Město vybralo poradce pro zprostředkování prodeje akcií fotbalového klubu

Poradcem města pro prodej akcií městského prvoligového fotbalového klubu a případně i výběr provozovatele multifunkčního stadionu má být advokátní kancelář Havel & Partners a Česká spořitelna. Výběr schválili na svém úterním zasedání zastupitelé města. O výběru a vstupu strategického partnera do společnosti FC Hradec Králové chce hradecká radnice rozhodnout do jednoho roku.
Multifunkční stadion

„Po podpisu smlouvy s vybranou advokátní kanceláří se pustíme do několika činností. Necháme si zpracovat analýzu obchodních modelů provozu stadionu, ze které pro nás vyplyne optimální postup. Dodavatel bude mít také na starost zprostředkování příležitosti prodat akcie fotbalového klubu, jinými slovy najít strategického partnera pro náš klub. Konečná výše odměny za tuto část zakázky bude závislá na tom, za jak dlouho se podaří příležitost pro prodej akcií městu obstarat,“ popisuje primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová. Cena analýzy obchodních modelů provozu stadionu je ve výši 500 tisíc korun. Finanční odměna za zprostředkování příležitosti prodat akcie se liší s ohledem na časové období. V prvních šesti měsících od podpisu smlouvy se jedná o odměnu 120 tisíc korun měsíčně pro celý tým, který se bude prodejem zabývat. Po dobu sedmého až dvanáctého měsíce je takto částka pak 20 tisíc za měsíc. Prodej akcií město plánuje uskutečnit během jednoho roku.

Vítězné sdružení Havel & Partners a Česká spořitelna nabídlo souhrnnou maximální částku zhruba 4,8 milionu korun. „Jedná se o cenovou nabídku, kterou ale město nemusí kompletně celou využít. Počítáme s finanční odměnou pro dodavatele za analýzu a zprostředkování prodeje akcií, ostatní cenové položky budou záviset na výsledku analýzy,“ dodává primátorka.

Do zadávacího řízení na výběr poradce pro prodej akcií fotbalového klubu, které před týdnem projednávala také rada města, se přihlásili tři zájemci. Vítězná nabídka byla vybrána nejen podle ceny, ale také podle relevance a zkušenosti osob, které se na straně uchazečů budou na plnění zakázky podílet. Nabídkové ceny všech uchazečů se pak skládaly ze čtyř položek, které stanovilo město na základě předběžných tržních konzultací.


Kateřina Rohlíčková
tisková mluvčí MmHK
Zodpovídá: Ing. Petr Vinklář
Vytvořeno / změněno: 26.1.2024 / 26.1.2024

Zařazenopá 26.01.2024 09:01:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=83579
guid83579
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V