10.04.2024 - Informace k změně č. 3 územního plánu Bedřichov

Poskytnuté informace dle zák. 106/1999 Sb.

Otázka

Dobrý den,

níže zmíněné informace (dotazy vyznačeny tučně) k změně č. 3 územního plánu (ÚP) Bedřichov žádám poskytnout od oddělení územního plánování, odbor územního a strategického plánování, Magistrát města Jablonec nad Nisou, Mírové náměstí 3100/19, 466 01 Jablonec nad Nisou dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

K výroku "V rámci Změny č. 3 Územního plánu Bedřichov byly prověřeny podmínky využití a podmínky prostorového uspořádání ploch s rozdílným způsobem využití zejména s ohledem na hustotu zástavby." Jak, kdy a kým byly prověřeny podmínky využití a podmínky prostorového uspořádání ploch s rozdílným způsobem využití zejména s ohledem na hustotu zástavby na základě mých připomínek (v příloze)? Žádám k tomuto zaslat zápisy z projednání a vyhodnocení mých připomínek k ÚP viz příloha - Připomínka č. 4 k návrhu Změny č. 3 ÚP Bedřichov

1. Požadavek na změnu regulativů zastavěného území obce Bedřichov podél silniční komunikace III/29022 od centrálního parkoviště (P200) směrem na Liberec z typu ploch „Plochy smíšené obytné – venkovské“ (Plochy kategorie BV) na „Plochy smíšené obytné – centrální“ (Plochy kategorie SC), respektive „Plochy smíšené obytné“ (Plochy kategorie BS) aby reflektovali dle podatele současný stav.

K výroku "V rámci výrokové části v kapitole C.2 Prostorové uspořádání obce byly stanoveny cílové charaktery zástavby, které odpovídají současnému charakteru jednotlivých částí obce. Vámi řešené území spadá do skupiny „v zástavba venkovská“." - Jak se k tomuto závěru došlo?

V Uplatnění písemných připomínek k návrhu Změny č. 3 Územního plánu Bedřichov (k Č.j.: 72022/2023) ze dne 18.10.2023 viz příloha je argumentace proč daná zástavba odpovídá charakteru předměstská "p" a ne venkovská "v":

Ad 3. v návaznosti na část C.2.0.1 „V souladu s cílem 3.1 Politiky územního rozvoje ČR Územní plán Bedřichov zajišťuje návaznosti nové výstavby na charakter a strukturu hodnotné stávající zástavby a respektování a rozvíjení kulturního a stavebního dědictví i hodnot krajiny stanovením cílových charakterů zástavby, které v zásadě odpovídají současnému charakteru jednotlivých částí obce.“ není oblast ploch BV BYDLENÍ VENKOVSKÉ v šířce 80 m po obou stranách podél silnice III/29022 od Centrálního parkoviště (č.p. 142) po oblast pod Maliníkem (ev.č. 266) „okraj souvisle zastavěného území obce“ (dle C.2.0.3), ale jde o souvisle zastavěné území podél hlavní průjezdní komunikace obcí, které navazuje na centrální část a propojuje ji s lokálním centrem na Maliníku (viz část C.1.2.2). Jde o oblast s převahou objektů k trvalému bydlení (s č.p.) a pro rekreaci (s ev.č.), mnohé s obyvateli s trvalým bydlištěm v Bedřichově a charakterem zástavby bydlení individuální BI (dle PODMÍNKY PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ – CÍLOVÝ CHARAKTER ZÁSTAVBY – PŘEDMĚSTSKÝ „P“, viz F.2.0.3), což dokládá topologie parcel a typy stavebních objektů viz obrázek níže. Výrok v odstavci F.1.5.1, že „Charakter zástavby na stabilizovaných, resp. rozvojových plochách stanovený v regulativech jednotlivých ploch s rozdílným způsobem využití je vzhledem ke značné promíšenosti a rozmanitosti stavebních etap na většině území obce stanoven jako cílový“ neodpovídá současné realitě (promíšenosti a rozmanitosti stavebních etap) co do podmínek prostorového uspořádání (zejména zastavitelnosti) a znevýhodňuje tak majitele dotčených nemovitostí při schvalování případných stavebních záměrů oproti majitelům nemovitostí v plochách BI, přičemž charakter zástavby je srovnatelný. Požadavkem na řešení, které nebude diskriminační, je pro plochy BV v šířce 80 m po obou stranách podél silnice III/29022 od Centrálního parkoviště po oblast pod Maliníkem stanovit v části F.2.0.3 zastavitelnosti BV2 Kn max. 20% a Kc max. 40% (tedy srovnatelnou s plochami BI).
Žádám k této připomínce zaslat zápisy z projednání a vyhodnocení.

Byly moje připomínky projednány s AOPK ČR správou CHKO JH? Žádám k tomuto zaslat zápisy a vyhodnocení mých připomínek.
Dotaz je v kontextu Vyhodnocení pořizovatele:
ad 1. V rámci projednání s dotčenými orgány vyplynuly požadavky AOPK ČR, v rámci kterých budou do určité míry prověřeny stávající podmínky využití a podmínky prostorového uspořádání ploch s rozdílným způsobem využití, zejména s ohledem na hustotu zástavby, vymezování stavebních pozemků ve stabilizovaném území a rovněž výšky objektů – bod d., bod e. a bod m. v části Ea) 4. Požadavky na urbanistickou koncepci, zejména na prověření plošného a prostorového uspořádání zastavěného území a na prověření možných změn, včetně vymezení zastavitelných ploch.

Odpověď

Magistrát města Jablonec nad Nisou (dále jen „povinný subjekt“) obdržel dne 10.04.2024 Vaši žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím., která se týká návrhu Změny č. 3 Územního plánu Bedřichov.

K žádosti o poskytnutí informací sdělujeme následující:

Vámi podaná připomínka (obdržena dne 11.07.2019) k návrhu Zprávy o uplatňování Územního plánu Bedřichov v uplynulém období (11/2012 – 05/2019) (dále pouze „Zpráva“), jejíž součástí jsou pokyny pro zpracování Změny č. 3 Územní plánu Bedřichov, byla ve spolupráci s určeným zastupitelem ve smyslu § 47 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu v platném znění (dále jen stavební zákon) vyhodnocena a dále zapracována do pokynů pro zpracování Změny č. 3 ÚP Bedřichov.

Dle § 47 odst. 5 stavebního zákona pořizovatel předložil návrh Zprávy zastupitelstvu obce ke schválení. Součástí materiálu pro jednání zastupitelstva obce byla Důvodová zpráva s vyhodnocením Vaší připomínky:

„V rámci projednání s dotčenými orgány vyplynuly požadavky AOPK ČR, v rámci kterých budou do určité míry prověřeny stávající podmínky využití a podmínky prostorového uspořádání ploch s rozdílným způsobem využití, zejména s ohledem na hustotu zástavby, vymezování stavebních pozemků ve stabilizovaném území a rovněž výšky objektů – bod d., bod e. a bod m. v části Ea) 4. Požadavky na urbanistickou koncepci, zejména na prověření plošného a prostorového uspořádání zastavěného území a na prověření možných změn, včetně vymezení zastavitelných ploch.“

Na základě schválené Zprávy byly v rámci návrhu Změny č. 3 Územního plánu Bedřichov (dále pouze „ÚP Bedřichov) prověřeny mimo jiné podmínky využití a podmínky prostorového uspořádání ploch s rozdílným způsobem využití zejména s ohledem na hustotu zástavby v celém území obce Bedřichov, tedy i na Vámi uvedeném území. Toto prověření provedl v rámci tvorby návrhu Změny č. 3 ÚP Bedřichov pro společné jednání autorizovaný architekt Ing. arch. Jiří Plašil. Výsledný návrh byl projednán se všemi dotčenými orgány, tedy i s AOPK ČR.

Do výrokové části návrhu Změny č. 3 ÚP Bedřichov v kapitole C.2 Prostorové uspořádání obce byly doplněny „cílové charaktery zástavby“, které odpovídají současnému charakteru jednotlivých částí obce. Vámi uvedené území dle tohoto vyhodnocení spadá do skupiny „v zástavba venkovská“.

Ing. Martina Vacková
Vedoucí kanceláře tajemníka

Zařazenopo 29.04.2024 10:04:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=29510&clanek=42874

Související témata

IPhone 4
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V