MŠMT je partnerem Cen SDGs - udržitelného rozvoje

Praha 2. dubna 2024 – Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se stalo partnerem dalšího ročníku prestižních Cen SDGs. Ty vyhlašuje již od roku 2017 Asociace společenské odpovědnosti a vedle MŠMT je partnerem tohoto ocenění také Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo životního prostředí. Sedmnáct cílů udržitelného rozvoje (SDGs) přijaly všechny členské země Organizace spojených národů (OSN) v roce 2015 a patří mezi ně také kvalitní vzdělání, méně nerovností nebo problematika zdraví a kvality života. Projekty je možné přihlašovat do konce dubna 2024 prostřednictvím www.cenysdgs.cz.

V popředí zájmu Cílů udržitelného rozvoje je vize lepšího světa pro všechny. „Vedle témat, jako je řešení chudoby, zajištění zdravého života nebo přístupu k udržitelným a moderním zdrojům energie, výrazně dominuje úsilí o zajištění kvalitního a dostupného vzdělání pro každého člověka. Sounáležitost s těmito cíli by tedy mělo být přirozenou součástí naší společnosti,” říká ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek.

I letos tedy budou pojmenovány a oceněny udržitelné české projekty škol, organizací, firem nebo veřejné správy. Letošní ročník navíc přinese řadu změn a zajímavých novinek. Vedle nových kategorií vzniklo i Zvláštní ocenění Kateřiny Fialkové pro regionální a státní úředníky.

Projekty budou oceněny za přínos v oblastech Diverzita, rovnost a inkluze; Vzdělání; Inovace, technologie a cirkulární ekonomika; Rozvojová spolupráce, mír a partnerství a Změna klimatu. Chybět nebude ani tradiční kategorie pro Mladého lídra, kterou Asociace uděluje ve spolupráci s Forbes Česko. Zmiňované Zvláštní ocenění Kateřiny Fialkové vytvořili pořadatelé na počest této významné osobnosti české diplomacie.

„Cíle udržitelného rozvoje považujeme za zásadní koncept, k jehož podpoře se rádi hlásíme. S potěšením se tedy stáváme partnery Cen SDGs, které na zajímavé, prospěšné a smysluplné projekty v těchto tématech poukazují,” říká státní tajemník v Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Andrys.

Ceny vítězům budou předány na slavnostním galavečeru v Černínském paláci dne 3. Října 2024. ,,Smysl ocenění je mnohem širší, než předání trofejí. Přihlášky jsme spustili během Global Goals Summitu s podtitulem Hear our voices. A to je to, co naše ceny symbolizují – naslouchejte úspěšným příkladům a inspirujte se. Motivace k činům se zhmotní ve formě desítek deštníků v barvách SDGs, které přemístíme do ulic v srdci Prahy společně s edukační výstavou,” vysvětluje Lucie Mádlová, zakladatelka a ředitelka Asociace společenské odpovědnosti.


Zařazenoút 02.04.2024 15:04:00
ZdrojMŠMT
Originálmsmt.cz/msmt-je-partnerem-cen-sdgs-udrzitelneho-rozvoje
Přílohy
11373.jpg (20.9248046875kB)

Související témata

Cena ropy | Cena plynu | Ceny komodit | Ceny akcií | Vývoj cen
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V