T-MAPY PŘENÁŠÍ SVÉ KNOW-HOW DO BOSNY A HERCEGOVINY

T-MAPY PŘENÁŠÍ SVÉ KNOW-HOW DO BOSNY A HERCEGOVINY

Česká společnost T-Mapy završuje třetí rok působení na trhu v Bosně a Hercegovině. Od úvodního mapování trhu, identifikace vhodných obchodních příležitostí a hledání obchodních partnerů se dostala až k realizaci prvního velkého projektu. Na podzim 2022 pak firma se svým návrhem projektu Datově řízeného inteligentního systému pro správu odpadu pro Kanton Sarajevo uspěla ve výběrovém řízení Rozvojového programu OSN (UNDP) v rámci programu Challenge Fund. Velvyslanectví ČR v Sarajevu firmu aktivně podporuje.

Chytré odpadové hospodářství je „Smart City ready“, uvádí firma T-Mapy. Má také podporu Rozvojového programu OSN v rámci plnění cílů udržitelného rozvoje. Ilustrace: Shutterstock

T-Mapy jsou lídrem v oblasti geoinformačních technologií v Česku a na Slovensku. Její řešení jsou provozována na všech úrovních veřejné správy od nejmenších obcí přes města, statutární města a krajské úřady až po centrální správu. Vedle komplexních systémů pro veřejnou správu dodávají specializovaný software pro dispečerská pracoviště, krizové řízení, územní plánování i životní prostředí. Společnost produkuje také prvotřídní geodata.

TŘI ROKY V ZEMI

Již třetím rokem pokračuje společnost T-Mapy se svými aktivitami v Bosně a Hercegovině. „První rok jsme využili pro seznámení se s příležitostmi a možnostmi, které tato krásná země nabízí. Během této doby jsme se zorientovali na místním trhu a identifikovali řadu možností pro budoucí aktivity v regionu. Navázali jsme rovněž komunikaci s místními firmami. Jako nejperspektivnější oblasti působení jsme identifikovali implementaci chytrých řešení v oblasti GIS – geografického informačního systému, správy majetku, 3D GIS a BIM či AM/FM jak z pohledu softwarových řešení, tak z pohledu geodat v duchu rozvoje koncepce chytrých měst v zemi. Velkou pomoc při mapování příležitostí a navázání partnerství představovala účast v programu B2B České rozvojové agentury,” uvedl jednatel společnosti T-Mapy Milan Novotný.

Jako softwarový základ je využit systém Assetino. Jedná se o moderní nástroj pro evidenci, vizualizaci a správu majetku postavený na technologii geografického informačního systému (GIS). „Základním přínosem pro uživatele je uložení všech informací souvisejících s majetkem (technické sítě, budovy a místnosti, veřejné osvětlení, komunikace, zeleň, mobiliář, odpady) na jednom místě v jednom informačním systému. Tím získá detailní přehled o tomto majetku díky zobrazení v mapě. Informace jsou kdykoliv přístupné díky využití webových technologií a dostupnosti i na mobilních zařízeních,” přibližuje hlavní výhody systému Milan Novotný.

Kromě podrobného zmapování majetku (pasportizace) systém umožňuje evidovat a plánovat revize, údržbu a další moduly v souladu s potřebami zákazníka. Velkou výhodou je možnost ukládání příloh (fotodokumentace, revizních zpráv, technických výkresů, faktur, návodů, ale třeba i video příloh) ke každému objektu – vlastně shromažďování všech informací k objektu na jednom místě. Tímto postupem dochází k eliminaci nutnosti vedení dvojité (či vícečetné) evidence a značnému zlepšení přehlednosti a zvýšení komfortu uživatele.

ŘEŠENÍ PRO SARAJEVSKÝ ODPAD

Na podzim 2022 pak společnost T-Mapy se svým návrhem projektu Datově řízeného inteligentního systému pro správu odpadu pro Kanton Sarajevo uspěla ve výběrovém řízení Rozvojového programu OSN (UNDP) v rámci programu Challenge Fund. Toto softwarové GIS řešení slouží k informování široké veřejnosti o umístění sběrných dvorů, harmonogramu svozu odpadů a poskytování dalších informací veřejného zájmu.

Pevnou pozici na trhu společnosti T-Mapy zajišťuje silné technologické zázemí a expertní znalosti a zkušenosti všech zaměstnanců. Zákazníkům nabízí orientaci v nejnovějších trendech a hluboké znalosti příslušných procesů včetně aktuálně platné legislativy. Mezinárodní zkušenosti získala díky účasti na velkých projektech v Německu, USA, Velké Británii, ve Skandinávii, na Kypru, v Moldavsku a Bosně a Hercegovině.

Aleš Ottmár, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Sarajevu


Zařazenočt 26.10.2023 11:10:00
ZdrojMZv ČR Export.cz
Originálexport.cz/aktuality/t-mapy-prenasi-sve-know-how-do-bosny-a-hercegoviny/
KategorieAktuality, Nové příležitosti, Aleš Ottmár, Bosna a Hercegovina, ICT, Odpadové hospodářství, Smart cities
AutorNikol Trojanová
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V