Nevyhovující zázemí fotbalového areálu v Záblatí se díky investici města zlepší

Nevyhovující zázemí fotbalového areálu v Záblatí se díky investici města zlepší
AUDIO
Your browser does not support the audio element.
Jana Končítková, tisková mluvčí

BOHUMÍN – Sportovní areál v Záblatí, který pravidelně využívá sto třicet dětí i dospělých, prochází kompletní proměnou. Fotbalové hřiště bylo už léta v nevyhovujícím stavu, město se proto rozhodlo klubu pořídit nové zázemí. Předpokládaná cena stavebních úprav je téměř 13 milionů korun.

O neutěšených podmínkách pro kopanou se v Záblatí mluví už řadu let. Rozpočet místního fotbalového klubu, který hraje krajskou soutěž, ale zásadní zásahy v areálu dlouhodobě neumožňoval. Pomohlo až město. „Poslední tři roky jsme žádali o dotaci Národní sportovní agenturu, bohužel neúspěšně. Proto patří velké poděkování bohumínským zastupitelům, kteří odsouhlasili poskytnutí městské dotace. Bez ní bychom nikdy hřiště přestavět nemohli,“ uvedl předseda FK Slovan Záblatí Dušan Socha. Dodal, že letos se klub pokusí získat grant z Národní sportovní agentury znova a pokud by uspěl, část peněz by městu mohl vrátit.

Poslední rekonstrukce fotbalového areálu proběhla před pětadvaceti lety, kdy se měnila škvára za pažit. Ten však zub času už viditelně ohlodal. „Bylo proto nutné odfrézovat drnovou část trávníku, který už byl značně hrbolatý. Následovat bude dosypání a profilace plochy, zhutnění podkladu, položení filtrační vrstvy ze štěrkopísku a patnácticentimetrové vegetační vrstvy. Vybudujeme také nový zavlažovací a drenážní systém,“ popsal plánované úpravy Socha. Dodal, že renovace fotbalového stadionu se netýká pouze hřiště samotného. Areál dostane nové oplocení, sociální zázemí, brány, střídačky a prokoukne i letitá tribuna. Obměna potrvá do poloviny letních prázdnin.

Bohumín disponuje kromě záblatského hřiště dvěma dalšími fotbalovými areály. Největší stadion je součástí sportovního komplexu za parkem Petra Bezruče a jeho domovským klubem je FK Bospor Bohumín. Poslední velkou proměnou prošel před deseti lety, s pomocí státní dotace v něm město za zhruba 4 miliony korun vybudovalo krytou tribunu pro 230 návštěvníků. V příštím roce by mělo dojít na stavbu nových prostorných šaten.

Fotbalové hřiště ve Vrbici dosud nejčastěji využívali dobrovolní hasiči pro trénink a pořádání závodů, nyní v areálu našel dočasný azyl právě FK Slovan Záblatí. „Městská společnost Bospor, která vrbický areál spravuje, připravila našim mužům a mládežnickým celkům velmi dobré podmínky, aby na hřišti mohli odehrát jarní část sezóny,“ konstatoval Socha. Jeho slova potvrdil ředitel Bosporu Jan Resler. „Loni se nově zastřešovala tribuna a letos jsme zajistili odborné ošetření branek a výměnu sítí jak v bránách, tak za nimi. Současně jsme rekultivovali trávník, aby hřiště mohl využívat Slovan Záblatí jako náhradní plochu pro zbylou část sezóny. Poté, co se klub vrátí na domácí půdu, budeme hřiště nabízet i k pronájmu, což by mohlo přilákat další sportovní týmy a zájemce,“ vysvětlil.

Jana Končítková
tisková mluvčí

Foto: Lukáš Kania



Zařazenopo 08.04.2024 16:04:04
Vydáno
ZdrojMěsto Bohumín
Originálmesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/clanky/29426-nevyhovujici-zazemi-fotbaloveho-arealu-v-zablati-se-d...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V