Visit Czechia GCC Roadshow v Kuvajtu letos zaznamenala rekordní zájem

Visit Czechia GCC Roadshow v Kuvajtu letos zaznamenala rekordní zájem

01.11.2023 / 20:56 | Aktualizováno: 14.11.2023 / 07:16

Ve dnech 31. října až 1. listopadu se v Kuvajtu konala "Visit Czechia GCC Roadshow 2023" zaměřená na podporu incomingového cestovního ruchu. Dvoudenní akce, spoluorganizovaná agenturou CzechTourism a Velvyslanectvím ČR v Kuvajtu, letos proběhla již po druhé v řadě a zaznamenala rekordní účast. Prezentaci Česka, zaměřenou na oblast lázeňství a rehabilitace, navštívilo více než 70 odborníků z řad turistických operátorů, cestovních kanceláří, zástupců VFS Global, kteří asistují při zpracování vízových žádostí a představitelů kuvajtské letecké společnosti Jazeera Airways. Na roadshow byl evidentní zvýšený zájem o Česko a o nabídku této destinace v Kuvajtu.

Česko se pro Kuvajťany stává atraktivní turistickou destinací. Incomingový cestovní ruch z Kuvajtu každoročně narůstá. Profesionální propagace a pestrá nabídka, například v lázeňství, k tomu významně přispívají a lákají stále více kuvajtských turistů. Lví podíl na meziročním nárůstu má zavedení přímého leteckého spojení mezi Kuwait City a Prahou. Kuvajtská letecká společnost Jazeera Airways otevřela sezónní přímou linku poprvé v loňském roce. Letos bylo letecké spojení pro velký úspěch obnoveno. Od června do září přepravila Jazeera Airways na 3 500 pasažérů, cestujících mezi Českem a Kuvajtem, v rámci 24 letů. Lety, které zkracují dobu cestování na 5 hodin, byly provozovány první dva roky dvakrát týdně. V nadcházející sezóně bude Jazeera Airways lítat již třikrát týdně. Posílení frekvence přímého spojení reálně zvýší počet přijíždějících a znásobí tak potenciál pro české provozovatele v oblasti HORECA, lázeňství, rehabilitačních, zdravotnických a dalších luxusních služeb. Zároveň otevře dveře a posílí příležitosti pro české exportéry a poskytovatele služeb.

Kuvajťané obvykle tráví celou letní sezónu v zahraničí. Teploty v Kuvajtu v tomto období často přesahují 50 stupňů Celsia a české mírné klima jim proto vyhovuje. Cestují společně s početnou rodinou, přičemž délka přenocování a denní útrata bývá nadprůměrná. Kuvajt se řadí mezi nejbohatší země světa dle HDP na obyvatele a Kuvajťané disponují vysokou kupní silou. Kuvajťané milují nakupování a zejména v zahraničí využívají širšího spektra luxusního zboží. Oceňují pestrou škálu služeb na té nejvyšší úrovni a kompletní balíčky zajišťující nadstandardní péči od A do Z. Česko má navíc na čem stavět. Má v Kuvajtu vybudovanou historickou stopu, jelikož již v 70. letech dokázalo zaujmout svými lázněmi. Téměř každý Kuvajťan zná Teplice nebo Karlovy Vary. Avšak velký potenciál skýtají i další, nejen lázeňské, destinace. Příroda, lesy, lov, koně, zámky, sokolnictví a další atrakce, jež se mohou stát neodolatelným lákadlem pro návštěvníky z této bohaté země. Vzhledem ke krásám naší země a silnému cestovatelskému apetitu kuvajtských občanů má Česko reálnou šanci, aby se plnohodnotně zařadilo na seznam top evropských turistických destinací.



Zařazenoút 14.11.2023 07:11:00
ZdrojMZv ČR v Kuvajtu
Originálmzv.gov.cz/kuwait/cz/obchod_a_ekonomika/visit_czechia_gcc_roadshow_v_kuvajtu_1.html

Související témata

Kuvajt
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V