Podnikavá setkání jsou další příležitostí pro stávající i budoucí podnikatele

Bruntálští podnikatelé mají zájem se potkávat. Na Podnikavém setkání, které město Bruntál organizovalo v úterý 26. března se jich sešlo čtrnáct.
Podnikavá setkání jsou další příležitostí pro stávající i budoucí podnikatele

Podnikavá setkání jsou další z možností, která město Bruntál zdejší komunitě nabízí. „Šlo o první z řady plánovaných setkání. Určená jsou novým i stávajícím podnikatelům. Cílem je setkávat se, sdílet, předávat si zkušenosti a informace. Potkávat se budeme jednou měsíčně a v plánu jsou i tematické workshopy,“ sdělila Ivona Orságová z Městského úřadu v Bruntále, která má ve městě na starosti podporu podnikatelských aktivit.


Hostem prvního Podnikavého setkání byl Tomáš Hercig z Moravskoslezského inovačního centra, který si připravil workshop na téma Jak otestovat podnikatelský nápad. „Bavili jsem se o tom, co všechno si musí podnikatel u svého nápadu uvědomit a jak otestovat, že bude jeho nápad fungovat. Probírali jsme například testovací otázky a hypotézy,“ pokračovala Ivona Orságová.


Akce se účastnil také Filip Kamák, který podniká od roku 2021. Provozuje vzdělávací web, jehož prostřednictvím připravuje žáky středních a základních škol na přijímací a maturitní zkoušky. „Začínal jsem v projektu Rozjeď byznys, který město Bruntál organizovalo, to jsem ještě nepodnikal. Hodně jsem využíval i podnikatelský inkubátor v rámci Střední průmyslové školy, kterou jsem navštěvoval a navštěvoval jsem i další přednášky na téma podnikání, které město pořádalo,“ uvedl Filip Kamák a dodal: „Co se týká Podnikavého setkání, tak to hodnotím velmi dobře, protože dnes mám domluvenou schůzku v Moravskoslezském inovačním centru, kde budeme jednat o dalších možnostech, které by mi v rozvoji mého podnikání mohly pomoci.“


„Jsem velmi rád, že Rada města Bruntálu podpořila financování dalších aktivit pro rozvoj podnikání a podnikavosti v Bruntále. V dlouhodobém horizontu to může přispět k zkvalitnění života ve městě. Protože úspěšní podnikatelé jsou velmi často inovativní a současně občansky aktivní,“ uvedl místostarosta Petr Rys, který má oblast podpory podnikání ve své gesci.


Podnikavá setkání jsou jedna z mnoha dalších součástí platformy Podnikavý Bruntál, jejímž prostřednictvím město Bruntál podporuje podnikání a podnikavost a pomáhá stávajícím i začínajícím podnikatelům. Patří sem také setkání G10 nebo školní inkubátory.


Začínající podnikatelům a zájemcům o podnikání je k dispozici telefonní číslo 702 177 696, kde mohou s Ivonou Orságovou probrat své možnosti.

Zodpovídá: Zuzana Pršalová
Vytvořeno / změněno: 3.4.2024 / 3.4.2024

Zařazenost 03.04.2024 13:04:00
ZdrojBruntál
Originálmubruntal.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=1316&id=984986

Související témata

Podnikatel
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V