ÚOHS povolil skupině Colt CZ nákup výrobce munice Sellier&Bellot

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil skupině Colt CZ nákup vlašimského výrobce munice Sellier&Bellot. Úřad o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Firmy o transakci informovaly v polovině loňského prosince. Colt CZ za stoprocentní podíl v Sellier&Bellot zaplatí dosavadnímu majiteli CBC Europe 350 milionů dolarů, v přepočtu 8,1 miliardy korun, a vydá novou emisi kmenových akcií. CBC po dokončení transakce získá v Colt CZ podíl 27 až 28 procent.

"S ohledem na skutečnost, že společnost Sellier&Bellot je významným českým výrobcem munice malé ráže a současně skupina Colt je významným českým producentem malorážních zbraní, oslovil Úřad odběratele spojujících se soutěžitelů. Ani podrobnější prošetření uvedených oblastí nepřineslo informace o tom, že by posuzované spojení mohlo mít negativní dopady na hospodářskou soutěž na území České republiky," uvedl ÚOHS ve zprávě. Rozhodnutí je pravomocné.

Společnost Sellier&Bellot vyrábí malorážovou munici. Historie podniku sídlícího ve Vlašimi na Benešovsku sahá do roku 1825. "Akvizice Sellier&Bellot zapadá do naší dlouhodobé strategie expandovat nejen v našem klíčovém segmentu ručních palných zbraní, ale i v souvisejících odvětvích, kdy je střelivo přirozeným doplňkem našich produktů," uvedl dříve prezident a předseda představenstva Colt CZ Jan Drahota. Společnost CBC se podle něj stane druhým největším akcionářem Coltu CZ.

"Naše dceřiná společnost Magtech Ammunition bude i nadále sloužit jako specializovaný prodejní subjekt pro výrobky Sellier&Bellot ve Spojených státech," řekl finanční ředitel CBC Global Ammunition LLC Fabio Mazzaro.

Výrobní portfolio společnosti Sellier&Bellot zahrnuje lovecké a sportovní střelivo a komponenty pro pistole a revolvery, pušky, brokovnice a okrajový zápal. Podnik je rovněž významným dodavatelem střeliva pro střelné zbraně pro vojenské a ozbrojené složky po celém světě. Společnost má přibližně 1600 zaměstnanců. "Budeme pokračovat v budování naší tradiční značky a úzce spolupracovat s týmem Colt CZ Group na vývoji našich produktů, abychom našim zákazníkům dodávali ta nejlepší řešení," uvedl generální ředitel Sellier&Bellot Radek Musil.

Společnosti CBC Global Ammunition LLC a CBC Europe jsou holdingovými subjekty pro skupinu společností, které jsou mezinárodně aktivní v muničním sektoru. Jsou jimi CBC Brazil, Magtech Ammunition, MEN, SinterFire, New Lachaussée a Fritz Werner. Tato strategická aliance společně tvoří jednu z největších muničních korporací na světě s více než 300 lety zkušeností ve výrobě munice malých a středních ráží.


Zařazenoút 16.04.2024 14:04:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/5857196/uohs-povolil-skupine-colt-cz-nakup-vyrobce-munice-sellier-bellot.htm...
KategorieAkcie, Akcie - ČR
AutorČTK
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V