Norské fondy pomáhají Mladé Boleslavi s adaptací na změnu klimatu v teorii i praxi

Norské fondy, které finančně podporují patnáct zemí ze střední, východní a jižní Evropy, aktuálně pomáhají s již druhým projektem také Statutárnímu městu Mladé Boleslav. Nyní probíhají práce spojené se zlepšením mikroklimatických podmínek v lokalitě Na Radouči. Tento projekt realizovaný na severním sídlišti navazuje na dříve zpracovanou adaptační strategii na změnu klimatu.
Revitalizace vnitrobloku za pomoci Norských fondů
Revitalizace vnitrobloku za pomoci Norských fondů

Logo





Norské fondy si kladou za cíl snižovat hospodářské a sociální rozdíly v rámci Evropského hospodářského prostoru a posílit spolupráci s evropskými státy. Fungují od roku 2004 a jen v České republice za tu dobu získalo podporu přes 1700 projektů v hodnotě převyšující 11 miliard korun.
Podporu využívají projekty zaměřené především na vědu a výzkum, ochranu životního prostředí, kulturní dědictví a spolupráci v kultuře, veřejné zdraví, vzdělávání a spolupráci v justici. Mladá Boleslav je aktuálně zapojena podruhé.
Norské fondy městu pomáhají s adaptací na změnu klimatu, a to teoreticky i prakticky. V roce 2021 byla s podporou Norských fondů zpracovaná adaptační strategie na změnu klimatu. Tento strategický dokument připravuje území na dopady měnícího se klimatu a přírodních podmínek. Cílem je dlouhodobě nižší ohrožení lidí i přírody a zároveň vyšší odolnost v případě nepříznivých událostí.
Výsledky šetření detailně popisují největší hrozby, přičemž jsou součástí dokumentu také návrhy opatření. A právě díky takto zpracované strategii město o dva roky později uspělo se žádostí o podporu na revitalizaci vnitrobloku na severním sídlišti, konkrétně mezi bytovými domy Jana Palacha 1107 - 1112 a 17. listopadu 1331 - 1134.
Investice zahrnuje celkovou úpravu prostoru, osazení nové zeleně, vytvoření vodních prvků, dětského hřiště a dalšího mobiliáře.
Z výzvy Stavanger nyní město využívá částku převyšující 9,5 milionu korun. Předcházející adaptační strategie na změnu klimatu byla podpořená grantem více než 1 milion korun z výzvy Oslo.
Kromě toho městu na současnou investici přispěl také Státní fond životního prostředí České republiky částkou více než 1,6 milionu korun.

Norway Grants help Mlad á Boleslav with adaptation to climate change in theory and practice

Norway Grants, which financially support fifteen countries from Central, Eastern and South Europe, are currently helping with the second project in Statutory City of Mlad á Boleslav. Work is currently undergoing to improve microclimatic conditions in locality na Radou č i. This project, implemented in the northern housing estate, is a follow-up to the previously developed Climate Change Adaptation Strategy.

Logo





The aim of Norway Grants is to reduce economic and social dispa rities in the European Economic Area (EEA) and to strengthen cooperation with the European countries. Since 2004, Norway Grants have supported over 1700 projects worth more than CZK 11 billion in the Czech Republic. The support is focused on projects in science and research, environmental protection, cultural heritage and cultural cooperation, public health, education and cooperation in justice.

Mlad á Boleslav is currently inv olved in the second project. Norway Grants help with adaptation to climate change in theory and practice .

The Norway Grants contribution helped to develop the Climate Change Adaptation Strategy in 2021.

This crucial document informs about the impacts of changing climate and natural conditions in the locality. The aim of this adaptation is to reduce the threat to people and nature in long-term as well as to be resilient in incidents. The results of the investigation describe in detail the biggest threats including proposals and measures.

Thanks to this adaptation , two years later, Mlad á Boleslav succeeded with the application for support for revitalization of the inner yard in the northern housing estate between the blocks of flats on Jana Palacha street 1107-1112 and 17. listopadu . The investment includes a complete layout, planting new vegetation (trees and bushes), building some new water components, children ´ s playground and other street furniture.

The city has been drawing more than CZK 9.5 million from Stavanger call. The above-mentioned Climate Change Adaptation Strategy was supported CZK 1 million by a grant from the Oslo call. In addition, more than CZK 1.6 million to the city ´ s investment has been contributed by the State Environmental Fund of the Czech Republic.

Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 26.3.2024 / 26.3.2024


Zařazenone 28.04.2024 21:04:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=82797
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V