Veřejné projednání návrhu Změny č. 3 Územního plánu Jindřichův Hradec – převod do jednotného standardu

územní plán.png

V pondělí 13. 5. 2024 v 16.00 hodin se bude v kinosále KD Střelnice konat veřejné projednání návrhu změny č. 3 Územního plánu Jindřichův Hradec.

Návrh změny č. 3 obsahuje pouze převod platného územního plánu do tzv. jednotného standardu a na základě požadavku zastupitelstva Města jednu faktickou změnu týkající se plochy zeleně u Naxerovy lávky.

Potřeba převedení územních plánů do jednotného standardu vyplývá z platné legislativy = stavebního zákona. Cílem tohoto legislativního požadavku je jednotné zpracovávání územně plánovacích dokumentací, které tak budou lépe využitelné veřejnou správou a srozumitelnější pro veřejnost. V neposlední řadě budou takto upravené územně plánovací dokumentace ukládané v Národním geoportálu územního plánování.

Pod pojmem „jednotný standard“ je třeba si představit sjednocení grafické a částečně i textové části v územně plánovacích dokumentacích všech obcí v ČR. Výsledkem bude, že územní plány napříč republikou budou mít stejné barevné vyjádření jednotlivých ploch, včetně stejného názvu a označení kódem, také grafické vyjádření zastavitelných ploch, ploch přestavby, ploch v různých etapách atd. S tím souvisí i částečné úpravy v textové části, zejména jednotné názvy kapitol, ploch, kódování atd. Tyto změny se však nebudou týkat faktické stránky územních plánů, regulace jednotlivých ploch nebude měněna, nebude měněno ani zařazení jednotlivých pozemků do ploch atd. To bude nadále předmětem pořizování „klasických - faktických“ územních plánů či jejich změn. Jednotný standard se také týká způsobu zpracovávání a předávání dat, tak aby byl zajištěn jednotný systém a fungování Národního geoportálu územního plánování. Faktické změny, které veřejnost uplatňovala v letech 2022 a 2023 budou projednávány změnou č. 2. O projednávání změny č. 2 budeme informovat.

Písemné námitky a připomínky k předloženému návrhu změny č. 3 je možné uplatňovat ve lhůtě od 11. 4. 2024 do 20. 5. 2024 na MěÚ Jindřichův Hradec.

Na veřejném projednání budou přítomni zpracovatelé, kteří budou připraveni zodpovědět případné dotazy týkající se návrhu změny č. 3 včetně principu jednotného standardu.

Kompletní návrh změny č. 3 je k nahlédnutí v tištěné formě na odd. územního plánování MěÚ Jindřichův Hradec, na elektronické úřední desce a v mapové aplikaci „ Územní plán “

Případné dotazy směřujte na pořizovatelku Ing. Petra Vozábalová, vedoucí odd. územního plánování, email: vozabalova@jh.cz ; telefon: 384 351 253.



Zařazenopo 29.04.2024 08:04:00
ZdrojJindřichův Hradec
Origináljh.cz/cs/aktuality/verejne-projednani-navrhu-zmeny-c-3-uzemniho-planu-jindrichuv-hradec-prevod-do-je...
guidwww.jh.cz clanek 351604
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V