Výběrové řízení na pozici vyslaného domovníka/řidiče na ZÚ Mexiko

Výběrové řízení na pozici vyslaného domovníka/řidiče na ZÚ Mexiko

25.01.2024 / 22:39 | Aktualizováno: 25.01.2024 / 22:46

Státní tajemník v Ministerstvu zahraničních věcí ČR vyhlašuje ve smyslu § 30 odst. 1 zák. č. 262/2006 Sb., zákoník práce (dále jen „zákon“) výběrové řízení na obsazení místa správce objektu, řidiče a technika bezpečnosti objektu v ústředí MZV ČR s předpokladem vyslání na zastupitelský úřad v Mexiku v pracovním poměru. Místem výkonu práce je Praha .

Práce na tomto pracovním místě bude vykonávána v pracovním poměru na dobu určitou 1 roku, s možností prodloužení na standardní dobu vyslání 4 roky, a den nástupu bude určen v závislosti na dokončení daného výběrového řízení.

Pracovní místo je zařazeno podle Přílohy k zákonu do 6. platové třídy.

Na pracovním místě jsou vykonávány zejména následující činnosti:

- výhodou zkušenost s obsluhou plynové kotelny, vzduchotechniky, rozvodů vody, hydraulického výtahu, záložního zdroje a zkouška dle vyhlášky ČÚBP č. 50/1978;

- provádí různorodé řemeslné práce při údržbě objektů menšího rozsahu dle Manuálu krátkodobé údržby a drobných oprav;

- zajišťuje běžnou údržbu objektů ZÚ a služebních bytů;

- ve spolupráci s vedoucím finančního a hospodářského úseku provádí technickou prohlídku nemovitostí a technologických zařízení, připravuje podklady pro plán oprav a údržby;

- zajišťuje provoz ZÚ po technické stránce (stavební, strojní apod.) včetně zajišťování a organizace údržby objektů;

- má dozor nad chodem technických zařízení – kotle, vzduchotechnika, zabezpečovací zařízení, výtahy aj.

- dohlíží nad externími firmami při případných opravách zařízení;

- zajišťuje domovnickou službu, provádí obchůzku ZÚ po ukončení pracovní doby a plní úkoly vyplývající z ochranného režimu;

- při akcích ZÚ provádí bezpečnostní kontrolu cizích osob;

- sleduje funkčnost systému elektronického zabezpečení, kamerových systémů včetně záznamového zařízení;

- zajišťuje přidělení kódů EZS novým uživatelům na ZÚ a provádí správu těchto kódů;

- provádí kontrolu řádného a předpisem stanoveného zapínání a vypínání EZS v objektu;

- v případě poruchy elektronických systémů zajistí neprodleně oznámení do ústředí a podílí se na opravě zařízení;

- vede provozní knihu EZS a zodpovídá za aktuálnost údajů;

- provádí instruktáž a základní zaškolení uživatelů EZS na ZÚ;

- na žádost nadřízených a ústředí zajišťuje a pořizuje záznam z historie kamerového systému;

- dohlíží na stav vlajek na budově ZÚ a včas avizuje potřebu jejich výměny;

- zajišťuje údržbu vnějších prostor areálu ZÚ;

- pečuje o zahradu v objektu ZÚ;

- vypomáhá při společenských podnicích pořádaných ZÚ;

- vykonává funkci řidiče;

- provádí další práce dle pokynů vedoucího finančního a hospodářského úseku, odpovídající sjednanému druhu práce v pracovní smlouvě.

Posuzovány budou žádosti podané ve lhůtě do 8. února 2024, tj. v této lhůtě:

- zaslané prostřednictvím provozovatele poštovních služeb na adresu: Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Personální odbor, Loretánské náměstí 5, 118 00 Praha 1, nebo

- podané osobně na podatelnu na výše uvedené adrese v úředních hodinách, nebo

- podané v elektronické podobě prostřednictvím datové schránky služebního úřadu e4xaaxh, nebo

Přílohy zasílané datovou schránkou musí být ve formátu dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů v platném znění a vyhlášky č. 193/2009 Sb., o stanovení podrobností provádění autorizované konverze dokumentů; pokud přílohy nejsou v uvedeném formátu, mají povahu prostých kopií.

- podané v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem na adresu elektronické pošty služebního úřadu epodatelna@mzv.gov.cz.

Přílohy zasílané s uznávaným elektronickým podpisem musí být ve formátu dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů v platném znění a vyhlášky č. 193/2009 Sb., o stanovení podrobností provádění autorizované konverze dokumentů; pokud přílohy nejsou v uvedeném formátu, mají povahu prostých kopií.

Obálka, resp. datová zpráva, obsahující žádost včetně požadovaných listin (příloh), musí být označena slovy: "Neotevírat" a dále slovy "Výběrové řízení na místo správce objektu, řidiče a technika bezpečnosti objektu v ústředí MZV ČR s předpokladem vyslání na zastupitelský úřad v Mexiku (č. j. 445282/2024-MZV/PERS)".

Výběrového řízení na výše uvedené místo se může zúčastnit jen žadatel, který splňuje následující předpoklady a požadavky:

1) předpoklady:

a) mít státní občanství České republiky;

Splnění tohoto předpokladu se dokládá příslušnými listinami, tj. průkazem totožnosti nebo osvědčením o státním občanství. Při podání žádosti lze státní občanství ČR doložit pouze písemným čestným prohlášením o státním občanství (je již zahrnuto ve formuláři žádosti, kde stačí doplnit příslušnou kolonku); uvedenou listinu je potřeba v takovém případě doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru.

b) dosáhnout věku 18 let;

c) být plně svéprávný;

Splnění tohoto předpokladu se dokládá písemným čestným prohlášením, které je součástí formuláře žádosti.

d) být bezúhonný;

Splnění tohoto předpokladu se dokládá výpisem z evidence Rejstříku trestů, který nesmí být starší než 3 měsíce. Pokud žadatel do žádosti poskytne údaje nutné k obstarání výpisu z evidence Rejstříku trestů, není již povinen výpis z evidence Rejstříku trestů doložit, neboť si ho služební orgán vyžádá na základě poskytnutých údajů přímo od Rejstříku trestů. Rozsah údajů nutných pro obstarání výpisu z evidence Rejstříku trestů je uveden ve formuláři žádosti.

e) dosáhnout středního vzdělání s výučním listem;

Splnění tohoto předpokladu se dokládá příslušnými listinami, tj. originálem nebo úředně ověřenou kopií dokladu o dosaženém vzdělání (výuční list). Při podání žádosti lze doložit pouze písemné čestné prohlášení o dosaženém vzdělání, které je zahrnuto ve formuláři žádosti; uvedenou listinu je nezbytné v takovém případě doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru. Pokud žadatel úspěšně ukončil studium, ale ještě nedisponuje diplomem, doloží originál potvrzení o ukončení studia. V případě zahraničního vzdělání je třeba doložit originál nebo úředně ověřenou kopii nostrifikace. Pokud žadatel v době podání žádosti nedisponuje nostrifikací, musí nejpozději před konáním pohovoru doložit alespoň originál nebo úředně ověřenou kopii potvrzení o tom, že o uznání zahraničního vzdělání požádal. Samotný doklad o uznání zahraničního vzdělání musí v takovém případě doložit nejpozději před podpisem pracovní smlouvy.

f) mít potřebnou zdravotní způsobilost;

Splnění tohoto předpokladu se dokládá písemným čestným prohlášením, které je zahrnuto ve formuláři žádosti. U úspěšného žadatele zaměstnavatel ověří splnění tohoto předpokladu zajištěním vstupní lékařské prohlídky podle zákona o specifických lékařských službách.

2) požadavek stanovený vnitřním předpisem ("Služební předpis č. 12/2023, kterým se stanoví postup při změnách systemizace, organizační struktury a definic systemizovaných míst MZV, č. j. 448030/2023-MZV/PERS“), kterým je

a) znalost cizího jazyka španělštiny na úrovni tzv. provozního minima;

Splnění tohoto požadavku se dokládá originálem nebo úředně ověřenou kopií vysvědčení/osvědčení nebo jiného dokladu prokazujícího dle Seznamu standardizovaných jazykových zkoušek úroveň znalosti cizího jazyka alespoň na úroveň A1.

b) platné řidičské oprávnění skupiny B

Splnění tohoto požadavku se při podání žádosti dokládá prostou kopií řidičského průkazu. Originál řidičského průkazu je potřeba předložit následně před konáním pohovoru.

3) požadavek stanovený podle § 25 odst. písm. 5 b) zákona o státní službě služebním předpisem ("Služební předpis č. 12/2023, kterým se stanoví postup při změnách systemizace, organizační struktury a definic systemizovaných míst MZV, č. j. 448030/2023-MZV/PERS“), kterým je způsobilost mít přístup k utajovaným informacím stupně utajení „Důvěrné“ v souladu se zákonem č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších předpisů;

Splnění požadavku na stupeň „Důvěrné“ se dokládá originálem nebo úředně ověřenou kopií platného Osvědčení fyzické osoby na stupeň utajení „Důvěrné“. Pokud žadatel nedisponuje příslušným dokladem a zároveň jeho žádost nebude z jiných důvodů vyřazena, lze tento požadavek splnit podáním žádosti o vydání příslušného osvědčení bez zbytečného odkladu po sdělení výsledku výběrového řízení, v němž žadatel uspěl.

Žadatel o místo správce objektu, řidiče a technika bezpečnosti objektu v ústředí MZV ČR s předpokladem vyslání na zastupitelský úřad v Mexiku předloží:

a) žádost o přijetí na uvedené místo, spolu s těmi přílohami, dokládajícími splnění výše uvedených předpokladů a požadavků,

b) strukturovaný profesní životopis.

Kontaktní e-mail v případě dotazů: pers@mzv.gov.cz

Ministerstvo zahraničních věcí ČR podporuje rovnost žen a mužů a diverzitu v rozhodovacích pozicích. Z tohoto důvodu je vítán zájem žadatelek i žadatelů.

Žádost o pracovní poměr (DOCX, 39 KB)



Zařazenočt 25.01.2024 22:01:00
ZdrojMZv ČR v Mexiku
Originálmzv.gov.cz/mexico/cz/obchod_a_ekonomika/vyberove_rizeni_na_pozici_vyslaneho.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V