Býci vs. medvědi: Kdo vyhraje rok 2024?

Býci vs. medvědi: Kdo vyhraje rok 2024?

Petr Lajsek
15:01 5. ledna 2024
Zdroj: Depositphotos

Rok 2023 je u konce, nabízí se tak udělat shrnutí a označit vítěze a poražené. Mezi největší poražené patří zajisté zástupci kryptoměnové burzy FTX a také zkrachovalé americké banky. Kdo byli naopak těmi největšími vítězi? Podíváme se také na predikce velkých světových bank ohledně amerického indexu S&P 500. Která banka byla nejblíže konečné hodnotě indexu? Výsledky vás možná dost překvapí. Podíváme se i na predikce velkých bank na tento rok – rozpětí je opravdu široké a skloňována je i další krize nebo pokračování rally. Který scénář je pravděpodobnější?

Začátek roku 2024 se na trzích rozhodně nenese v pozitivním duchu. Poprvé od roku 2015 dokonce hned první tři seance zakončily indexy ve ztrátě. Co stojí za současným propadem? Je to Jim Cramer? Nebo výběry zisků po neuvěřitelné rally, která na trzích panovala v listopadu a prosinci minulého roku? Nebo za tím stojí Fed? Co vnímáme jako jedno z největších rizik pro začátek tohoto roku? To vše zazní v dnešním díle Mementa. Dále si ukážeme jednu vyhlášenou traderku, která v minulém roce výrazně porazila nejen indexy, ale také všechny slavné hedge fondy. Jak se jí to podařilo? A o koho se jedná?

Závěr Mementa tradičně patří kryptoměnám a dnešní díl nebude výjimkou. S cenou bitcoinu tento týden nepohyboval jen Jim Cramer, ale i zmatky kolem schválení spotového ETF. Nejprve vystoupil jeden renomovaný analytik, který zpochybnil schválení prvních ETF. Jaké důvody za tím vidí? A kdy by podle něj mělo k vymodlené událost všech kryptoměnových nadšenců dojít? Během konce týdne však naopak bitcoin podpořily zvěsti, že ke schválení všech ETF nakonec dojde již tento pátek. Opět se jedná a renomovaný zdroj. Jaké mohou být reakce bitcoinu? Odpověď naleznete v dnešním dílu Investičního Mementa!

Máte rádi memečka? Protože analytici, investoři a obchodníci je přímo milují a mnohdy se jimi informují o aktuálně nejdůležitějších investičních událostech. Investor a člen Purple Trading Clubu, Petr Lajsek, pro vás každý týden prochází internetové diskuze a fóra a sbírá ty nejpovedenější z vtípků. Ty pak rozebere, dodá k nim kontext a doplňující informace z trhů. To vše pak shrne do videa, na které se stihnete podívat u odpoledního kafe. Dnes vyšlo v pořadí již 51. vydání Investičního Mementa. Na co se můžete těšit?

Zdroj: Purple Trading, Bloomberg, Reuters

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování tohoto článku autor vycházel z veřejně dostupných zdrojů. Za případné chyby v textu nebo v datech nenesou společnosti Roklen Holding a.s. ani Roklen360 a.s. zodpovědnost.

investice

Zařazenopá 05.01.2024 15:01:00
ZdrojRoklen24
Originálroklen24.cz/byci-vs-medvedi-kdo-vyhraje-rok-2024/
KategorieInvestice, investice
AutorPetr Lajsek
guidhttps://roklen24.cz/?p=153767

Související témata

Rozpočet příští rok
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V