Krátce z 16. schůze Rady města Aše z 20. 11. 2023


Rada města Aše doporučila zastupitelstvu schválit zařazení finančních prostředků na strategický projekt vl:Aštovka do rozpočtu města na rok 2024 za podmínky získání dotace. Rozpočet projektu je 142 miliónů korun, dotace může činit až 85 % uznatelných nákladů, za městem tak „půjde“ minimálně 21,3 miliónu korun. Podrobnosti k projektu, který předpokládá rekonstrukci přízemí historické hasičské stanice na Poštovním náměstí a její přeměnu na coworkingové centrum s cílem rozvíjet podnikání a zaměstnanost našeho regionu, např. zde: vl:aštovka – Operační program Spravedlivá transformace (opst.cz)

Rada města schválila vybudování dvou tříd pro výuku jazyků a modernizaci sboroven v ZŠ Kamenná, podání žádosti o dotaci a doporučila zastupitelstvu schválit zařazení prostředků do rozpočtu města za podmínky získání dotace. Plánované výdaje činí 2,5 milionu korun, maximální výše dotace je 95 %.

Zážitkové spojení Františkovy Lázně – Aš historickým autobusem Škoda RTO. To je název projektu z oblasti cestovního ruchu pro příští rok. Nemělo by se jednat jen o autobusové spojení, ale také okružní jízdy tímto dopravním prostředkem po památkách a zajímavých místech na Ašsku. Rada města v této souvislosti schválila podání žádosti o dotaci z KV kraje. Předběžný rozpočet této akce je 240 tisíc korun, maximální výše dotace je 90 tisíc korun.

Rada města Aše vzala na vědomí informaci o zahájení školního roku 2023/2024. Jedná se o souhrnná čísla počtů dětí v mateřských školách (387 dětí – kapacita využita na 90 %) a žáků v základních školách (1191 žáků – kapacita využita z 84,5%), kvalifikovanosti učitelů, využívání školních družin (kapacita využívána z 93,3 %) a stravovacího zařízení (kapacita využívána z 68,5 %). V přehledu jsou také data, týkající se základní umělecké školy (551 dětí) a MěDDM Sluníčko (702 dětí).

Příspěvková organizace Knihovna a Muzeum Aš připravuje vydání publikace o historických událostech na Ašsku. Popsány zde budou hrady a zámky na Ašsku, zaniklé obce a šlechtické rody. Rada města schválila podání žádosti o dotaci z rozpočtu KV kraj na pořízení této knihy.

Rada města Aše schválila změny při realizaci stavby Komunitní centrum Aš. Centrum vzniká rekonstrukcí bývalého AKS v Karlově ulici. Schválené změny, které byly nutné kvůli složitosti rekonstrukce, prováděné na starém objektu, se promítly do vícenákladů ve výši 1,75 miliónů korun. Cena díla činí 109,59 miliónů korun (bez DPH). Rekonstrukce má být dokončena do 31. 3. 2026.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši

Zodpovídá: Milan Vrbata
Vytvořeno / změněno: 21.11.2023 / 21.11.2023

Zařazenoút 21.11.2023 13:11:00
Zdroj
Originálmuas.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=52&id=243810
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V