Závěrečná konference projektu „Lidé s hodnotou perly na sociálním dně“

Město Vsetín - znak
Ve čtvrtek 29. listopadu proběhla v prostorách Podnikatelského inkubátoru – Maštaliska závěrečná konference projektu „Lidé s hodnotou perly na sociálním dně“, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.

Ve čtvrtek 29. listopadu proběhla v prostorách Podnikatelského inkubátoru – Maštaliska závěrečná konference projektu „Lidé s hodnotou perly na sociálním dně“, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.

KonferenceKonference byla rozčleněna do tří částí. První blok rekapituloval počátky, průběh a výsledky terénní sociální práce uplynulých deseti let. Druhý blok se věnoval současnosti a to již zmíněnému projektu Lidé s hodnotou perly na sociálním dně, který k poslednímu prosinci letošního roku končí. V rámci třetího bloku, proběhla panelová diskuze zaměřená na budoucnost.

„Závěrečná konference projektu „Lidé s hodnotou perly na sociálním dně“ zrekapitulovala nejen dosažené výsledky dvou a půl let mimořádných aktivit romské komunity ve Vsetíně, která se do projektu zapojila, ať už v rámci úklidu veřejného prostranství, tak úprav a údržby okolí domů či řady vzdělávacích a aktivizačních činností, ale zároveň shrnula deset let terénní sociální práce prováděné pracovníky města Vsetína,“ ocenila práci terénních sociálních pracovníků I. místostarostka města Květoslava Othová a doplnila: „Jsou činnosti, jejichž výsledek můžeme hodnotit až po určité době. Právě v představeném hodnocení vidíme pozitivní dopady terénní sociální práce, která vede zejména ke snížení míry zadluženosti Romů a k výraznému zlepšení jejich aktivního přístupu při řešení vlastních problémů a tíživých situací.“

Mimo realizátory konference (pracovníky Terénně sociální práce organizační složky města Vsetín) přišly zavzpomínat i bývalé kolegyně terénní pracovnice.

Zpracovala: (s využitím závěrečné zprávy J. Plška) Jana Čadová, pracovník vztahů k veřejnosti MěÚ Vsetín, tel.: 571 491 564, 737 019 667

Zodpovídá: Jana Čadová
Vytvořeno / změněno: 4.12.2012 / 4.12.2012

Zařazenost 24.01.2024 15:01:00
ZdrojMěsto Vsetín
Originálmestovsetin.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=18676&id=507538

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V