Letošní sbírka ke Dni válečných veteránů vynesla rekordních 2,5 milionu!

Letošní sbírka ke Dni válečných veteránů vynesla rekordních 2,5 milionu! Další fotografie Další fotografie

21.12.2023

Letošní sbírka ke Dni válečných veteránů vynesla rekordních 2,5 milionu!

Autor: David Polák

Lidská štědrost nezná mezí. Potvrzuje to výtěžek letošní sbírky ke Dni válečných veteránů, do které se zapojily složky ministerstva obrany a Armády ČR, ale i další veřejné instituce. Finanční příspěvky přicházely také od firem a jednotlivců. Po sečtení všech příspěvků se podařilo společnými silami vybrat rekordní částku 2 572 573 Kč! Ty teď budou v rámci projektu Vojenského fondu solidarity (VFS) dále pomáhat těm, kteří to potřebují.

„Děkuji všem, že se v této složité době zapojili do sbírky a podpořili Vojenský fond solidarity tak významnou měrou. Mám z toho obrovskou radost, jste naši hrdinové. Bez vás bychom totiž nemohli společně s Charitou České republiky pomáhat veteránům, vojákyním, vojákům a jejich rodinách, kteří se ocitli v těžké životní situaci,“ uvedla ministryně obrany Jana Černochová.

Na sbírce se velkou měrou podíleli právě vojáci a civilní zaměstnanci Ministerstva obrany ČR. Největšími tahouny se srdcem na správném místě mezi vojenskými kolegy byli příslušníci z Vojenského zpravodajství, kteří letos kasičku naplnili částkou 151 420 Kč, což je dvojnásobek oproti druhému nejštědřejšímu přispěvateli, kterým byla Agentura logistiky. V poměru výnos za čas pak bezkonkurenčně vítězí SK Slavia Praha, která svůj listopadový zápas s FC Viktoria Plzeň věnovala právě válečným veteránům. Během tohoto utkání se na stadionu vybralo celkem 148 442 Kč.

„Každým rokem se do sbírky zapojuje čím dál více lidí, což je vidět na vybrané částce. Loni jsme vybrali 1 946 618 korun a říkali jsme si, že je to hodně. Letošní pomoc je ale o 625 955 korun vyšší, a proto všem děkuji za každý dar. Ukazuje se, že osud vojáků není veřejnosti lhostejný,“ řekl plukovník Robert Speychal, který je předsedou výboru VFS a ředitelem odboru pro válečné veterány a válečné hroby ministerstva obrany.

Nejvyšším darem z řad jednotlivců, našich tzv. „dobrovolných podporovatelů“, přispěl npor. Tomáš Chlebeček z 22. základny vrtulníkového letectva. Tomu se podařilo vybrat 70 221 Kč, a to prodejem jeho proslulých vrtulníkových kalendářů. Za zmínku stojí také výtěžek z čerpacích stanic EuroOil (ČEPRO), který činí 237 000 Kč.

Více informací o Vojenském fondu solidarity, který vznikl jako společný projekt Ministerstva obrany ČR a Charity ČR v březnu 2015, naleznete na webové stránce fondsolidarity.army.cz.


Zařazenočt 21.12.2023 10:12:00
Zdrojarmy.cz
Originálarmy.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/letosni-sbirka-ke-dni-valecnych-veteranu-vynesla-rekordnich-...
KategorieZpravodajství

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V