Ženě vyhrožovali, muži brali peníze

Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ženě vyhrožovali, muži brali peníze

SOKOLOVSKO – Dvojici hrozí až osmileté vězení.

Čtyřicetiletá žena společně s devětačtyřicetiletým mužem z Horního Slavkova měli od konce roku 2023 opakovaně vyhrožovat čtyřicetileté ženě, která figurovala v roli svědka v učiněném oznámení na obvodním oddělení Horní Slavkov. V tomto oznámení figuroval také právě devětačtyřicetiletý muž, proti kterému měla žena svědčit. Dvojice ve třech případech přišla k bytu čtyřicetileté ženy a následně ji měli oba vulgárně nadávat a přitom jí vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že bude proti muži svědčit. Muž měl ženě vyhrožovat ostříháním vlasů či před ní naznačovat pohyby nožem, které doprovázel výhrůžkami, že jí „skalpuje“ či zabije. Tímto chováním dvojice ve čtyřicetileté ženě vzbudila obavu o svůj život a zdraví.

Kromě tohoto jednání měla dvojice život výrazně znepříjemňovat i šestasedmdesátiletému seniorovi. Toho měla dvojice oslovit s nabídkou, že mu budou několikrát v týdnu za domluvenou částku zajišťovat obědy. Senior souhlasil a obědy od nich začal odebírat, ale vzhledem k tomu, že se dle něj nedalo jídlo jíst a proto ho dával kočkám, tak po nějakém čase dvojici oznámil, že obědy od nich již odebírat nebude. Po tomto oznámení měl muž na seniora vulgárně křičet a nakonec ho fyzicky napadnout úderem do obličeje. Následně senior ze strachu vydal devětačtyřicetiletém muži svůj občanský průkaz, který mu dvojice vracela v den, kdy pobíral důchod. To se s ním měla dvojice potkat u pošty, dát mu občanský průkaz, senior si vybral důchod a poté mu dvojice okamžitě občanský průkaz opět vzala společně s vybranými finančnímu prostředky. Z těchto jeho peněz mu devětačtyřicetiletý muž vrátil část na úhradu poplatků za bydlení a rovněž mu dal minimální finanční prostředky na živobytí. Zbytek peněz si měl devětačtyřicetiletý muž ponechat jako platbu za obědy, které mu i přes jeho nesouhlas dodával.

Devětačtyřicetiletý muž měl seniorovi zároveň nabídnout, že když bude potřebovat peníze, tak mu je půjčí, ale samozřejmě s nějakým úrokem při vrácení. Vzhledem k tomu, že seniorovi nezbývaly finanční prostředky ani na jídlo, které v několika případech hledal v popelnicích ve městě, tak si od devětačtyřicetiletého muže peníze několikrát půjčil.

Dvojice tímto jednáním způsobila seniorovi škodu téměř 110 tisíc korun.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetileté ženy a devětačtyřicetiletého muže. Ženu kriminalisté obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinů porušování domovní svobody a vydírání. Muž byl obviněn ze spáchání zločinu vydírání a přečinu lichvy.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného čtyřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. Vyšetřování čtyřicetileté ženy probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva
8. 4. 2024

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook


Zařazenopo 08.04.2024 11:04:00
ZdrojPolicie
Originálpolicie.cz/clanek/zene-vyhrozovali-muzi-brali-penize.aspx

Související témata

Martin Brát
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V