Čarodějnice budou u Stráže. Těšit se můžete nejen na oheň

Čarodějnice se budou pálit na tradičním místě. Po loňské nucené improvizaci, kterou si vyžádalo budování cyklostezky, se akce vrací na břeh rybníka Stráž. Pořádat ji budou Kulturní zařízení města Pelhřimova za vydatné podpory celé řady místních organizací, firem, jednotlivců a v neposlední řadě Města Pelhřimov.
Čarodějnice

„Stráž je v Pelhřimově tím nejtradičnějším místem a místem pro pořádání podobných akcí ideálním. Je tam dost zeleně, vodní plochy a zároveň dostatek prostoru, kde si lidé mohou sednout. K přírodě je tam blízko a pálení čarodějnic lze chápat jako oslavu přírody, jara a začátek chvil, kdy jsme více venku a více spolu,“ sdělil místostarosta Karel Kratochvíl. Ani on nebude v úterý u Stráže chybět. „S rodinou jsme tradičně chodili k ohni do Olešné, ale loni už jsem zůstal v Pelhřimově. Stejné to bude i letos. Určitě ke Stráži přijdu,“ dodal.

Akce začíná v 18 hodin, kdy bude zapálena vatra. „Pokud lidé dorazí dříve, hlavně děti se nudit nebudou. Mohou se vydat na Čarodějnickou stezku, chystá ji Dům dětí a mládeže a povede kolem rybníka,“ informovala Vlasta Vlčková z Kulturních zařízení města Pelhřimova.

Do doprovodného programu přispěje i Rodinné centrum Pelhřimov, které připravuje pro děti tvořivou dílnu. Kdo se bude chtít na památku vyfotit, určitě ocení fotokoutek. Ten bude zdarma, podpořil ho Bar Stráž.

Na své si přijdou i mlsné jazyky. K dostání budou špekáčky a další dobroty z Řeznictví Prokeš. „Na opékání bude připraveno šest mobilních ohnišť, samozřejmě bude i dost ošťuráků,“ ujistila Vlasta Vlčková. Vzhledem k tomu, že u Stráže budou i stánky s palačinkami, trdelníkem a dalšími dobrotami, bude sladká tečka samozřejmě možná.

Nápoje chystá Bar Stráž. Pivo a limonády bude možné koupit nejen u tradičního okénka, ale prodávat se budou i ve stánku. To by mělo zkrátit dobu čekání na obsloužení.

Večerem hudebně provede kapela Páťáci a chystá se i volba Miss čarodějnice. „Proto nás potěší, když co nejvíce dětí přijde v masce. Nejkrásnější z nich oceníme,“ slíbila Vlasta Vlčková. (va)

Zodpovídá: Bc. Andrea Unterfrancová
Vytvořeno / změněno: 29.4.2024 / 29.4.2024

Zařazenopo 29.04.2024 08:04:00
ZdrojPelhřimov
Originálmestopelhrimov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=11891&id=45816

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V