MŠMT je pro studenty atraktivním zaměstnavatelem

TOP_zamestnavatel
Praha 21. února 2024 – Ve 13. ročníku ankety TOP Zaměstnavatelé 2024, kterou organizuje Asociace studentů a absolventů a ve které hlasovalo více než 11 tisíc studentů českých vysokých škol a více než 4 tisíce středoškoláků, se Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy umístilo na 4. místě v kategorii veřejná správa, a uspělo tak nejlépe ze všech ministerstev.

První místo obsadila Armáda České republiky, druhé místo Policie České republiky a třetí místo Česká televize. Po Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy na čtvrtém místě se pak mezi top zaměstnavatele v kategorii veřejná správa umístili Ministerstvo zahraničních věcí, Český rozhlas, Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, Ministerstvo financí, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí.

Potvrzuje se, že i mladí lidé vnímají vzdělávání jako naprosto zásadní veřejnou službu a považují za smyslupl se na jejím zajišťování podílet. Nás to samozřejmě velmi těší a zavazuje nás to k tomu, abychom dále zlepšovali podmínky pro práci v ministerstvu a zvyšovali atraktivitu ministerstva školství jako zaměstnavatele pro motivované lidi, kteří chtějí participovat na řešení zásadních celospolečenských úkolů,“ říká státní tajemník v Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Andrys a dodává, že jakkoli platové podmínky v ministerstvu školství jsou již delší dobu limitovány snižováním prostředků na provoz úřadů a průměrný plat na ministerstvu školství je nižší než v řadě jiných resortů, snaží se ministerstvo o to více udržovat maximálně vstřícné a podporující pracovní prostředí, má nastaven propracovaný systém onboardingu a mentoringu nových kolegů, nabízí poměrně velkorysé možnosti práce z domova a klade velký důraz na slaďování pracovního a osobního života.

„Stále Je před námi řada výzev, protože zdaleka ne všechny procesy a podmínky pro práci našich zaměstnanců lze považovat za optimální, ale nemáme v tomto směru žádnou neznámou a v rámci možností a limitů, které jsou s prací ve státní správě spojeny, na řešení těchto výzev průběžně pracujeme,“ doplňuje státní tajemník Andrys s tím, že ke konci minulého roku ministerstvo začalo připravovat novou komplexní strategii práce se zaměstnanci, včetně těch ve vedoucích funkcích. „Abychom dokázali více pracovat s jejich potenciálem, zvyšovat úroveň znalostí, dovedností a kompetencí nezbytných pro státní správu 21. století, abychom lépe rozvíjeli jejich silné stránky, abychom si vzájemně poskytovali pravidelnou a funkční zpětnou vazbu pro zlepšování naší práce a zvyšování její kvality a efektivity a celkově abychom uplatňovali takové metody, postupy a nástroje podpory zaměstnanců, které jsou standardně využívány v úspěšných soukromých firmách,“ uzavírá státní tajemník Andrys.

Další informace zde: TopZaměstnavatelé.cz


Zařazenost 21.02.2024 08:02:00
ZdrojMŠMT
Originálmsmt.cz/msmt-je-pro-studenty-atraktivnim-zamestnavatelem
Přílohy
11318.jpg (16.80859375kB)

Související témata

Student Agency
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V