Stručná informace z jednání Rady města Turnov konaného dne 7. 2. 2024

Úprava nájmu dle inflace a tabulky orientačních cen, organizační změny na Městském úřadu Turnov - zřízení nových pracovních pozic, úplata za předškolní a zájmové vzdělávání, organizace školního roku.

Jednání rady města se zúčastnilo devět radních. Níže uvádíme stručnou informaci. Kompletní zápis ze zasedání naleznete na webových stránkách www.turnov.cz/cs/mesto/rada-mesta/zapisy-rady-mesta.


2. Směna pozemků Dolánky a Nudvojovice

Bod byl přesunut na další jednání RM.


3. Záměr pronájmu části pozemku p. č. 698/1, k. ú. Daliměřice

Rada města neschválila záměr pronájmu části pozemku p. č.698/1, k. ú. Daliměřice.


4. Smlouva o výpůjčce pozemku p. č. 696/2, k. ú. Mašov u Turnova

Rada města schválila smlouvu o výpůjčce pozemku p. č. 696/2 v k. ú. Mašov u Turnova pro Svobodnou školu umění, z. s., IČ 22722815 na dobu určitou do 31.12.2024.


5. Vyjádření nesouhlasu se zvýšením zemědělského pachtu

Rada města vzala na vědomí zaslané nesouhlasy s výší pachtu a trvá na schválení výše zemědělského pachtu dle schváleného usnesení č. RM 845/2023-25.


6. Žádost o snížení nájemného - GRUPO ANTOLIN TURNOV, s. r. o.

Rada města neschválila žádost o nížení nájemného na rok 2024 společnosti GRUPO ANTOLIN TURNOV, s. r. o.


7. Žádost o snížení nájemného v č. p. 84, ul. Skálova, Turnov - ČSSZ Semily

Rada města schválila pro nájemce Českou správu sociálního zabezpečení Semily odpuštění nájemného a úhrady služeb za užívání nebytových prostor v č. p. 84, ul. Skálova, Turnov po dobu stavebních úprav prostor na 3 bytové jednotky v č. p. 84, ul. Skálova, Turnov.


8. Úprava nájmu dle inflace a tabulky orientačních cen

Rada města schválila zvýšení nájemného dle roční míry inflace o 10,7 % pro období od 1. července 2024. Jedná se o nájem v nebytových prostorech, pronájem pozemků, parkovné ve vlastnictví města Turnova.

Rada města schválila aktualizaci směrnice č. 36 - tabulky orientačních cen pozemků - u pronájmů pozemků (čl. 3 směrnice) od 1. 7. 2024.


9. Zahájení veřejné zakázky „Technický dozor stavebníka – přístavba Waldorfské MŠ Turnov“

Rada města schválila Zadávací podmínky a zahájení veřejné zakázky „Technický dozor stavebníka – přístavba Waldorfské MŠ Turnov“ a schvaluje hodnotící komisi ve složení: Ing. Tomáš Hocke, Mgr. Petra Houšková, Mgr. Eva Honzáková, Mgr. Dagmar Šrytrová, Ing. arch. Zdeněk Bičík, Stanislava Syrotiuková, Jiří Vele a uložila odboru správy majetku vypsat veřejnou zakázku a předložit výsledek hodnotící komise radě města.


10. Zadání zhotovení nového dřevěného betlému pro město

Rada města diskutovala o zhotovení betlému pro město a nepřijala v této věci žádné usnesení. Problematika bude dále projednána v poradních orgánech rady města a bude diskutována v širších odborných kruzích.


11. Vodohospodářské stavby Teplice, smlouva o dílo „SO 401 Veřejné osvětlení ul. Mírová, Turnov - I. etapa"

Rada města schválila na základě doporučení hodnotící komise nejvhodnější nabídku dodavatele Vodohospodářské stavby, spol s r. o., Teplice, IČ 40233308, pro stavbu „SO 401 Veřejné osvětlení ulice Mírová, Turnov - I. etapa" za cenu 789.691 Kč bez DPH, 955.526 Kč vč. DPH a zároveň schválila uzavření smlouvy o dílo s tímto zhotovitelem, a uložila Mgr. Dagmar Šrytrové zajistit předložení Smlouvy o dílo k podpisu starostovi.


12. Přidělení bytů

Rada města rozhodla dle doporučení komise sociálně bytové o přidělení bytů.


13. Individuální dotace - Tělocvičná jednota SOKOL Turnov - obnova obložení hlavního sálu sokolovny

Rada města projednala žádost o individuální dotaci pro TJ Sokol Turnov na obložení hlavního sálu sokolovny a další jednání odkládá do doby doručení odpovědi ze strany výboru TJ Sokol Turnov na dopis starosty města z 30.01.2024.


14. Individuální dotace - Sokolská župa Ještědská - krajský všesokolský slet 2024

Rada města projednala a doporučuje Zastupitelstvu města Turnov schválit žádost o individuální dotaci pro Sokolskou župu Ještědskou, IČ 44224737 na zajištění Krajského všesokolského sletu 2024 v Turnově v maximální výši 200 tis. Kč, přičemž dotace města nepřekročí 30 % celkových nákladů na pořádání akce a zároveň schválit v rámci rozpočtového opatření č. 2 pro rok 2024 vyčlenění finančních prostředků na tento účel.


15. Individuální dotace - Myslivecké sdružení Valdštejn, z. s. - nákup a umístění loveckých zařízení

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov schválit poskytnutí individuální dotace z rozpočtu města Turnova ve výši 80 tis. Kč pro Myslivecké sdružení Valdštejn, z. s., IČ 45599611 na nákup a umístění loveckých zařízení a zároveň schválit v rámci rozpočtového opatření č. 2 pro rok 2024 vyčlenění finančních prostředků na tento účel. Zároveň rada města požádala o poskytnutí informace o odstřelených kusech zvěře v ročním odstupu (po měsících) a lokalitách.


16. Organizační změny na Městském úřadu Turnov - zřízení nových pracovních pozic

Rada města schválila zřízení a zrušení pracovních míst:

1. pracovní místo městského energetika zřízené od 01.07.2022 - změna na pracovní místo investičního technika (odbor správy majetku) - pracovní pozice na dobu neurčitou.

2. zřízení další pracovní pozice pro agendu administrace dotací a veřejných zakázek (odbor správy majetku) - pracovní pozice na dobu určitou.

3. zřízení pracovního místa referenta péče o městskou zeleň (odbor správy majetku) - pracovní pozice na dobu neurčitou.

4. zřízení nové pracovní pozice na agendu občanských průkazů a cestovních dokladů (odbor správní) - pracovní pozice na 1/2 úvazku na dobu určitou.

5. zřízení pracovní pozice koordinátora komunitního plánování ORP Turnov (kancelář tajemníka) - pracovní pozice na dobu určitou.

6. snížení počtu zaměstnanců na odboru dopravním o dvě pracovní místa.


Rada města stanovila s účinností od 01.03.2023 celkový počet zaměstnanců zařazených do Městského úřadu Turnov na 115 pracovních míst. Celkový počet zaměstnanců města zařazených v Městském úřadu Turnov stanoví RM v rozvržení pracovních míst po jednotlivých odborech takto:

kancelář tajemníka 5

odbor vnitřních věcí 8

stavební úřad 7

odbor správy majetku 16

odbor finanční 8

odbor rozvoje města 8

odbor životního prostředí 8

odbor správní 14

odbor dopravní 18

odbor sociálních věcí 12

odbor školství kultury a sportu 6

živnostenský úřad 5


17. IT vybavení pro stavební úřady - plná moc k podání žádosti o dotaci a centralizovanému zadání zakázky

Rada města schválila podání žádosti o dotaci v rámci 2. výzvy subkomponenty 1.6.1 - Zavedení nového stavebního zákona do praxe „IT vybavení pro stavební úřady" z Národního plánu obnovy.

Rada města pověřila starostu Ing. Tomáše Hockeho podepsáním plné moci pro Ministerstvo pro místní rozvoj k uzavření smlouvy o centralizovaném zadávání veřejných zakázek s Ministerstvem financí a dále podepsáním plné moci pro Centrum pro regionální rozvoj České republiky k právnímu jednání v souvislosti s financováním 7 standardizovaných balíčků IT ve 2. výzvě „IT vybavení pro stavební úřady".


18. Akční plán sociálních služeb v obci s rozšířenou působností Turnov na roky 2024—2025

Rada města souhlasila se zněním Akčního plán sociálních služeb v obci s rozšířenou působností Turnov na roky 2024—2025 a doporučila ho Zastupitelstvu města Turnov ke schválení.


19. Dodatek č. 2 smlouvy s Technickými službami Turnov, s. r. o., na rok 2024 – odpady, Dodatek ke smlouvě s Technickými službami Turnov, s. r. o., na provoz kompostárny

Rada města schválila Dodatek č.2/2024 ke smlouvě o zabezpečení prací a služeb, uzavřené mezi Technickými službami Turnov, s. r. o., a městem Turnov.

Rada města schválila Dodatek č.1/2024 smlouvy o poskytnutí služby – Provoz kompostárny Malý Rohozec, uzavřené mezi Technickými službami Turnov, s. r. o., a městem Turnov.


20. Rozdělení dotací na činnost sportovních spolků v roce 2024

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov rozhodnout o poskytnutí dotací na činnost sportovních spolků pro rok 2024 dle předloženého návrhu.


21. Úplata za předškolní a zájmové vzdělávání, organizace školního roku

Rada města stanovila úplatu za předškolní vzdělávání v mateřských školách zřizovaných městem Turnov ve výši 800 Kč/ měsíc s účinností od 01.09.2024.

Rada města stanovila úplatu za zájmové vzdělávání ve školní družině a školním klubu ve výši 200 Kč/ měsíc v základních školách zřizovaných městem Turnov s výjimkou Základní školy Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace, kde bude výše úplaty za školní družinu stanovena ve výši 100 Kč/ měsíc, s účinností od 01.09.2024.

Rada města vzala na vědomí informaci o uzavírání mateřských škol v Turnově během hlavních prázdnin ve školním roce 2023/2024 a o vyhlášení ředitelského volna na základních školách zřizovaných městem Turnov.


22. Obecně závazné vyhlášky – školské obvody základních škol, školské obvody mateřských škol

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov schválit předloženou obecně závaznou vyhlášku, kterou se stanoví školské obvody základních škol zřízených městem Turnov, s účinností od 01.04.2024.

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov schválit předloženou obecně závaznou vyhlášku, kterou se stanoví školské obvody mateřských škol zřízených městem Turnov, s účinností od 01.07.2024.


23. Mikroregion Jizera - Program obnovy venkova - spoluúčast města v projektu

Rada města schválila zapojení města Turnov do společného projektu Mikroregionu Jizera „Pořízení společné komunální techniky svazku" a doporučila zastupitelstvu města schválit finanční spoluúčast formou individuální dotace dle uvedeného předpokladu.


24. Zpráva o mediálním pokrytí města 2024

Rada města projednala aktuální situaci v oblasti mediálního zpravodajství z Turnova.


25. Doplnění členů do komise občanských záležitostí

Rada města jmenovala Zdeňku Chmelíkovou a Radmilu Staňkovou členkami komise pro občanské záležitosti.


26. Změna provozovatele farmářských trhů

Rada města schválila uzavření smlouvy o spolupráci při zajištění farmářských trhů na náměstí Českého ráje v Turnově v roce 2023 s novým provozovatelem, a to Ing. Pavlínou Honzů, manželkou dosavadního provozovatele, se sídlem Vrchlického 535, 289 22 Lysá nad Labem, IČ 88233413, a to za stejných podmínek, tedy s úhradou na základě této smlouvy o spolupráci ve výši 550 Kč/ 1 trh.

Náhled pro tisk
Vytvořeno 7.2.2024 12:50:03 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenost 07.02.2024 12:02:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/mestsky-urad-informuje/strucna-informace-z-jednani-rady-mesta-turnov-konaneho...
guidwww.turnov.cz clanek 348411

Související témata

Cena ropy | Cena plynu | Ceny komodit | Ceny akcií | Vývoj cen
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V