Novojičínské školy se zapojily do mezinárodní Ceny Vévody z Edinburghu

31.1.2024

Projekt, zvaný zkráceně DofE (The Duke of Edinburgh´s International Award – Mezinárodní cena vévody z Edinburghu), založil v roce 1956 britský princ Philip. Cílem programu je podpořit komplexní rozvoj schopností a dovedností mladých lidí ve věku 14 – 24 let.

„Velmi se mi líbí hlavní idea projektu, což je podpořit mladé lidi v samostatnosti, starosti o své okolí a v seberozvoji. Uspořádali jsme proto úvodní informační seminář pro naše základní a střední školy na území města. Zájem nakonec vyjádřily obě základní školy na Komenského ulici, tj. Komenského 66 a 68, kterým jsme na realizaci projektu poskytli finanční příspěvek ve výši 30 000 korun,“ popsal místostarosta Ondřej Syrovátka.

Projekt je realizován prostřednictvím dlouhodobých a pravidelných aktivit ve 4 oblastech: rozvoji dovednosti, sportu, dobrovolnictví a dobrodružné expedici, a je možné dosáhnout tří úrovní – bronzové, stříbrné a zlaté. „Pokrok v jednotlivých oblastech žáci pravidelně zapisují do aplikace a vyhodnocují spolu s učiteli – vedoucími programu. V naší škole „Dofáci“ uspořádali několik společných aktivit, konkrétně cyklovýlet a in-line bruslení. Zájem o účast v projektu je velký, v současnosti máme již registrováno 53 žákyň a žáků. Na programu oceňuji, že podporuje děti v aktivitách, které si sami volí a zároveň jsou vedeni k samostatnosti při naplňování svých cílů, učí se osobní odpovědnosti i vnímavosti vůči ostatním“, vysvětlila ředitelka ZŠ Komenského 66 Jitka Hanzelková.

Na obou školách již žáci dohromady od začátku školního roku věnovali plnění programu a svému rozvoji více než 1000 hodin. „Nejvíce času strávili rozvojem své fyzické kondice (528 hodin). U pohybových aktivit u žáků vítězí turistika a volejbal, v rámci dovedností (354 hodin) si pak nejčastěji vybírají cizí jazyky nebo vaření, v dobrovolnictví (257 hodin) si pak volí úklid přírody, pomoc učiteli a doučování,“ doplnila regionální manažerka projektu DofE Veronika Ormaniecová.

Při splnění programu získávají účastníci mezinárodně uznávaný certifikát DofE. Program je uznáván mezinárodními školami, univerzitami a zaměstnavateli jako záruka kvality uchazečů. Po celém světě se programu účastní 8 milionů studentů.


Zařazenost 31.01.2024 15:01:00
ZdrojNový Jičín
Originálnovyjicin.cz/tiskovezpravy/novojicinske-skoly-se-zapojily-do-mezinarodni-ceny-vevody-z-edinburghu/
KategorieTiskové zprávy
AutorRadka Nováková
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V