Zimní stadion dostane nové chlazení


Do nové sezony půjde zimní stadion Krystal s novým chlazením ledové plochy. Rekonstrukci chladicího zařízení, včetně stavebních úprav strojovny, velína a sněžné jámy, provede firma Brnofrost. Práce budou stát 19,4 milionu korun bez DPH. Dokončení zakázky je stanoveno na srpen.

„Po odčerpání čpavku by do konce května měly proběhnout demontáže zařízení strojovny a elektroinstalace, poté nastoupí stavební firma, která v místnostech velína a strojovny vymění okna, podlahy a provede mimo jiné nové omítky v interiéru a na objektu opraví atiky. Stavební práce zahrnují také odbourání konstrukcí původní technologické jímky i technického kanálu a umístění nosné konstrukce kondenzátoru chlazení do míst současné solanky, a to včetně základů. Mezi tím budou zhotoveny nové kompresory, kondenzátor chlazení a čerpadla, které již byly zadány do výroby. Předpoklad dodávky na místo je přelom června a července, následovat pak bude jejich montáž a napojení všech komponent,“ řekl Pavel Hanzel z odboru investic a správy majetku.

Chladicí zařízení zahrnujte pístové kompresory, odpařovací kondenzátor, systém využití odpadního tepla čpavku, čerpadla cirkulační vody odpařovacího kondenzátoru, čerpadlo vyčerpávání sněžné jámy včetně pískové filtrace, čerpadla solanky i potrubní rozvody.

„Součástí zakázky je také instalace nové ocelové konstrukce sněžné jámy. Ta se nachází uvnitř haly a slouží ke shromažďování a postupnému odtávání ledové tříště, kterou rolba odřízne z ledové plochy během úpravy ledu,“ upřesnil Pavel Hanzel.

K rekonstrukci chladicího zařízení na zimním stadionu město přistoupilo z důvodu jeho špatného technického stavu. „Jde o zařízení z roku 1982. Je tedy ještě o tři roky starší, než samotný krnovský zimní stadion, který byl uveden do provozu na Mikuláše roku 1985. Údržba strojů už byla velmi nákladná, oba kompresory co dva roky procházely generální opravou, přitom každá stála kolem sta tisíc korun. Přibývaly také nepříjemné situace. Například předloni jsme řešili velký problém s motorem a hrozilo, že nezahájíme sezonu. Naštěstí se ho podařilo opravit,“ uvedl Radovan Fňukal, provozní technik Technických služeb Krnov, které zimní stadion provozují.

Zodpovídá: Ing. Dita Círová
Vytvořeno / změněno: 29.4.2024 / 29.4.2024

Zařazenopo 29.04.2024 11:04:00
ZdrojKrnov
Originálkrnov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=7455&id=47797
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V