Český hokej uzavřel memorandum s Jihočeským krajem a městem České Budějovice. Součástí je i MS žen 2025

Mezinárodní hokejová federace na nedávno skončeném MS žen v americké Utice potvrdila, že mistrovství světa žen v roce 2025 uspořádá Česká republika. Světový šampionát hokejistek proběhne ve dnech od 9. do 20. dubna 2025 v Českých Budějovicích a nejlepší hráčky světa se představí v domácí aréně Motoru s kapacitou přes 6000 diváků. Tento prestižní turnaj se na jihu Čech bude konat na základě nově uzavřeného memoranda mezi Českým hokejem, Jihočeským krajem a statutárním městem České Budějovice, jehož součástí jsou kromě MS žen mimo jiné i dva turnaje v rámci seriálu Euro Hockey Tour v ČR a další mládežnické reprezentační akce.
Český hokej uzavřel memorandum s Jihočeským krajem a městem České Budějovice. Součástí je i MS žen 2025

Elitní skupinu mistrovství světa žen bude Česká republika hostit poprvé v historii. Nebude to ovšem první akce IIHF v rámci ženského hokeje na území Česka. V roce 2014 se v Přerově uskutečnil světový šampionát divize I, který český ženský výběr tehdy ovládl bez ztráty bodu. V letech 2012 a 2017 se pak také ve Zlíně a Přerově konala mistrovství světa žen do 18 let. Český ženský hokej ale za poslední roky prošel významným rozvojem a zástupci organizačního výboru MS žen 2025 chtějí uspořádat v Českých Budějovicích akci světového významu. „Hokej je v České republice národním sportem a je pro nás velkou ctí, že budeme moct rok po mistrovství světa mužů u nás uspořádat i světový šampionát žen. V Českých Budějovicích se představí ty nejlepší hokejistky světa, a hlavně český tým, který bude mít opět medailové ambice. Věříme, že to je dostatečně lákavá pozvánka pro fanoušky a že vytvoří v českobudějovické aréně skvělou hokejovou atmosféru a budou pro český tým velkou oporou,“ říká prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Český hokej uzavřel u příležitosti chystaného MS žen 2025 memorandum jak s Jihočeským krajem, tak s městem České Budějovice, ve kterém se bude ženský šampionát konat. „Všechny strany memoranda se v něm zavazují ke vzájemné úzké spolupráci na všech výše uvedených sportovních akcích. Jedním z největších benefitů je možnost využívat při těchto akcích bezplatně českobudějovickou hokejovou arénu,“ pokračuje viceprezident Českého hokeje Petr Bříza s tím, že Český hokej bude dělat maximum, aby se veškeré přípravné kempy účastnických týmů před ženským šampionátem konaly i v dalších městech Jihočeského kraje.

Jihočeský kraj je krajem sportu a rozhodně je krajem hokeje. Proto jsem rád, že jsme podpisem memoranda navázali spolupráci s Českým svazem ledního hokeje a budeme spolupracovat na přípravě a pořádání Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji žen 2025. Je to další z událostí, která má potenciál výrazně přispět k rozvoji a propagaci sportu a Jihočeského kraje v celé České republice i v zahraničí. Mistrovství bude mít také ekonomický efekt, protože účastníci a návštěvníci mistrovství se musí někde ubytovat, někam chodit na obědy a večeře a jistě si najdou čas, aby se podívali po památkách, kterých má náš kraj bezpočet,“ uvádí hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Naše město žije hokejem. Máme tady dlouhou tradici, která přinesla vítězství, ale i prohry, ale vždy tu byla přízeň širokého publika. Bereme to vždycky sportovně, protože věříme, že soudržná „motorácká rodina“ funguje a na všechny eventy spojené s hokejem pozitivně reaguje. Velmi vítáme možnost vidět u nás ten nejlepší světový hokej, konkrétně že se v místní aréně odehraje Mistrovství světa v ledním hokeji žen v roce 2025, dva ročníky Českých hokejových her a případně i další turnaje mládežnických reprezentací České republiky. Čekají nás doslova hokejové svátky a rozhodně se máme na co těšit! Poděkování patří Jihočeskému kraji a Českému hokeji. Věřím, že fanoušci budou spokojeni, hráči i hráčky poznají naše krásné město a bude tady panovat ta správná atmosféra,“ dodává k plánovaným akcím primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová.

Logo MS na motivy hrdinek, vstupenky půjdou do prodeje na podzim

Mistrovství světa žen 2025 bude hostit domácí stánek Motoru České Budějovice. Na hlavní a tréninkové ploše se odehrají všechny zápasy skupinové fáze i následné vyřazovací boje. Známo je zatím osm účastníků MS. Kromě české reprezentace pod vedením kanadské trenérky Carly MacLeodové se fanouškům na jihu Čech představí Kanada, USA, Finsko, Švýcarsko, Švédsko, Německo a Japonsko. O posledních dvou týmech rozhodne MS žen divize I, které odstartuje 21. dubna v rakouském Klagenfurtu.

Pro účely mistrovství světa žen vytvořil Český hokej unikátní vizuální identitu. „Koncept vizuální identity je postavený na myšlence vzorů, idolů... Hrdinek. Žen, které v začátcích své kariéry samy vzhlížely k mužským hokejovým osobnostem. Současná generace malých dívek už ale nemusí vzhlížet jen k legendám jako je Gretzky či Jágr. Pomyslné žezlo přebírají hokejové hrdinky, které inspirují nové generace a bojují za to, čemu věří, za své národní barvy. S těmi českými se setkáváme i v logu, které symbolizuje začátek každého utkání. Dvě hokejky na buly připravené od prvního do posledního hvizdu bojovat o zisk vytouženého puku tvoří písmeno H. To má být připomínkou všem dívkám, že i ony samy se mohou stát hokejovou hrdinkou,“ říká Filip Kregl, tvůrce vizuální identity včetně loga MS žen 2025 a skici maskota turnaje. Přípravy na mistrovství světa žen 2025 už naplno probíhají a očekává se, že vstupenky půjdou do prodeje na podzim 2024. Všechny důležité informace naleznou fanoušci na oficiálním webu MS, který bude spuštěn v nejbližších týdnech, a na www.ceskyhokej.cz.

Mistrovství světa v ledním hokeji žen se oficiálně pořádá od roku 1990. Nejúspěšnějším účastníkem jsou se třinácti tituly hokejistky Kanady. Deset zlatých medailí vybojovaly Spojené státy americké, žádnému jinému týmu se zlato na MS získat nepodařilo. Český národní tým žen má na svém kontě dva bronzy z let 2022 a 2023.

18.04.2024 Bc. David Hocke
Český hokej MS IIHF v ledním hokeji žen 2025 Martin Kuba Dagmar Škodová Parmová Alois Hadamczik
Český hokej uzavřel memorandum s Jihočeským krajem a městem České Budějovice. Součástí je i MS žen 2025.
Český hokej uzavřel memorandum s Jihočeským krajem a městem České Budějovice. Součástí je i MS žen 2025.
Český hokej uzavřel memorandum s Jihočeským krajem a městem České Budějovice. Součástí je i MS žen 2025.

Zařazenočt 18.04.2024 16:04:00
ZdrojJihočeský kraj
Originálkraj-jihocesky.cz/cs/cesky-hokej-uzavrel-memorandum-s-jihoceskym-krajem-mestem-ceske-budejovice-souc...
Autorext-hocke
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V