Opravou letos v Bohumíně projde deset silnic a šestnáct chodníků

Opravou letos v Bohumíně projde deset silnic a šestnáct chodníků
AUDIO
Your browser does not support the audio element.
Jana Končítková, tisková mluvčí

BOHUMÍN – Sedm milionů korun investují letos v Bohumíně do oprav cest a chodníků. Rekonstrukcí projde například parkoviště u tělocvičny záblatské malotřídky a také u restaurace Hvězda, radnice zajistí i lepší přístup pěších od bývalého autobusového stanoviště k obchodní zóně. Vylepšení se dočká 26 míst, z toho 10 silnic a odstavných ploch a 16 chodníků s celkovou plochou přes 3,5 tisíce metrů čtverečních.

„Náměty k opravám jsme průběžně sbírali od našich obyvatel a přidali jsme k nim vlastní zkušenosti z terénních pochůzek. Vloni na podzim jsme po velké finální objížďce Bohumínem vybrali nejpotřebnější úseky. Letos se zaměříme především na chodníky a parkoviště, u silnic neevidujeme zásadní potíže či požadavky ze strany občanů, proto je jich letos méně než obvykle,“ konstatoval starosta Bohumína Petr Vícha. Jak dodal, radnice vždy dbá na to, aby se vylepšení infrastruktury týkalo všech sedmi městských částí.

Město vypsalo výběrové řízení na opravy komunikací bezprostředně po Novém roce. „Díky tomuto postupu šetříme peníze z městské pokladny. Letos byl rozpočet na rekonstrukci silnic dva a půl milionu korun, vítězná nabídka byla o milion korun nižší. Uspořené prostředky tak můžeme použít v případě potřeby dalších oprav u cest, kde se objeví nějaký problém až v průběhu roku,“ informoval Vícha.

Mezi plánovanými úseky, do jejichž zvelebení se pustí stavení firma v dubnu letošního roku, figuruje například parkoviště u tělocvičny, která stojí naproti záblatské malotřídky. „Jeho povrch je šotolinový a je v nevyhovujícím stavu, proto jej necháme vyasfaltovat. Plochu využívají především rodiče dětí z místní školy. Zkulturníme také parkování u restaurace Hvězda, kde dlouhodobě chybí vhodné podmínky pro odstavení aut. Setkáváme se s tím, že v těchto místech lidé stojí s vozidly mimo panely na území parku. Upravíme i sjezd z cyklostezky k fotbalovému hřišti ve Vrbici a motoristy potěší výměna dvanácti vpustí v Mírové ulici tak, aby se povrch silnice výškově srovnal,“ popsal Roman Pak z odboru životního prostředí a služeb.

Na seznamu chodníků určených k opravám je pro letošní rok hned šestnáct položek. Město za práce zaplatí 5,3 milionu korun. Nejdelším úsekem je spojka mezi bývalým autobusovým stanovištěm a obchodní zónou. „Jde o dvou set metrový úsek vedoucí kolem autoservisu a garáží. Navazujeme tak na loňské práce, kdy jsme část plochy stanoviště přebudovali na 19 parkovacích míst a naproti postavili novou stezku pro pěší a cyklisty,“ podotkl Pak. Úpravy budou probíhat i na sídlišti Tovární, kde dojde k rekonstrukci chodníku vedoucího od večerky, chodníku u Hrušky a chodníku u věžáku 429. Opravu město plánuje i v Alešově ulici u rehabilitace, ve zlaté uličce ve Starém Bohumíně a vyspraví i tři propojky v Husově, Tyršově a Myslivecké ulici. Všechny práce by měly skončit do 30. června. I letos se uskuteční opravy výtluků po zimě, loni na ně radnice vynaložila 900 tisíc korun, letos má připraven obdobný rozpočet.

Jana Končítková
tisková mluvčí

Foto: Pavel Čempěl



Zařazenost 07.02.2024 15:02:33
Vydáno
ZdrojMěsto Bohumín
Originálmesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/clanky/29254-opravou-letos-v-bohumine-projde-deset-silnic-a-sestna...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V