V reakci na oznámený krátkodobý výpadek léku Algifen NEO Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci se SÚKL a ČLS JEP informovalo lékaře o dostupných alternativách

Ministerstvo zdravotnictví jedná s dodavatelem léků, společností Teva, o urychlení dodávek léčivého přípravku. Ve spolupráci s Českou lékařskou společností JEP byli lékaři informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Reaguje tak na z výrobních důvodů oznámený výpadek. Nejpozději od konce května by měl být dle informací od společnosti Teva opět dostupný v lékárnách. Zároveň probíhají jednání o urychlení dodávek.

V rámci pravidelného jednání pracovní skupiny pro dostupnost léčiv dostalo Ministerstvo zdravotnictví informaci, že navzdory původním informacím od držitele o registrace dojde ke krátkodobému výpadků léčivého přípravku na předpis, dostupného pod názvem Algifen NEO.

„Společně se Státním ústavem pro kontrolu léčiv jsme se v momentě, kdy byl výpadek potvrzen, obrátili na odborníky v oblasti léčiv a jsem rád, že můžeme říci, že léčivý přípravek ve výpadku má alternativu dostupnou v dostatečném množství. Výpadek je podle informací od dodavatele krátkodobý. Každý pacient během tohoto období dostane léčbu, kterou potřebuje,” řekl náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček.

„Velice děkujeme Ministerstvu zdravotnictví za rychlé řešení situace. Doporučujeme, aby se pacienti užívající tento lék obrátili na svého lékaře, který určí vhodný postup a nabídne odpovídající alternativu předepsaného léčiva vázaného na lékařský předpis,” uvedl vedoucí Pracovní skupiny pro lékovou politiku a kategorizaci léčiv ČLS JEP Martin Votava.

„Mohu potvrdit, že k přerušení dodávek léčivého přípravku Algifen NEO, vázaného na lékařský předpis, došlo z výrobních důvodů na straně výrobce a došlo také opakovaně k posunutí předpokládaného data obnovení dodávek z důvodu nedostupnosti jedné z léčivých látek. V současné chvíli intenzivně jednáme s držitelem rozhodnutí o registraci o urychlení následné dodávky dotčeného léčivého přípravku,” dodal závěrem pověřený ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Jakub Velík.



Zařazenopo 15.04.2024 14:04:00
ZdrojMZČR tiskové
Originálmzd.gov.cz/tiskove-centrum-mz/v-reakci-na-oznameny-kratkodoby-vypadek-leku-algifen-neo-ministerstvo-...
AutorJana Dobrá
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V