Práce na severním sídlišti pokračují, vnitroblok postupně získává novou tvář

Stavební práce související s projektem Zlepšení mikroklimatických podmínek v lokalitě Na Radouči kontinuálně pokračují i v měsíci březnu. Vnitroblok na severním sídlišti mezi bytovými domy Jana Palacha 1107 - 1112 a 17. listopadu 1331 - 1134 prochází celkovou revitalizací, na kterou Statutární město Mladá Boleslav získalo podporu převyšující 11 milionů korun z Norských fondů a Státního fondu životního prostředí ČR.
Práce na revitalizaci pokračují Vizualizace: Město MB
Práce na revitalizaci pokračují Vizualizace: Město MB

Logo





V oploceném vnitrobloku denně pracují stroje, probíhají terénní a další stavební práce tak, aby se dříve nepříliš atraktivní místo proměnilo ve vyhledávanou lokalitu pro trávení volného času. Revitalizace zahrnuje úpravu prostoru, osazení nové zeleně, vytvoření vodních prvků, dětského hřiště a dalšího mobiliáře.
„Úpravou tohoto vnitrobloku navazujeme na dříve zpracovanou adaptační strategii na změnu klimatu. Právě tento prostor v ní vyšel jako jeden z těch ohrožených vlnami horka a sucha na území našeho města. Věříme, že revitalizací docílíme toho, že vnitroblok bude lépe připravený na klimatické změny, bude se tu lépe žít a především tu lidé rádi budou trávit volný čas,” řekl první náměstek primátora Jiří Bouška.
Podobně jako zmíněná adaptační strategie na změnu klimatu, tak i současná investice je spolufinancovaná z Norských fondů. „Ve výzvě Stavanger jsme uspěli se žádostí o 9,5 milionu korun a dalších přibližně 1,6 milionu korun činí příspěvek Státního fondu životního prostředí České republiky. Děkujeme za tuto podporu, bez které by takový projekt bylo těžké realizovat,“ doplnil první náměstek Bouška.
Norské fondy přispívají ke snižování hospodářských a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru a posilují vzájemné vztahy mezi Norskem a Českou republikou.

Work in the northern housing estate continues, the inner yard is gradually getting a new look

Construction work related to the project Improvement of Microclimatic Conditions in locality Na Radou č i keeps running in March. The inner yard in the northern housing estate between the blocks of flats on Jana Palacha street 1107-1112 and 17. listopadu street is undergoing a complete revitalization, for which the Statutory City of Mlad á Boleslav has received contributions from the Norway Grants and the State Environmental Fund that excess CZK 11 million.

Logo





Machines work daily in the fenced inner yard, landscaping and other construction work is undergoing to transform this previously unattractive locality into a welcoming place.

The revitalization includes a complete layout of the site for instance planting new vegetation (trees and bushes), building some new water components, children ´ s playground and other street furniture.

First Deputy Mayor Ji ří Bou š ka said ‘ By modifying this inner yard, we are following up the previously developed Climate Change Adaptation Strategy. This inner yard came out as one of the most endangered place during heat and drought waves in our city. We believe that revitalising this place will improve its climate conditions, living here will be easier and above all people will be happy to spend their free time here. ’

As the above-mentioned Climate Change Adaptation Strategy, the current investment is co-financed from the Norway Grants. ‘ In Stavanger call, we succeeded in applying for CZK 9.5 million and approximately CZK 1.6 million is the contribution of the State Environmental Fund of the Czech Republic. We would like to thank for this support, without this support it would be difficult to implement this project, ‘ added First Deputy Mayor Bou š ka .

Norway Grants contribute to reducing social and economic disparities in the European Economic Area and to strengthening the relation between Norway and the Czech Republic.


Revitalizace

Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 5.3.2024 / 5.3.2024


Zařazenone 28.04.2024 21:04:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=82796
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V