Schůze Rady města Mostu 11. 4. 2024


Most podporuje pracující mladé rodiny

Město podporuje mladé pracující, podnikající či studující rodiny. Další 10 žadatelům bude vyplacen finanční benefit ve výši 15 tisíc Kč. Letos již bylo podpořeno 53 žádostí částkou 795 tisíc Kč. V rozpočtu města je vyčleněno na Program podpora při narození dítěte 4 miliony Kč.


Rekonstrukce kanalizace v mateřince

Mateřskou školu v Hutnické ulici čeká rekonstrukce kanalizace za 5,8 milionů Kč bez DPH. Dojde ke kompletní výměně stávající kanalizace v objektu školky, k částečné výměně venkovní kanalizace, a to včetně kanalizačních šachet. Zahájení prací se předpokládá v září a potrvá zhruba 4 až 5 měsíců.


Park Střed má provozní a návštěvní řády

K zajištění dodržování pravidel užívání celého areálu byly schváleny provozní a návštěvní řády pro celý park Střed, multifunkční hřiště, fitness park a venkovní posilovnu. Platné budou od 1. 5. 2024 a umístěny na viditelné místě v parku Střed. Veřejné prostranství parku je nepřetržitě monitorováno 20 kamerovými body městského kamerového dohledového systému se záznamem.

Provozní doba parku je stanovena od 7 do 22 hodin, mimo provozní dobu je zakázáno se v parku zdržovat a užívat jednotlivá zařízení a vybavení parku. Průchod parkem je povolen bez omezení. V prostoru parku je zakázáno konzumovat alkoholické nápoje vyjma vnitřních a venkovních prostor kavárny. Kouřit se smí pouze na vyhrazených místech či venkovních prostorách kavárny. Nesmí se vstupovat do vody v prostoru vodního prvku a vhazovat jakékoliv předměty do vody či jiné znečišťování vody ve vodním prvku.


Divadlo rozmanitostí čeká významná rekonstrukce

Významná rekonstrukce čeká během letních prázdnin Divadlo rozmanitostí v Mostě. Dojde k modernizaci elektroinstalace a kompletní výměně ozvučení za 4,2 milionu Kč bez DPH. Bude provedena výměna ozvučení hlavního sálu, mixážní pultu, mikrofonní techniky a komponentů s tím spojených. S celkovou rekonstrukcí elektroinstalace tj. úpravou hlediště, jeviště a místnosti techniků dojde dále k rekonstrukci silnoproudé elektroinstalace.


Tréninková pracovní místa v Městské správě sociálních služeb

Městská správa sociálních služeb Most se zapojí ve spolupráci s obecně prospěšnou organizací K srdci klíč do projektu Tréninková pracovní místa, který je spolufinancován Evropskou unií a probíhat má až do konce února 2026. Cílem tréninkových pracovních míst je osvojení pracovních návyků, nových znalostí a dovedností a zvýšení šance pro získání trvalého zaměstnání. Městská správa sociálních služeb Most vytvoří pracovní pozici pomocný zahradník a zaměstná celkem 6 uchazečů, každého na 0,5 úvazku na dobu určitou 6 měsíců. Předpokládané mzdové náklady činí 501 030 Kč (95 % mzdových nákladů dotace). Projekt je spolufinancován Evropskou unií.


Kolumbární zdi v areálu Kostelního hřbitova

Proběhne v pořadí již šestá etapa výstavby kolumbárních zdí v areálu Kostelního hřbitova. Během které vzniknou další čtyři kolumbární zdi včetně vybudování veřejného osvětlení za 3,5 milionu Kč bez DPH. Práce začnou v červnu a probíhat budou zhruba 3 – 4 měsíce.

Veřejné zakázky…

  • Během letních prázdnin proběhne ve dvou pavilonech ZUŠ F. L. Gassmanna (A +D) rekonstrukce elektroinstalace a výměna osvětlovací techniky za 5 milionů Kč.
  • Upraveno bude oplocení v areálu objektu Domova pro seniory v ulici Antonína Dvořáka včetně vybudování zpevněné dlažby za 1,4 milionu Kč bez DPH. Práce zde potrvají od května do července.
  • Postupná rekonstrukce tří sociálních zařízení ve třech bytových jednotkách čeká Domov pro seniory v ulici Jiřího Wolkera za 1,7 milionu Kč. V rámci rekonstrukce dojde k rozšíření stávajícího sociálního zařízení pro osoby s omezenu schopností pohybu. Provedena bude také výměna vzduchotechnického potrubí, elektroinstalace a další.

Z ostatních bodů jednání…

  • Radní doporučují vzít zastupitelům na vědomí výroční zprávu o činnosti města Mostu za uplynulý kalendářní rok.
  • Radní schválili předloženou zprávu o výkonu odborného dozoru Správy městských lesů v honitbách města Mníšek, Přehrada a Klíny, za období od 1. 10.2023 do 31. 3. 2024.
  • Radní schválili realizaci projektu Malé digitální univerzity na 5. ZŠ, 15. ZŠ, 18. ZŠ, Soukromé základní škole Optima a AMA School – základní škole a mateřské škole Montessori. Město Most již v rámci podpory technického a polytechnického vzdělávání žáků základních škol realizovalo 8 projektů pod názvem Malá digitální univerzita na 8 základních školách (1. ZŠ, 3. ZŠ, 4. ZŠ, 7. ZŠ, 8. ZŠ, 10. ZŠ, 11. ZŠ a 14. ZŠ).
  • Schválena byla aktualizace návštěvního řádu Dílny magistra Kelleyho na hradě Hněvín.
  • Radní vzali na vědomí informaci o výši přidělené dotace na hasičskou cisternu pro Sdružení dobrovolných hasičů Most a požadavek na spolufinancování projektu z rozpočtu města.
  • Rada města Mostu při výkonu působnosti valné hromady schválila podnikatelský záměr na rok 2024 společnosti Technické služby města Mostu, a.s. a společnosti Sportovní areály Most, a.s.
  • Radní schválili Standardy veřejného osvětlení města Mostu, které stanovují základní podmínky pro jeho obnovu a výstavbu. Jsou předpisem pro projektanty, investory a zhotovitele.
  • Radní vzali na vědomí informaci o záměru spolupráce ZUŠ Moskevská s Pedagogickou fakultou Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
  • Radní vzali na vědomí vyhodnocení participativního rozpočtu Hejbni Mostem 2024.
Za aktualizaci zodpovídá: Bc. Klára Vydrová
Vytvořeno / změněno: 12.4.2024 / 12.4.2024

Zařazenopá 12.04.2024 11:04:00
ZdrojMěsto Most
Originálmesto-most.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9959&id=46221
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V