Vyberte nejlepší název participativního rozpočtu

Ve druhém kole ankety vybíráme konečný název hradeckého participativního rozpočtu. V prvním kole jste navrhli celkem 88 názvů, do druhého bylo vybráno 10 nejatraktivnějších. Tak neváhejte a zapojte se i vy!
Participativní rozpočet

Hlasovat můžete prostřednictvím aplikace MUNIPOLIS a přiloženého odkazu: https://www.munipolis.cz/app/anketa/finalnazevparohk.


Obyvatelé Hradce Králové se budou moci zapojit do rozhodování o rozvoji města

Co by se mělo ve městě vylepšit a jaké projekty by mohly být uskutečněny? I o tom budou moci rozhodovat obyvatelé Hradce Králové v prvním ročníku participativního rozpočtu. Přihlašování projektů, hlasování i poskytování veškerých informací bude probíhat na platformě Munipolis, kterou město plně využívá. Na projekty bude v letošním roce k dispozici deset milionů korun.

„Projekt participativní rozpočet v podstatě znamená vyčlenění financí z městského rozpočtu, o kterých rozhodují přímo občané. A to tak, že nejprve navrhnou projekty, které splňují zvolená kritéria a následně sami občané pomocí hlasování rozhodují, které z navržených projektů budou skutečně realizovány. Samotní navrhovatelé si budou moci vyzkoušet, jaké je to zařídit projekt, vyřídit potřebnou dokumentaci a budou tedy součástí celého řízení,“ říká náměstek odpovědný za oblast IT a digitalizaci Pavel Vrbický.

Aktuálně byla spuštěna anketa o tom, jak by mohl být samotný participativní rozpočet pojmenován. V průběhu února už bude znám jeho název a dojde ke spuštění přihlášek projektů, které budou rozděleny do dvou kategorií. V měsících březnu a dubnu začnou být přijímány přihlášky projektů, u kterých bude občanům k dispozici koordinátor. Následně proběhne schvalovací proces v budově Magistrátu města Hradec Králové a projekty, které nebude možné provést, budou vyřazeny. V letních měsících se bude o projektech hlasovat a od září by mělo dojít k jejich samotné realizaci.

Vybraný uskutečněný projekt musí být přínosem pro město a občany, musí být přístupný veřejnosti po většinu dne a bez finančních nákladů. Do návrhů a hlasování se může zapojit každý kdo je starší 15 let a ve městě bydlí, pracuje či studuje. Jednotlivec může podat nejvýše tři návrhy. Samotné hlasování bude probíhat výhradně přes aplikaci Munipolis. „Návrh, který získá více než 33% podíl negativních hlasů ze všech hlasů odevzdaných návrhu, dále nepostupuje. Projekt, který ovládne finální hlasování, musí být uskutečnitelný do dvou let. Na projekty je vyčleněno celkem deset milionů korun,“ dodává náměstek Vrbický.

Zodpovídá: Mgr. Bc. Dominika Špičáková
Vytvořeno / změněno: 19.2.2024 / 19.2.2024

Zařazenopo 19.02.2024 13:02:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=83726
guid83726
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V