Hlasujte pro projekty, které vám mohou zpříjemnit život

Až do poloviny května můžete hlasováním rozhodnout, který z návrhů předložených v participativním rozpočtu pro rok 2024 bude nakonec realizován. Máte možnost hlasovat o dvou návrzích.
Participativní rozpočet - dva návrhy 2024

Město letos opět vyčlenilo do tzv. participativního rozpočtu půl milionu korun a vyzvalo občany, aby o vynaložení těchto peněz sami rozhodli na základě svých potřeb a představ – od předložení návrhů až po rozhodnutí, který z nich nakonec bude uskutečněn.


První předložený projekt předpokládá doplnění opraveného autobusového nádraží pod Společenským domem o elektronickou informační tabuli s pravidelně aktualizovanými odjezdy autobusů. Tabule by podle předkladatelů měla mít dobrou viditelnost a sloužit všem, kteří potřebují na místě vědět, kdy přesně (případně s jakým zpožděním) jim pojede autobus. Kalkulované náklady na realizaci činí 497 504 korun.


Druhý projekt počítá s výstavbou tzv. hliněného pumptracku v místech, kde končila sjezdovka pod Uhlířským vrchem. Pumptrack je uměle vytvořený okruh pro kola či koloběžky s vlnkami a klopenými zatáčkami, které jezdci umožňují udržovat a zvyšovat rychlost. Dráhu lze projíždět bez šlapání či odrážení, princip jízdy spočívá v tom, že kolo nebo koloběžka jsou poháněny setrvačností, kdy jezdec pomáhá udržovat pohyb změnou těžiště, tedy pohybem svého těla (střídavým přenášením váhy na přední a zadní kolo). Projekt předpokládá plné využití částky 500 tisíc korun.


S oběma návrhy se můžete blíže seznámit prostřednictvím webu PinCity Bruntál. Zde se také hlasuje – stačí být registrován v PinCity Bruntál, kliknout na zvolený projekt a hlasovat v časovém úseku od 15. dubna do 15. května 2024.


Hlasující bez přístupu k internetu mohou hlasovat na Městském informačním centru na náměstí Míru, kde jim pomohou s registrací do PinCity. Pokud pro ně nebude takový postup schůdný, mohou vyjádřit svoji preferenci prostřednictvím tištěného hlasovacího lístku a ten vhodit do připravené schránky.


Do letošního participativního rozpočtu byly původně podány tři návrhy. Byl mezi nimi i projekt nazvaný Prostor pro všechny, jehož cílem bylo nabídnout univerzální, multifunkční a moderní prostor pro pořádání různých akcí v prostorách nad restaurací s pivovarem Hasič. Tento projekt však byl stažen na vlastní žádost předkladatelů. V PinCity bude ponechán k náhledu i tento stažený projekt.


Může mě jedině těšit, že lidé opětovně projevili aktivitu, odpovědnost a pracovitost, protože všechny podané návrhy jsou promyšlené, propracované a dobře připravené. Mrzí mě pouze, že se o vítězství v hlasování neucházejí všechny tři původně předložené projekty. Každopádně děkuji všem současným i budoucím předkladatelům a přeji jim chuť do další společensky přínosné a záslužné práce, “ komentoval předložené návrhy místostarosta Petr Rys, který má ve své gesci také participativní rozpočet.

Zodpovídá: Jiří Ondrášek
Vytvořeno / změněno: 10.4.2024 / 10.4.2024

Zařazenost 10.04.2024 15:04:00
ZdrojBruntál
Originálmubruntal.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=1316&id=985068

Související témata

Insolvenční návrh
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V