Liberecký kraj rozvíjí inovace, ale stále zachovává tradice

Liberecký kraj rozvíjí inovace, ale stále zachovává tradice
12. 03. 2024

Do Libereckého kraje zamířili na svých společných cestách zástupci agentury CzechInvest a ministerstva průmyslu a obchodu. Cílem jejich výpravy bylo zjistit, jak si kraj vede v naplňování Regionální strategie pro inteligentní specializaci – RIS3 strategie.

Na krajském úřadu přivítali zástupci RIS3 týmu kolegy z národní úrovně. „V rámci prohloubení spolupráce a komunikace mezi národní a krajskou úrovní se organizují společná pracovní setkání v krajích,“ vysvětlila Jana Fišerová z odboru digitální ekonomiky a chytré specializace ministerstva průmyslu a obchodu. Spolu s kolegy z Agentury CzechInvest začali svá setkání v krajích právě v Liberci. Témata setkání se týkala především naplňování RIS3 strategie a mezinárodní spolupráce. Tomu se věnují zaměstnanci Agentury regionálního rozvoje spolu s kolegy z Krajského úřadu Libereckého kraje.

„Jsme si vědomi toho, že naplňování Strategie pro inteligentní specializaci, zejména v oblastech vědy, výzkumu a inovací přispěje k rozvoji budoucí ekonomické prosperity našeho regionu,“ sdělil Jiří Ulvr, člen rady Libereckého kraje, resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Mezi současné aktivity pro veřejnost, které mají za cíl posilovat inovační prostředí v Libereckém kraji, patří soutěž Ideathon. Týmy studentů středních škol a Technické univerzity v Liberci poměří své síly už v dubnu. To ale není vše. Vize budoucnosti pro širokou veřejnost nastíní již třináctá liberecká PechaKucha Night.

Kromě prezentace současných aktivit byla součástí setkání i návštěva podnikatelského inkubátoru Lipo.ink a chytré dílny iQFABLAB. V oblasti digitalizace pak vedou aktivity Evropského digitálního inovačního HUBu a Datový portál Libereckého kraje. Kromě inovací a technologií zaujaly i aktivity Křišťálového údolí. Agentura podporuje pozici Libereckého kraje na poli cestovního ruchu a sklářství, bižuterie a šperkařství.

„Od libereckého týmu zazněly praktické informace, kde jejich součástí byly velmi ceněné best practice. Veškeré poznatky a informace budou pečlivě propsány do metodik projektu Systémová podpora implementace a řízení Národní RIS3 strategie 2023+. Jedná se především o metodiku developmentu misí a metodiku překonávání bariér mezi veřejnou, akademickou a podnikatelskou sférou. Po dokončení budou metodiky plně k dispozici krajům. Ještě jednou děkujeme za vstřícné přijetí a bohatou komunikaci a spolupráci RIS3 týmu Libereckého kraje,“ dodala Jana Fišerová.

„Naší ambicí je neustále zlepšovat konkurenceschopnost regionálních podniků. Realizace cílů a opatření definovaných v Regionální strategii pro inteligentní specializaci pro období 2023+ nám k tomu mohou pomoci.” uzavřel Jiří Ulvr.

smart akcelerátor arr

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324


Zařazenoút 12.03.2024 09:03:00
ZdrojLiberecký kraj
Originálkraj-lbc.cz/aktuality/liberecky-kraj-rozviji-inovace-ale-stale-zachovava-tradice-n1159256.htm
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V