Kulturní přehled pro duben 2024

Nechte se pozvat do divadla nebo do kina, duben do Turnova přinese i řadu hudebních bonbónků, stačí si vybrat.

Kulturní přehled pro duben 2024

(změna programu vyhrazena)


čtvrtek 28. března 2024

Největší Velikonoční Party v Českém ráji - Manene

Manene se vrací do Turnova! DJs Bad Jay, Markdee a Kharma. Dva vstupy pro rychlejší odbavení.

Party, Střelnice od 21:00, vstupenky k zakoupení přímo na místě


středa 3. dubna 2024

Kavárenský kvíz

Však už to dobře znáte: atmosféra napjatá jak kšandy vašeho dědy, přehřáté mozkové závity, nervy drásající souboje, ale také záchvaty smíchu a pocity hrdosti a zadostiučinění. Neznáte? Tak si to přijďte vyzkoušet taky. Náš Kavárenský kvíz je určen úplně všem. Čeká vás pět různých témat, celkem pětapadesát otázek, moderní hlasovací aplikace a hodiny chytré zábavy. Na vítěze čekají atraktivní výhry v ceně mnoha set korun a sleva na útratu během večera

Soutěž, Střelnice od 18:00, vstupné 200 Kč / tým


středa 3. dubna 2024

Duo Beautiful Strings

Spojení houslí a harfy dokáže vykouzlit nevšední variace transkripcí známých skladeb i původních děl pro tyto nástroje. Zvláště, když na housle hraje členka Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK Monika Urbanová Růžičková a na harfu Hedvika Mousa Bacha.

Program bude čistě klasický z díla B. Smetany, A. Vivaldiho, F. Chopina a dalších známých skladatelů.

Turnovský hudební večer, Městské divadlo Turnov od 19:30, vstupné od 180 Kč


čtvrtek 4. dubna 2024

The Loser(s)

Novocirkusové představení chce být současnou reflexí faktu, že v dnešním zrychleném tempu společnosti mnoho lidí ztrácí svoji osobnost a vizi svého jak soukromého, tak partnerského života. Chce si klást otázku, kde se nalézají naše hranice, kdo je naším vzorem, láskou a partnerem. Vedle výher přináší život také prohry. Člověk se stává lůzrem, a to třeba i na poli lásky. Vpřed se ubírá cestou krkolomnou, trnitou a záblesky radosti dávají naději, že třeba někdy dospěje k cíli a zvítězí.

Abonentní představení+, Městské divadlo Turnov od 19:30, vstupné od 420 Kč


LOSERS.jpg


pátek 5. dubna 2024

Baby kino s filmem Aristokratka ve varu

Milé maminky a tatínkové, zveme vás i s vašimi malými dětmi do kina na dopolední projekce z cyklu Baby kino. Na děti bude přímo v sále čekat dětský koutek a můžete využít i přebalovací pult. Projekce probíhají se sníženou hladinou zvuku a částečným osvětlením. Můžete si tak užít filmový zážitek v kině a zároveň věnovat plnou pozornost vašim dětem.

V hlasování zvítězila komedie Jiřího Vejdělka Aristokratka ve varu.

Filmová projekce, Kino Sféra od 9:30, jednotné vstupné 100 Kč, děti do 3 let zdarma


pátek 5. dubna 2024

The BandA

Uskupení The BandA vzniklo jako oživení hudebního projektu "Panda Diplomacy", kde z původního obsazení zůstali Christopher Aycox - kytara, zpěv a Radka Pychova - zpěv. Přibyla rytmická sekce ze skupiny "ToToWoNo" Tomáš Vágai - bicí a Martin Hety Heteš - basa. Ke spolupráci byl přizván někdejší spoluhráč z Panda Diplomacy Karel Korous - klávesy (Anabáze, Cower power) a na postu sólového kytaristy se nakonec usadil James Fleming - sólová kytara.

Nenechte si ujít jejich ultra soulový vystoupení v Klubu KUS.

Malá (domácí) scéna/koncert, Klub KUS od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 6. dubna 2024

Matýsek a jeho kamarádi

Vystoupení jedinečného českého břichomluvce a televizní celebrity Matýska, které všichni dobře znáte z Česko Slovensko má talent. Zdeněk Polách – jediný břichomluvec v České republice, který v roce 2018 vyhrál s Matýskem Zlatého „ bzučáka" v soutěži Československo má talent. Neuvěřitelně vtipné a vynalézavé představení, které si užijí děti i rodiče.

Délka představení cca 60 min. Následuje fotografování a autogramiáda.

Rodinný pořad, Městské divadlo Turnov od 10:00, vstupné 300 Kč


MATÝSEK a jeho kmarádi.jpg


sobota 6. dubna 2024

Rockin´ Revival

Skupina Rockin‘ Revival byl založena asi před dvěmi lety ve vesničce Soběslavice u Svijan na Turnovsku. Bylo dílem náhody, že zde sešli, ať už aktivní nebo vysloužilí profesionální muzikanti, přesně ve složení rockové kapely.

Složení: Pavel Korf je je hráčem na klávesové nástroje a klarinet, ale hlavně i zpívá, Pavel Faltus obsluhuje bicí soupravu a s baskytaristou Pepou Sedláčkem tvoři rytmické srdce kapely. A na kytaru hraje Vláďa Švanda, který se zároveň stará o věci manažerské.

Kapela má za cíl hrát a bavit lidi ať už k tanci nebo poslechu a k tomu je i vybrán repertoár od rocku po pop a i nějakou tu lidovku dá.

Malá (domácí) scéna/koncert, Klub KUS od 19:00, vstupné dobrovolné


středa 10. dubna 2024

Libor Drahoňovský: Estonsko

Přes polovinu jeho rozlohy pokrývají lesy, které střídají menší pole či louky, a většinu vesnic tvoří roztroušené samoty. Davy turistů tu většinou nepotkáte, i když historických pamětihodností a přírodních krás je zde opravdu požehnaně.

Kromě dochovaného středověkého jádra metropole Tallinnu si prohlédneme starobylé hrady křižáků, hodnotné gotické kostely, větrné mlýny i majáky na pobřeží. Východní část Estonska představuje důležitý průmyslový region, a tak si i milovníci industriální architektury přijdou na své.

Cestovatelský klub, Kino Sféra od 18:00, vstupné 100 Kč


čtvrtek 11. dubna 2024

Butch Cassidy a Sundance Kid (Western z Bohnic)

Romantickými frajery na divokém Západu se cítí být dva kamarádi „na život a na smrt“, kteří touží prožívat dobrodružství, přepadávání, střílení i nebezpečné útěky. Nevadí jim, že místo pistolí vytáhnou třeba rohlík a prchají-li divokou jízdou na koni, prostě se sami přemění v koně. A mnoho dalšího stvoří jejich fantazie, protože jsou pacienty psychiatrické léčebny.

Svá napínavá dobrodružství nekazí logikou ani zdravým rozumem a k plánování útěku je vede touha po svobodě…

Abonentní divadlo, Městské divadlo Turnov od 19:30, vstupné od 410 Kč


pátek 12. dubna 2024

Jen tak na pohodu & FaCool

Hudební seskupení Jen tak na pohodu bylo založeno Jirkou Vávrou a Pepou Košťákem v dubnu 2021. Časem se přidal na bicí Honza Paulík a na baskytaru Tomáš Sutr. Přijďte si poslechnout české i slovenské převážně rockové pecky v jejich podání.

Support: FaCool - překvapení v podobě dívčí kapely. "Jsme dívčí kapela hrající půl roku. Hrajeme to, co se nám líbí, pevně daný žánr nemáme. Vedle Coverů hrajeme i vlastní tvorbu."

Malá (domácí) scéna/koncert, Klub KUS od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 13. dubna 2024

SUGA | Agust D TOUR ‘D-DAY’ THE MOVIE

Člen oblíbené korejské kapely BTS, která láme jeden rekord za druhým, se vydal i na sólovou dráhu a nyní si pro fanynky a fanoušky připravil koncertní snímek ze svého loňského velkolepého turné. Potěší je filmovým sestřihem ze své první celosvětové sólové tour SUGA | Agust D TOUR 'D-DAY', kterou na 25 koncertech konaných v 10 městech vidělo přes 290 000 diváků.

Jihokorejský rapper Suga, který sólově vystupuje jako Agust D, během této šňůry představil své debutové album D Day. Ve filmu nebudou chybět ani záběry ze zákulisí, duety s dalšími členy BTS: RM, Jiminem a Jung Kookem a tolik oblíbená pozitivní energie nejoblíbenějších k-popových hudebníků současnosti.

Filmová projekce, Kino Sféra od 17:00, základní vstupné 300 Kč


sobota 13. dubna 2024

RozumBrothers & Makule

RozumBrothers - turnovská kapela balancují na pomezí rocku a popu s příměsí triphopu, folku, funku. Nezaměnitelný projev kapely je okořeněn výbornými texty Tomáše Rorečka.

Makule - Makule je takový zvláštní druh. Vznikla křížením. Nelze vyloučit, že zčásti vznikla pářením. Je velmi vzácná. Ve sluneční soustavě existuje pouze jeden exemplář. Má šťávu. Chuť spíše trpká. Dá se použít jako projímadlo, ale ve většině případů staví. Někdy po ní bolí hlava. Často se stává, že v hlavě zůstane a jde odstranit pouze operativně. Jemné chloupky dráždí na mandlích. U citlivých osob způsobuje alergickou reakci. Jedná se o nebezpečný úprk (od nebo k Makuli) s vysokou horečkou. Nenechává totiž nikoho chladným.

Malá (domácí) scéna/koncert, Klub KUS od 19:00, vstupné dobrovolné


středa 17. dubna 2024

Dámská jízda s filmem Prázdniny s Broučkem

Další Dámská jízda je tu! Opět se můžete těšit na welcome drink a losování o dárky.

Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. A přesto, že je Jadran doslova na dosah, cesta se může pořádně protáhnout.

Filmová projekce, Kino Sféra od 18:00, vstupné dle ceníku kina


čtvrtek 18. dubna 2024

Slam poetry exhibice

Slam Poetry je žánr performativní poezie s umělectvem bez rekvizit a kostýmů, jen vlastními texty. Nebo improvizací. Je to vše, co není něco jiné.


SLAM POETRY - Empathic.jpg


Během večera vystoupí:

Krála - pixie sufražetka tělem i duší

Empathic - poeticko-komediální rozervanec

Potopa Baša - drze aktuální federativní glosátorka

Mango - exaktně-sportovní duše s poetickým přesahem

Sufjan - původem sudetský slamer, básník, student práv

Slam poetry, Klub KUS od 19:00, vstupné v předprodeji 150 Kč



pátek 19. dubna 2024

Tony Beat

Nová kapela starých muzikantů hrající známé i neznámé hity. Těšte se na další vystoupení nově vzniklého hudebního tělesa, které při své premiéře v Klubu KUS v minulém roce sklidilo velký úspěch.

Malá (domácí) scéna/koncert, Klub KUS od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 20. dubna 2024

Tajemná zahrada

Trpaslík s láskou pečuje o svou květinovou zahradu společně se Čmelákem. Ten každé ráno svojí písní přivolá nový den. Zahrada krásně kvete a voní a zpívá a všechno je, jak má být. Až jednou se ranní píseň neozve a květiny nezazpívají. V zahradě totiž vyrostla květina, kterou nikdo nezná a na rostlinu vypadá až moc hladově.

Podaří se Trpaslíkovi zjistit, kam se poděl Čmelák? Vyhraje souboj s neznámou bylinou? Co když se k zahradě pomalu plíží další nebezpečí? Vhodné pro děti od 3 let.

Divadlo dětem, Městské divadlo Turnov od 10 hodin, jednotné vstupné 100 Kč


sobota 20. dubna 2024

Nekrmit!

Hard folk blues z Liberce aneb kytareta, foukareta, basareta & cajoneta v akci.

Malá (domácí) scéna/koncert, Klub KUS od 19:00, vstupné dobrovolné


úterý 23. dubna 2024

Božský řízek

Komedie takřka detektivní turnovského spolku Nakafráno. Hra divákovi poodhaluje zákoutí ženské duše, tentokrát zákoutí duší žen „vylehávajících“ těhotných, žen prostých i tajemných s cílem diváka pobavit a rozesmát. A že nevíte, kdo jsou vylehávačky a proč je řízek božský?

Hrají: Kateřina Hofhansová, Gabriela Holbová, Michaela Kunetková, Alena Tomášová a Romana Zemenová

Divadelní představení, Městské divadlo Turnov od 19:30, vstupné od 250 Kč


středa 24. dubna 2024

Královská opera: Madam Butterfly

Když se mladá gejša Cio-Cio-San provdá za amerického námořního důstojníka Pinkertona, věří, že vstupuje do skutečného manželství na celý život. Opouští svůj dosavadní život i svou komunitu a až příliš pozdě s tragickými následky zjišťuje, že pro Pinkertona je manželství pouhou iluzí.

Pucciniho strhující a srdceryvná opera je uváděna v revivalu oblíbené inscenace režisérského dua Moshe Leiser a Patrice Caurier, která se inspiruje evropskými obrazy Japonska 19. století.

Opera v kině, Kino Sféra od 18:30, vstupné dle ceníku kina


čtvrtek 25. dubna 2024

Hypnotizér!

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení Hypnotizér! Prožijete hluboké uvolnění svého těla i mysli.

Již s příchodem hypnotizéra Jakuba Kroulíka na jeviště mohou citlivější návštěvníci představení začít pociťovat změny ve vnímání. Jakmile hypnotizér začne přenášet svou vůli na všechny návštěvníky v sále, jeho vliv začnou pociťovat všichni. I ti méně citliví, kteří si hypnózu chtějí prožít. Osoby na jevišti na povel hypnotizéra usínají, klepou se zimou, zapomenou své jméno. Návštěvníci představení se při tom všem navíc i výborně baví. Pozn. Někteří návštěvníci představení hypnotizér popisují pociťování příjemného naladění a kvalitnější spánek i několik následujících týdnů.

Kdo je hypnotizér Jakub Kroulík? Hypnotizér Jakub Kroulík je prvotřídním expertem na hypnózu. Jako nejlepší hypnotizér v oboru je zván coby konzultant k projektům zkoumajícím hranici mezi vědou a magií. Těmi jsou například Experiment náhoda či Investigátoři.

Městské divadlo Turnov od 19:00, jednotné vstupné 550 Kč


HYPNOTIZÉR.jpg


čtvrtek 25. dubna 2024

Vojta „Kiďák“ Tomáško

Vojta „Kiďák“ Tomáško, vlastním jménem Vojtěch Tomáško je trampský a folkový písničkář, kromě jiného zakladatel a bývalý člen loketské trampské skupiny Roháči, s níž vystupoval od jejího založení v roce 1975 až do roku 1984. Je držitelem několika Port. V současnosti vystupuje sólově a právě na svůj sólový koncert v Klubu KUS vás zve:

Recitál/koncert, Klub KUS od 19:00, vstupné v předprodeji 150Kč


pátek 26. dubna 2024

Pohovka: Jan Holík

Jan Holík je plzeňský rodák. Vystudoval činoherní herectví na pražské DAMU. Formou hostování spolupracuje s různými pražskými divadly (na Vinohradech, u Hasičů, Ungelt, Studio Dva), hrál v Činoherním studiu Ústí nad Labem a plzeňském Divadle J. K. Tyla. Po celé ČR vystupuje v one man show „Caveman“ v režii Patrika Hartla.

Holík ve filmovém světě debutoval v roce 2007 ve filmu Václav. Vidět jsme ho mohli také ve filmech Hlídač č. 47 (2008), Alois Nebel (2011), Vejška, Tři bratři (2014). Večerem provází Petr Vydra.

Pohovka/talkshow, Městské divadlo Turnov od 19:00, vstupné od 200 Kč


sobota 27. dubna 2024

Největší Čarodějnická Oldies Party v Českém ráji

Pokračování oblíbené Oldies Party! Za pultem DJ Mirra, DJ Honza Packan a DJ Momo. Zazní ty největší hity 80’ & 90’ let. Vstup pouze 18+.

Party, Střelnice od 20:00, jednotné vstupné 200 Kč


čtvrtek 2. května 2024

Kavárenský kvíz

Však už to dobře znáte: atmosféra napjatá jak kšandy vašeho dědy, přehřáté mozkové závity, nervy drásající souboje, ale také záchvaty smíchu a pocity hrdosti a zadostiučinění. Neznáte? Tak si to přijďte vyzkoušet taky. Náš Kavárenský kvíz je určen úplně všem. Čeká vás pět různých témat, celkem pětapadesát otázek, moderní hlasovací aplikace a hodiny chytré zábavy. Na vítěze čekají atraktivní výhry v ceně mnoha set korun a sleva na útratu během večera

Soutěž, Střelnice od 18:00, vstupné 200 Kč / tým


pátek 3. května 2024

Od Smetany po filmovku - Oslava Roku české hudby

Podkrkonošský symfonický orchestr

Jarní oslava „Roku české hudby" v podání Podkrkonošského symfonického orchestru pod taktovkou Martina Hyblera. Už sto let oslavujeme každý rok končící číslicí 4 jako „Rok české hudby". Letos o to intenzivněji, protože právě zakladatel české národní hudby, Bedřich Smetana, slaví 200 let od narození.

Podkrkonošský symfonický orchestr k svátku české hudby představí turnovskému publiku program složený výhradně ze skladeb českých autorů, nicméně pouze v oblasti klasické hudby nezůstane. V první části koncertu orchestr připomene slavný „Poem" Zdeňka Fibicha nebo jednu z prvních českých skladatelek a dirigentek Vítězslavu Kaprálovou částí z její „Suity Rusticy".

K narozeninám Bedřicha Smetany zazní orchestrální fantazie z opery Prodaná nevěsta ve zcela raritní úpravě Karla Kovařovice z roku 1900. Diváci se také mohou těšit na světovou premiéru skladby „PSOCHOD" regionálního hudebního skladatele Petra Matouška, kterou orchestru k letošním oslavám české hudby věnoval.

Česká hudba není výhradně „klasická hudba", a proto bude druhá polovina koncertu ve znamení ikonických melodií z českých filmů a seriálů, ve které budou zastoupeni nejvýznamnější autoři tohoto žánru – Luboš Fišer, Zdeněk Liška, Karel Svoboda, Petr Hapka a další. Mnoho emocí tak divákům zprostředkují známá témata z filmů Kolja a Pyšná princezna nebo seriálů Cirkus Humberto a Návštěvníci.

Sopranistku Kristýnu Polákovou orchestr doprovodí v hudbě z filmů Spalovač mrtvol a Tajemství hradu v Karpatech.

Celou oslavu české hudby v podání Podkrkonošského symfonického orchestru vede dirigentsky i umělecky turnovský rodák a občan Martin Hybler. Jeho všestranná hudební osobnost a pozitivní energie jsou vždy zárukou příjemně stráveného večera jak pro diváky, tak pro samotné účinkující. Koncert je i letos součástí „Dvořákova festivalu", který letos vstupuje do svého 68. ročníku.

Koncert, Střelnice od 19:30 hodin, vstupné v předprodeji 280 Kč

Náhled pro tisk
Vytvořeno 28.3.2024 10:06:39 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenočt 28.03.2024 10:03:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/kultura/kulturni-prehled-pro-duben-2024.html
guidwww.turnov.cz clanek 351041

Související témata

Divadlo Archa
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V