenom-pojisti-ale-i-sveze/c:27134/

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V