Vylepšený bestseller. Nová Octavia je tu

„Naši zákazníci od modelu Octavia právem očekávají mnoho a tato modernizace posouvá náš nejprodávanější model na vyšší úroveň. Díky inovacím, jako je zcela přepracovaný infotainment systém, nové bezpečnostní systémy, větší využití udržitelných materiálů a výkonnější přední světlomety, ještě lépe vyhoví našim zákazníkům. Jsem přesvědčen, že naše nejnovější Octavia překvapí a potěší všechny cestující a potvrdí svou roli našeho nejoblíbenějšího vozu,“ říká k úspěchu modelu šéf automobilky Klaus Zellmer. Teď přijíždí Octavia v inovované podobě.

Nová Škoda Octavia
10
Nová Škoda Octavia ve verzi Combi
Nová Škoda Octavia
Nová Škoda Octavia ve verzi Combi
Nová Škoda Octavia
Zobrazit 10 fotografie
Sdílet galerii
facebook
pinterest
twitter

Omlazení lehkým perem

Inovace ve vzhledu jsou viditelné na první pohled. Pro novinku je charakteristické nové pojetí světlometů, které teď fyzicky i graficky více objímají masku chladiče. I ta prošla decentními úpravami, její lamely jsou vzpřímenější, celá příď přitom působí uhlazenějším dojmem. To je mimo jiné dáno i tím, že tu na sebe jednotlivé linie víc navazují. Kompletně nový je i zadní nárazník.

Posuňte a porovnejte Posuňte a porovnejte

Nová Octavia přijíždí rovnou i v oblíbené variantě Combi.

Novinka působí velmi svěžím dojmem, jako by designéři změny načrtli jen tak zlehka. Ve skutečnosti jdou ale i změny v designu přídě a zádě vozu do hloubky a jsou velmi propracované. Některými prvky se inovovaná Octavia inspirovala u nového modelu Superb, ovšem s tím, že obdobná řešení používá Octavia v trochu sportovnějším pojetí. Designéři razí filosofii, že čím menší model vozu Škoda, tím dynamičtější může být jeho design. Však také inovovaná Octavia přijíždí rovnou i v provedení RS.

Nová Škoda Octavia Combi RS Nová Škoda Octavia Combi RS

Vytiskněte si vlastní!

Jste nadšenec do 3D tisku? Tak tohle se vám bude líbit! Stačí si stáhnout a vytisknout 3D model a nová Octavia vám bude stát doma. A když nasdílíte její fotku, můžete vyhrát fantastické ceny. Více informací najdete zde.

Udržitelnost i lepší technika

Mimochodem, světlomety v novém designu dostaly volitelně také vylepšenou Matrix technologii s 36 segmenty namísto 24 a s novými funkcemi, které umožnily z nárazníku odstranit mlhová světla. V tomto provedení také světlomety obsahují moderní prosvětlený prvek Crystallinium.

OCT_FL_004a_low-copy_437ebc70 Osvěžený vzhled podtrhují vylepšené světlomety v novém designu a s větším výkonem.

V interiéru se může posádka těšit na ekologické materiály a volitelně také třináctipalcový displej navigace. U vylepšené Octavie je standardem desetipalcový displej a také dvouzónová automatická klimatizace, silnější nabíjení přes porty USB-C nebo vylepšený systém bezklíčového přístupu k vozu Kessy.

Nové vozy Octavia budou k dostání v šesti výbavových stupních: Essence, Selection, Top Selection, Exclusive Selection, Sportline a RS. K tomu si zákazníci mohou vybrat z devíti provedení interiérů. Nechybí možnost volby ergonomických sedadel s AGR certifikací a masážní funkcí.

Interiér nového modelu Škoda Octavia
7
Interiér nového modelu Škoda Octavia
Interiér nového modelu Škoda Octavia
Interiér nového modelu Škoda Octavia
Interiér nového modelu Škoda Octavia
Zobrazit 7 fotografie
Sdílet galerii
facebook
pinterest
twitter

Vylepšená Octavia dostává také nové asistenční a bezpečnostní funkce. Parkování usnadní novinky jako uložený parkovací manévr nebo parkování na dálku. Bezpečnost zejména na dlouhých cestách zvyšuje nový systém pro vyhodnocování únavy řidiče . Ten už nepracuje jen s daty o pohybu volantu, ale sleduje informace z více zdrojů a dovede odlišit krátkodobou nepozornost od skutečné únavy. Do hlasové asistentky Laury bude standardně integrován chatbot ChatGPT založený na umělé inteligenci, což přináší řadu zcela nových možností.

OCT_FL_140_PAINTS_ENERGY_BLUE_low-copy_342d3043 Nabídka barev karoserie zahrnuje tři základní nemetalické odstíny a sedm metalických barev.

Silné motory

Pod kapotou může mít inovovaná Octavia jeden z pěti agregátů. Základní volbou je nový motor 1,5 TSI s výkonem 85 kW, který je spojen se šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Tento agregát je ve stejných kombinacích dostupný i ve verzi s výkonem 110 kW, přičemž provedení s DSG převodovkou je vždy mild-hybridní.

Sk381_PA_F34-copy-2_27045668

K dispozici jsou i dva dieselové motory 2,0 TDI. Varianta s výkonem 85 kW má šestistupňovou manuální převodovku, provedení se 110 kW opět sedmistupňovou DSG. V nabídce budou rovněž dva dvoulitrové benzinové motory: jeden s výkonem 150 kW a převodovkou DSG, druhý pak ve špičkovém provedení RS nabídne výkon 195 kW.

Sportline_Sk382_PA_R34_fbead94e Nová Škoda Octavia Combi v provedení Sportline

Veškeré informace o novince najdete na speciální stránce.


Zařazenost 14.02.2024 10:02:00
ZdrojŠkoda auto
Originálskoda-storyboard.com/cs/skoda-svet-cs/nova-octavia/
KategorieDESIGN, INOVACE & TECHNOLOGIE, Modely, NOVINKY, Octavia, Škoda svět
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V