Euroregion Praděd otevřel novou výzvu pro příjem projektů


Obce, jejich organizace a jiné nestátní neziskové organizace již mohou opět žádat o dotace v rámci tzv. Fondu malých projektů v Euroregionu Praděd v rámci Programu Interreg Česko-Polsko 2021-2027. Tento nástroj na podporu česko-polské spolupráce je Euroregionem Praděd administrován již 25 let, za tu dobu bylo na území euroregionu realizováno přes 1400 projektů s celkovou alokací téměř 18 milionů eur.

„Nyní se nacházíme na počátku nového programového období, ve kterém je pro naše žadatele připraveno více než 6,2 milionu eur. Ty lze čerpat na česko-polské projekty zaměřené na rozvoj cestovního ruchu (Priorita 2) a prohlubování přeshraničních vazeb mezi obyvateli a institucemi (Priorita 4). Dotace činí 80 % z celkových výdajů, přičemž výše podpory u jednoho projektu může dosáhnout až 80 tisíc euro,“ uvedla ředitelka Euroregionu Praděd Alena Šmigurová.

V obou Prioritách již proběhlo první kolo příjmu projektových žádostí, v rámci kterého bylo předloženo celkem 87 projektů. Všechny předložené žádosti nyní prochází kontrolou a hodnocením, o jejich schválení rozhodne Euroregionální řídící výbor v průběhu června. Ten následně stanoví i podmínky příjmu dalších projektů v obou Prioritách. Žadatelé, kteří své projekty nestihli zpracovat v rámci prvního kola, se tak nemusí obávat, jelikož možnost realizovat své projekty budou mít až do roku 2029.

Příjemným překvapením pro žadatele, kteří již byli aktivními příjemci těchto dotací v uplynulém programovém období, je nový a především méně složitý formulář projektové žádosti a také zjednodušený systém vykazování výdajů, který umožní rychlejší proplácení dotací. „Abychom seznámili žadatele s těmito novinkami, uspořádali jsme v prvních měsících tohoto roku sérii školení. V případě zájmu však poskytujeme také individuální konzultace v kanceláři Euroregionu Praděd ve Vrbně pod Pradědem. Rádi s Vámi probereme Vaše projektové záměry či pomůžeme při hledání vhodného projektového partnera na druhé straně hranice,“ dodala ředitelka Šmigurová.

Kontakty a potřebné informace jsou uvedeny na webových stránkách europraded.cz. „Věříme, že zájem o čerpání dotací z Fondu malých projektů bude i v tomto programovém období velký, a že se tak podaří opět realizovat spoustu zajímavých projektů, jež povedou nejen k podpoře česko-polské spolupráce, ale v konečném důsledku k rozvoji celého příhraničí,“ v závěru řekla ředitelka Euroregionu Praděd Alena Šmigurová. Tisková zpráva Euroregionu Praděd

loga ep praděd


Zodpovídá: Ing. Dita Círová
Vytvořeno / změněno: 9.4.2024 / 9.4.2024

Zařazenoút 09.04.2024 06:04:00
ZdrojKrnov
Originálkrnov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=7455&id=47574

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V