Goldman Sachs aktualizovali svůj seznam evropských akciových tipů a doporučují konkrétní obchodní strategii

Goldman Sachs aktualizovala svůj seznam tipů v Evropě a doporučila investorům konkrétní obchodní strategii vzhledem k nejistotě ohledně dalšího růstu trhů. I přes nevýrazný výkon v minulém týdnu je celoevropský index Stoxx 600 meziročně o 6,55 % výše a za posledních 12 měsíců zhruba o 14,6 %. Analytici Goldman Sachs však poznamenali, že „se investoři ptají, jak moc nahoru ještě půjde“.

Pro obchodování s evropskými akciemi doporučují vyváženou strategii vzhledem k tomu, že investoři „v příštích několika letech čelí plošší trajektorii akciových trhů“. Tato strategie zahrnuje nadvážení různých skupin akcií tak, aby fungovaly jako zajištění proti nejistotě na trhu. Upřednostňují ”defenzivní společnosti se silným růstem rozvahy, které reinvestují a jsou schopny dosáhnout vynikajícího růstu zisků, stejně jako vyspělé společnosti, které generují hotovost a jsou schopné zpětně odkupovat akcie a vyplácet dividendy, a společnosti s menší kapitalizací i nižší valuací.“

Dva konkrétní nejnovější přírůstky do evropského seznamu tipů Goldman Sachs patří Unibail-Rodamco-Westfield a JCDecaux:

Unibail-Rodamco-Westfield


Analytik Goldmanů Jonathan Kownator je na francouzského giganta komerčních nemovitostí Unibail-Rodamco-Westfield býčí. "Konstruktivní výhled na evropského spotřebitele spolu se zpomalující online penetrací by měl vést k vyššímu počtu obchodů, což je pro maloobchodní pronajímatele dobré znamení," domnívá se.

Do portfolia nemovitostí společnosti Unibail patří Francie, Španělsko, Německo, Velká Británie a další státy v Evropě i v USA. Maloobchod tvoří přibližně 92 % jeho portfolia, dodal Kownator, a většinu těchto prostor zabírají obchody „v bohatších oblastech s výrazně nadprůměrnou hustotou prodeje“. "Zlepšující se poptávka po maloobchodu podporuje silnější provozní trendy růstu obsazenosti a nájemného," dodal.

Goldman Sachs má na tuto akcii 12měsíční cílovou cenu 107 eur, což jí dává potenciál růstu kolem 46,8 %.

JCDecaux

Dalším přírůstkem na seznam tipů je francouzská reklamní společnost JCDecaux známá svými reklamami na autobusových zastávkách, billboardech a městském mobiliáři. Analytička Lisa Yang očekává, že tato společnost zaznamená v roce 2024 na pozadí velkých sportovních událostí, včetně fotbalového mistrovství UEFA a olympijských her v Paříži, organický růst o 9,2 %, tj. nad rámec konsensu trhu.

”Analýza olympijských her v Londýně 2012 ukazuje významný nárůst podílu zahraničí (OOH) na širších výdajích na reklamu ve Velké Británii, od čehož očekáváme, že se to projeví i u Paříže. A vzhledem k tomu, že tato firma drží cca 50% podíl na trhu OOH ve Francii, tak to bude mít relativně největší přínos právě pro JCD,“ uvedla Goldman Sachs v komentáři.

"Další podporu by mělo poskytnout Mistrovství Evropy ve fotbale EURO 2024 v Německu, kdy JCD má cca 35% podíl na trhu a městské mobiliáře ve velkých městech." Mezi další příležitosti, které Yang očekává, patří oživení mezinárodních cestujících do Číny, což by mělo posílit dopravní divizi.

Goldman dává této akcii cílovou cenu 25,90 eur s potenciálním růstem kolem 41,8 %.

Zdroj: CNBC


Zařazenopo 08.04.2024 15:04:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/5845900/goldman-sachs-aktualizovali-svuj-seznam-evropskych-akciovych-tipu-a-...
KategorieUdálosti, Akcie, Akcie - Svět
AutorRedakce

Související témata

Obchodní bilance | ČSOB banka | ČOI
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V